Hyppää pääsisältöön

Sähköinen allekirjoitus Aarre-asianhallintajärjestelmässä

Tampereen korkeakouluyhteisöllä (Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu) on käytössään Aarre-asianhallintajärjestelmä ja siihen liittyvä sähköinen allekirjoituspalvelu, jossa voidaan sähköisesti allekirjoittaa virallisia asiakirjoja.

Allekirjoitusviesti

Voit allekirjoittaa asiakirjan palvelussa saatuasi korkeakouluyhteisöltä allekirjoituskutsuviestin. Viestissä on aina seuraavat tiedot:

Viestin lähettäjä: TUNI Allekirjoituspalvelu / TUNI Signing Service
Viestin aihe: Uusi allekirjoituskutsu

Kutsussa on mukana allekirjoituspyynnön lähettäjän nimi ja yhteystiedot, johon voit tarvittaessa olla yhteydessä. Kutsuviestissä ei tietoturvasyistä ole mukana allekirjoitettavan asiakirjan tarkempia tunnistetietoja, vaan tiedot käyvät ilmi vasta allekirjoituspalvelusta.

Näin allekirjoitat asiakirjan

  1. Avaa saamasi sähköpostiviesti ja paina ’Avaa asiakirja’.
  2. Valitse tunnistautumistavaksi ’Suomi.fi’.
  3. Tunnistaudu valitsemallasi tunnistusvälineellä (esim. pankkitunnukset).
  4. Tarkista allekirjoitettavan asiakirjan sisältö. Dokumentti voi alkaa allekirjoitussivulla. Näkymän Liitteet-välilehdeltä pääset tarkistamaan myös mahdolliset liitteet.
  5. Allekirjoita asiakirja painamalla ’Allekirjoita’-painiketta. Tarkista henkilötiedot ja paina uudestaan ”Allekirjoita”. Jos tiedoissa on virheitä, paina ’Hylkää’-painiketta ja kirjoita hylkäyksen perustelut, jolloin tieto ohjautuu allekirjoituspyynnön lähettäneelle henkilölle takaisin.

Mahdollisissa teknisissä ongelmatilanteissa voit olla yhteydessä käyttäjätukeen:

it-helpdesk [at] tuni.fi
0294 520 500