Hyppää pääsisältöön

Laskennallisen kuvantamisen ja digitaalisen holografian laboratorio

Tampereen yliopisto
Järjestelmäpalvelut, Kehityspalvelut
Hervannan kampus
OsoiteRL212b
Tampere
 
Palveluhaku
 
Tutkimushaku
Tilat ovat esteettömät

Laskennallisen kuvantamisen ja digitaalisen holografian laboratorio on ITC-tiedekunnan tutkimusinfrastruktuuri, jonka tavoitteena on palvella tutkimusta ja opetusta laskennalliseen kuvantamiseen ja erityisesti kvantitatiiviseen vaihekuvaukseen liittyen, joka mahdollistaa objektiivisen elävän kudoksen ja sen dynamiikan mittauksen. Kompleksitason kuvantaminen on mahdollista digitaalisella holografialla, vaihehaulla ja hyperspektrisellä Fourierin spektroskopialla.

Tutkimus

Infrastruktuuria voidaan hyödyntää hyperspektriseen vaihekuvantamiseen, digitaaliseen holografiseen kuvantamiseen, linssittömään vaiheenhakukuvantamiseen ja linssittömän kuvantamisen syvyystarkkuuden parantamiseen. Adaptiivista aaltorintaman muotoilua hyödynnetään biologisen kudoksen syvempään tomografiseen kuvantamiseen.

Opetus

  • Laboratoriokurssi “Signaalinkäsittely digitaalisessa holografiassa” (COMP.SGN.240). Laboratoriotyö sisältää 2D Fourier -suodatusta ja aaltorintaman etenemisen mallintamista kulmaspektrimenetelmällä.
  • Käytännön osuus uudessa kurssissa “Laskennallinen kuvantaminen ja digitaalinen holografia” (COMP.SGN.330) sisältää laboratoriotöitä liittyen aaltorintamien mukauttamiseen, digitaaliseen holografiaan, kompressiiviseen näytteistämiseen sekä kuvankäsittelyyn ja parantamiseen.