Hyppää pääsisältöön
Rakennustekniikka

Talotekniikan tutkinto-ohjelma, Sähköinen talotekniikka, päivätoteutus

Tampereen ammattikorkeakoulu

Sähköisen talotekniikan ammattilaiseksi

Haluatko työskennellä sähköinsinöörinä toteuttamassa älykkäitä, toimivia ja turvallisia asuntoja, tiloja ja kiinteistöjä?

Sähköisen talotekniikan tutkinto-ohjelmasta valmistut sähköinsinööriksi, jolle löytyy työpaikkoja kiinteistöjen sähköteknisten ratkaisujen suunnittelijoina, urakoinnin esimies- tai asiantuntijatehtävissä, laitevalmistuksessa ja -myynnissä, valvonta- ja viranomaistehtävissä sekä kiinteistöjen ylläpitotehtävissä. Sinulla on mahdollisuus joko syventyä yhteen osa-alueeseen tai kehittyä laaja-alaiseksi asiantuntijaksi.

Tutkinto-ohjelmassa opit toteuttamaan niitä teknisiä ratkaisuja, joilla erilaisissa kiinteistöissä luodaan terveellisiä ja toimivia olosuhteita, taataan turvallinen ja tehokas sähköenergian käyttö sekä toteutetaan erilaisia älykkäitä toimintoja ja automaattisia ohjauksia. Opit työskentelemään projektiryhmissä yhteistyössä rakentamisen eri osa-alueiden ammattilaisten kanssa.

Saat mahdollisuuksia perehtyä tulevaisuuden energiaratkaisuihin ja energian käytön haasteisiin, kiinteistöautomaatioon, tietojärjestelmiin ja valaistukseen. Opinnot sisältävät laajasti sähkötekniikan opintoja ja ne täyttävät sähköpätevyysvaatimukset. Voit myös valita opintoja TAMKin LVI-talotekniikan ja sähkövoimatekniikan tai Tampereen yliopiston tarjonnasta.