Hyppää pääsisältöön

Josefiina Järä: Biotuotetekniikan opinnot antavat laaja-alaiset työllistymismahdollisuudet

Julkaistu 22.6.2020
,
päivitetty 22.6.2020
Tampereen ammattikorkeakoulu
Rakennettu ympäristö ja biotalous
Josefiina Järä
Kansainvälisyydestä ja luonnontieteistä kiinnostunut Josefiina Järä valmistui TAMKista biotuote- ja prosessitekniikan insinööriksi. Nyt Järä kiertää maailmaa työssään Tervakoski Oy:llä ja tarttuu rohkeasti uusiin haasteisiin.

Miksi kiinnostuit biotuotetekniikan opinnoista?

Lukiossa kiinnostukseni kansainvälisyyttä ja luonnontieteitä, erityisesti kemiaa, kohtaan saivat minut etsimään alaa, jolla saisin työskennellä niiden parissa. Tiesin, että insinöörinä minun mahdollisuuteni olisivat rajattomat laaja-alaisen työllistymisen ansiosta ja että tulevaisuuteen luotsaavan alan palkkaus on kilpailukykyinen.

Millaista opiskelu TAMKissa oli?

TAMKissa opinnot olivat selkeitä, ja niiden valinta ja järjestely sujuivat mutkattomasti. Ammattitaitoinen opettajakunta takasi laadukkaan opetuksen ja hyvät eväät uralleni. Samanhenkiset opiskelukaverit olivat hyvä lisä kaikkeen! Erityisesti opiskeluista on jäänyt mieleen kansainvälinen opiskelijavaihto neljännen vuoden syksynä biotuotetekniikan yhteistyökoulussa Yhdysvalloissa. Se oli ainutlaatuinen tilaisuus opiskella paperitekniikkaa Pohjois-Carolinan osavaltion yliopistossa NC Statessa.

Pystytkö hyödyntämään koulutustasi tällä hetkellä?

Tällä hetkellä työskentelen Suomen vanhimmalla paperitehtaalla Tervakoski Oy:ssä. Olen yksi emokonserni Delfortin viidestä kansainvälisestä traineesta. Työhöni kuuluu työkiertoja konsernin eri toimipisteissä ympäri maailmaa.

Biotuotetekniikan opinnot ovat antaneet minulle alaan liittyvää koulutusta, ongelmanratkaisukykyä ja rohkeutta tarttua haasteisiin. Opiskelu ja oppiminen jatkuvat läpi työurani.

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on urallasi?

Pääsin opiskelemaan maisterivaiheen opintoja Lappeenrannan yliopistoon. Aion suorittaa diplomi-insinöörin opintoja työni ohessa kehittääkseni ammatillista osaamistani.

Mitä sanoisit niille, jotka pohtivat hakemista biotuotetekniikan tutkinto-ohjelmaan?

Suosittelen biotuotetekniikan opiskelua! Koulutus mahdollistaa laaja-alaisen työllistymisen.

Kehittyvällä alalla työskenteleminen on hienoa. Uudet innovaatiot, tehostuvat prosessit ja kiertotalouden vahvistuva merkitys tarjoavat mielenkiintoisia tehtäviä alalla jatkossakin. Teollisuuden säilyttäminen Suomessa on meidän tulevaisuuden insinöörien tehtävä! 
 

Tutustu biotuotetekniikan tutkinto-ohjelmaan