Suojavarusteisiin pukeutunut tutkija pitää pientä partikkelia kädessään puhdastilalaboratoriossa.

Three Minute Thesis (3MT) -kilpailu

Kansainvälisen Three minute thesis -kilpailun logo.

Three Minute Thesis (3MT) on akateeminen kilpailu, jossa väitöskirjatutkijat esittelevät kolmessa minuutissa tutkimusaiheensa mahdollisimman mielenkiintoisesti niin, että suuri yleisö ymmärtää, mistä tutkimuksessa on kyse.

Englanninkielisen kilpailun tavoitteena on kehittää tutkijoiden esiintymis- ja viestintätaitoja sekä kykyä popularisoida tutkimustaan. Samalla se tarjoaa suurelle yleisölle kiinnostavia avauksia akateemiseen maailmaan.

Kansainvälisesti suosittu kilpailu toista kertaa Tampereella

Tampereen yliopisto järjestää kansainvälisesti suurta suosiota saaneen 3MT-kilpailun nyt toista kertaa osanat Tieteen päivät -tapahtumaa 29.1.2022.

Ensimmäisen 3MT-finaalin voittajaksi nousi Veera Koskue, joka tuomariston mielestä kiteytti jätevesien ravinteiden kierrättämistä lannoitteiksi käsittelevän tutkimuksensa kilpailijoista parhaiten.

3MT on australialaisen Queenslandin yliopiston vuonna 2008 kehittämä akateeminen kilpailu, johon osallistuu nykyisin yli 900 yliopistoa 85:ssa eri maassa maailmanlaajuisesti. Suomessa Turun yliopisto on järjestänyt 3MT-kilpailua vuodesta 2017 alkaen.

Ota yhteyttä