Hyppää pääsisältöön

Hoitotiede

Opiskelijoita kirjastossa

Hoitotiede oppialana

Hoitotiede on terveystieteisiin kuuluva tieteenala, jossa tutkitaan yksilöiden ja perheiden terveyttä, hyvinvointia ja hoitamista erilaisissa ympäristöissä. Hoitamista tarkastellaan monipuolisesti yksilöiden ja perheiden itsehoidon, ammatillisen hoitotyön, koulutuksen ja johtamisen näkökulmista.

Hoitotiede on osa Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan terveystieteiden yksikköä, joka on monitieteinen terveyden koulutus- ja tutkimusyksikkö. Hoitotieteellinen tutkimus ja opetus tukee yhteiskuntatieteiden tiedekunnan tavoitteita, kuten pyrkimystä tunnistaa, ymmärtää ja ratkaista hyvinvointihaasteita ja niihin liittyviä kysymyksiä. Tiedekunnan tutkimuslinjausten tavoin myös hoitotieteessä yhdistetään vahva tieteenalaosaaminen ja uusille kysymyksille avoin monialainen tutkimus sekä opetus.

Hoitotieteessä annetaan opetusta terveystieteiden kandidaatin ja maisterin tutkinnoissa sekä terveystieteiden tohtoriohjelmassa. Maisteriopinnoissa osaamista on mahdollista syventää opettamisen tai johtamisen opintosuunnissa.

Seuraa meitä Facebookissa

Tutustu myös: Hoitotieteiden tutkimusseura HTTS r.y.