Hyppää pääsisältöön

Mikro- ja nanosysteemien tutkimusryhmä

Tutkimusryhmämme pääosaamisalueet ovat  

  • mikrofluidistiikka  
  • mikrovalmistustekniikka  
  • biomittaukset  
  • mikrorobototiikka  
  • automaatiotekniikka  

Missionamme on kehittää edellä mainittuja osaamisalueita yhdistäen automaattisia järjestelmiä ja laitteita, joilla voidaan mitata, käsitellä ja manipuloida mikroskooppisia näytteitä ja kohteita valituilla sovellusalueilla. Pääsovellusalueemme ovat solu- ja kudosteknologia sekä kuitumaisten materiaalien mikromekaaninen testaus.

Keskeiset tehtävät ja tavoite

Solu- ja kudosteknologiassa tutkimuksemme tavoite on kehittää menetelmiä ja teknologioita, joilla voidaan mitata ja hallita solujen kasvuolosuhteita ja solujen käyttäytymistä mikrofluidistisissa solukasvatusjärjestelmissä.    

Materiaalitestauksessa tavoitteena on kehittää automaattisia mittausmenetelmmiä muun muassa kuvaan perustuvia mittauksia hyödyntäen.

Toiminnan vaikuttavuus

Solu- ja kudosteknologiassa olemme kehittäneet uusia menetelmiä ja teknologiaa muun muassa solujen mekaaniseen stimulointiin, kannettaviin hypoksialaitteisiin, perfuusioratkaisuihin ja mikrofluidistisiiin neurosiruihin.  

Kuitumaisten materiaalien testauksessa olemme kehittäneet uusia menetelmiä ja teknologiaa muun muassa sellukuitujen välisen sidoslujuuden mittaamiseen sekä lasi- ja hiilikuitujen sekä polymeerimatrisiin välisen adheesion mittaamiseen.

Yhteyshenkilöt

Pasi Kallio

Ryhmän johtaja

pasi.kallio [at] tuni.fi

+358 50 052 5546