Tutkijakoulu5

Tutkijakoulu ja tohtorikoulutus Tampereen yliopistossa

Tampereen yliopiston tohtorikoulutus perustuu uusimpaan tutkimustietoon ja vahvaan vuorovaikutukseen yhteiskunnan ja työelämän toimijoiden kanssa. Yliopiston tohtoriohjelmat toimivat monipuolisina tutkimus- ja opiskeluympäristöinä väitöstutkimusta tekeville. Tutkijakoulu on koko yliopiston kattava tutkijakoulutuksen asiantuntija.

Yliopistossamme väittelee vuosittain noin 200 tohtoria 21 tohtoriohjelmasta. Jatko-opintoihin haetaan tiedekuntien tohtoriohjelmien kautta. Tohtoriohjelmat vastaavat tohtorikoulutuksen korkeasta laadusta ja tutkintotavoitteiden saavuttamisesta. 

Tutkijakoulu tukee tohtoriohjelmien tavoitteita monin eri tavoin. Tutkijakoulun kursseilla ja muissa monitieteisissä tapahtumissamme tuomme väitöskirjatutkijat yhteen eri tieteidenaloilta. Tuemme kaikkien yliopistomme jatko-opintoja tekevien väitöskirjatutkijoiden laaja-alaista osaamista, tutkijataitojen kehittymistä sekä kansainvälisyyttä ja yleistä hyvinvointia.

Tutustu väitöstiedotteisiin ja osallistu väitöstilaisuuteen –kuulet tuoreinta tutkimustietoa väitöskirjatutkijoiltamme.

Tampereen yliopiston tulevat väitökset (väitöstiedotteen kieli suomi)Tampereen yliopiston tulevat väitökset (väitöstiedotteen kieli englanti)

Tutustu tohtoriohjelmiimme

Tieteelliseen ja taiteelliseen jatkotutkintoon johtavat tutkinto-ohjelmat (lisensiaatti, tohtori) järjestetään Tampereen yliopistossa tohtoriohjelmina. Tutkimus ja koulutus on integroitu tiiviisti toisiinsa tohtoriohjelmissa ja tutkimusyhteisöissä. Meillä voi osallistua myös ammatilliseen jatkokoulutukseen.

Tohtoriohjelmat ja niiden yhteystiedot

Näin haet tohtorikoulutukseen tohtoriohjelmassa

Ammatillinen jatkokoulutus Tampereen yliopistossa

Tutustu tutkijakoulun toimintaan

Tutkijakoulun kursseja toteutetaan suomen- ja englanninkielisinä sekä lähiopetuksena ja verkossa. Kurssitoiminnan lisäksi järjestämme avoimia tilaisuuksia, kuten Orientaatiopäivät, kansainvälisen liikkuvuustapahtuman, kuukausittaiset väitöskirjatutkijoiden aamukahvit ja olemme mukana 3MT-kilpailussa.

Tutkijakoulun tarjoamat kurssit kaikille väitöskirjatutkijoillemme

Tutkijakoulun säännölliset tapahtumat

Mikä on tutkijakoulu?

Tutkijakoulu tarjoaa vuosittain noin 50 kurssia, joista väitöskirjatutkija voi valita jatko-opintoihinsa ja tutkimukseensa sopivia opintoja. Koulutustarjontamme kattaa monipuolisesti myös akateemisen ympäristön ulkopuolella tarvittavia tutkijan taitoja.

Tutustu väitöskirjatutkijoihimme

Tampereen yliopistossa opiskelee yli 2 000 jatko-opiskelijaa. Tohtorikoulutuksessa tuemme monimuotoisesti jatko-opiskelijoiden opintojen, liikkuvuuden ja uran suunnittelua. Yliopistossa seuraamme Tampereen yliopistosta valmistuneiden tohtoreiden työllistymistä ja käytämme seurantatietoa tohtorikoulutuksen kehittämiseen.

Katso lisää videoita väitöskirjatutkijoistamme

Tutkijakoulun henkilökunta