Hyppää pääsisältöön

Yhdyskuntasuunnittelun tutkimusryhmä

Yhdyskuntasuunnittelun tutkimusryhmän ydintehtävä on ymmärtää kaupunkimaisten yhdyskuntien muutosta ja tulkita siihen liittyvää tietoa yhdyskuntasuunnittelun ja kaupunkipolitiikan suuntaamiseksi. Painopisteinä ovat globaali kaupunkikehitys, kompleksiset ja dynaamiset yhdyskunnat ja niiden mallintaminen, modernin kaupungin historia, hyvinvointi kaupunkiympäristössä sekä suomalainen suunnittelujärjestelmä. Tutkimusryhmä osallistuu aktiivisesti kaupunkisuunnittelusta ja -rakentamisesta käytävään julkiseen keskusteluun. Ryhmä toimii lisäksi kuntien, kaupunkien, kaupunkiseutujen, valtionhallinnon ja yksityisten toimijoiden luotettavana yhteistyökumppanina erilaisissa asiantuntijatehtävissä.

Keskeiset tehtävät ja tavoite

Tutkimusryhmän tavoitteena on, että Tampereen yliopisto profiloituu Suomen johtavaksi yliopistoksi kaupunkitutkimuksen saralla, mikä edellyttää yhteistyötä eri tiedekuntien ja tutkimusryhmien kesken. Tutkimusryhmä vakiintuu osana tätä kokonaisuutta kansainvälisesti vaikuttavaksi yhdyskuntasuunnittelun tutkimuksen toimijaksi.

Toiminnan vaikuttavuus

URMI (www.urmi.fi) tutkii kaupungistumisen ajureita ja vaihtoehtoisia tulevaisuusskenaarioita. UEL (www.urbedu.fi) pureutuu supistuvien kaupunkien ja marginaalisten yhteisöjen avaamiin näkymiin tulevaisuuden urbaanista yhteiskunnasta. ADELE2 tutkii immuunijärjestelmän toimintaa kaupunkiympäristössä ja kehittää skaalautuvia tapoja parantaa terveyttä ympäristö huomioon ottaen.

Ryhmän muut jäsenet

Herman Mitish, vieraileva tutkija

Jens Brandt, vierailija

Damiano Cerrone, projektitutkija

Jenni Partanen, vierailija

Virpi Palomäki, projektipäällikkö

Kuusela Kaisu, projektitutkija

Álvaro Corredor Ochoa