Hyppää pääsisältöön
Rakennustekniikka

Talotekniikan tutkinto-ohjelma, Sähköinen talotekniikka, päivätoteutus

Tampereen ammattikorkeakoulu

Sähköisen talotekniikan ammattilaiseksi

Haluatko työskennellä sähköinsinöörinä toteuttamassa älykkäitä, toimivia ja turvallisia asuntoja, tiloja ja kiinteistöjä?

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Insinööri (AMK)

Suunniteltu kesto

4 vuotta

Koulutuksen laajuus

240 op

Kaupunki

Tampere

Kampus

TAMK Pääkampus

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Sähköisen talotekniikan tutkinto-ohjelmasta valmistut sähköinsinööriksi, jolle löytyy työpaikkoja kiinteistöjen sähköteknisten ratkaisujen suunnittelijoina, urakoinnin esimies- tai asiantuntijatehtävissä, laitevalmistuksessa ja -myynnissä, valvonta- ja viranomaistehtävissä sekä kiinteistöjen ylläpitotehtävissä. Sinulla on mahdollisuus joko syventyä yhteen osa-alueeseen tai kehittyä laaja-alaiseksi asiantuntijaksi.

Tutkinto-ohjelmassa opit toteuttamaan niitä teknisiä ratkaisuja, joilla erilaisissa kiinteistöissä luodaan terveellisiä ja toimivia olosuhteita, taataan turvallinen ja tehokas sähköenergian käyttö sekä toteutetaan erilaisia älykkäitä toimintoja ja automaattisia ohjauksia. Opit työskentelemään projektiryhmissä yhteistyössä rakentamisen eri osa-alueiden ammattilaisten kanssa.

Saat mahdollisuuksia perehtyä tulevaisuuden energiaratkaisuihin ja energian käytön haasteisiin, kiinteistöautomaatioon, tietojärjestelmiin ja valaistukseen. Opinnot sisältävät laajasti sähkötekniikan opintoja ja ne täyttävät sähköpätevyysvaatimukset. Voit myös valita opintoja TAMKin LVI-talotekniikan ja sähkövoimatekniikan tai Tampereen yliopiston tarjonnasta.

Joukko opiskelijoita kerääntyneenä opettajan tietokoneen ääreen.

RETARA-sovellusprojekti on talotekniikan tutkinto-ohjelmien kruununjalokivi: poikkitieteellistä opiskelua opettajien, alumnien ja mentorien tuella

Talotekniikan opiskelijat toteuttavat tosielämän toimeksiantoja uusissa projektiopinnoissa ja painavat intohimolla hommia

Elise Aaltonen_TAMKin opiskelija

Talotekniikan opinnot antoivat kattavan näkemyksen alasta

Talotekniikka_TAMK

TAMKin talotekniikan opiskelijat tapaavat työelämän edustajia jo opintojensa alussa

Aki Kortetmaki_TAMK

Talotekniikka on kovalla vauhdilla eteenpäin menevä ala

Taru Metsa-Patanen-opiskelijatarina_TAMK

Jokainen työ sopii kenelle tahansa sukupuolesta riippumatta

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä lehtori Antti Mäkiseen, antti.makinen(at)tuni.fi. Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.