Hyppää pääsisältöön

Elise Aaltonen: ”Talotekniikan opinnot antoivat kattavan näkemyksen alasta”

Julkaistu 31.10.2022
,
päivitetty 31.10.2022
Tampereen ammattikorkeakoulu
Elise Aaltonen_TAMKin opiskelija
Elise Aaltonen valmistui TAMKista talotekniikan insinööriksi ja jatkaa nyt opintojaan Tampereen yliopistossa. Yksi parhaita muistoja opiskeluajoista TAMKissa oli opiskelijajärjestötoimintaan osallistuminen.

Kuka olet?

Olen 23-vuotias opiskelija. Olen kotoisin Naantalista. Olen partiolainen, tykkään purjehtia ja käydä kiipeilemässä. Opiskelen tällä hetkellä yliopistossa sähkötekniikkaa pääaineenani uusiutuvat energiajärjestelmät. Sivuaineenani on ympäristötekniikka.

Miten päädyit opiskelemaan TAMKiin talotekniikkaa?

Opiskelin Raisiossa kaksoistutkintona sähköasentajan tutkinnon ammattikoulussa ja ylioppilastutkinnon lukiossa. Ajatus työskentelystä eri rakennustyömailla loppuelämän ei tuntunutkaan omalta jutulta, joten halusin opiskella toisen ammatin. Sähköinen talotekniikka tuntui luonnolliselta alalta ammattitutkinnon jatkeeksi. Ylioppilastutkinto mahdollisti sen, että pääsin todistusvalinnalla ammattikorkeakouluun ilman valintakokeita.

Isoveljeni opiskeli talotekniikkaa TAMKissa, ja hän kertoi kokemuksiaan ja kannusti hakemaan. Minulle oli myös selvää, että haluan opiskella uudella paikkakunnalla sekä hakea opiskelijavaihtoon ulkomaille. Nämä molemmat onnistuivat TAMKissa.

Millaisia kokemuksesi sinulla on opiskelusta TAMKissa?

Parasta oli uudet ystävät ja kaverit. Toimin ainekerhomme Talotekniikan Killan hallituksessa kolme vuotta, ja sitä kautta opin uutta kerhotoiminnasta, yritysyhteistyöstä ja sain uusia kavereita. Pääsin lisäksi omien hallitusaikojeni jälkeen järjestämään Talotekniikan Killan ensimmäiset vuosijuhlat vuosijuhlakomitean jäsenenä. Ison tapahtuman järjestäminen oli pitkä projekti, josta sai palkaksi onnistuneet juhlat.

Yksi parhaita kokemuksia oli myös lukukausi ulkomailla. Opiskelin Belgiassa VIVES-yliopistossa sekalaisen yhdistelmän automaation ja ekoteknologian insinöörien kursseja. Vaihtojakson opintojen ja uusien tuttavuuksien tuoman näkökulman tuloksena halusin jatkaa opintoja maisterivaiheeseen Tampereen yliopistoon.

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

Tulevaisuudelta toivon, että valmistuisin diplomi-insinööriksi ja pääsisin työskentelemään uusiutuvien energiaratkaisuiden parissa.

Mitä haluat sanoa niille, jotka miettivät talotekniikan tutkinto-ohjelmaan hakemista?

Talotekniikan tutkinto-ohjelmassa saa kattavan näkemyksen rakennusten tekniikasta ja eri vaiheista taloteknisessä suunnittelussa. Harjoittelujaksot voi hyödyntää aloilla, joissa on tutkintoa täydentäviä osa-alueita talotekniikasta.

 

Tutustu talotekniikan tutkinto-ohjelmaan