Hyppää pääsisältöön
Kemia

Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelma

Tampereen ammattikorkeakoulu

Biotuotetekniikka on tulevaisuuden ala

Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelmassa yhdistyvät sekä luovuus että tekninen osaaminen.

Biotuotetekniikan tutkinto-ohjelmasta valmistut kansainvälisesti arvostetusta koulutuksesta, joka vastaa sisällöltään työelämän muuttuneita osaamistarpeita. Saat ammatillisen kokonaisnäkemyksen globaalin kiertotalouden ja kestävän kehityksen näkökulmasta.

Opinnot sopivat sinulle, joka haluat työskennellä kiertotalouden ja uudenlaisten tuotteiden kehittämisen parissa. Osallistut ensimmäisenä vuonna TalenttiTehdas-oppimisympäristöön, jossa tiimin jäsenenä toimit aktiivisessa vuorovaikutuksessa työelämän kanssa. Kartutat biopohjaisissa tuotteissa vaadittua materiaaliosaamista omien toiveidesi mukaisesti. Biotuotetekniikka sisältää kemiallisen metsäteollisuuden ja prosessitekniikan ammattiopintojen ohella polymeeri- ja komposiittiosaamista sekä teknistä tekstiiliosaamista. Lisäksi osaamisesi kehittyy energia-, laatu- ja ympäristöasioiden sekä liiketoiminnan ymmärtämiseen.

Biotuotetekniikan insinöörinä työskentelet tuotannon, suunnittelun ja tuotekehityksen tehtävissä. Myös teollisuuden alihankintayritykset, kone- ja laitetoimittajat sekä raaka-ainetoimittajat tarjoavat mielenkiintoisia ja kansainvälisiä tehtäviä. Kolmantena opiskeluvuonna voit valita englanninkielisen opintokokonaisuuden, jossa opiskelet biotuotetekniikan ammattiaineita yhdessä ulkomaalaisten vaihto- ja kaksoistutkinto-opiskelijoiden kanssa.