Hyppää pääsisältöön

Kuvantamisen ja akustiikan infrastruktuurikokonaisuus

Tampereen yliopisto
Hervannan kampus
 
Palveluhaku
 
Tutkimushaku

Kuvantamisen ja akustiikan infrastruktuuri tukee audiovisuaalisen signaalinkäsittelyn tutkimusta.

Infrastruktuuriin kuuluu immersiivisten visuaalisten teknologioiden keskus CIVIT, joka keskittyy visuaalisen 3D-tiedon tallentamiseen, visuaalisen tiedon prosessointiin ja immersiivisiin näyttöteknologioihin. Saatavilla oleva laitteisto sisältää esimerkiksi erilaisia sensoreita etäisyyden, lämmön ja hyperspektridatan mittaamiseen. Lisäksi CIVIT:n tilat tarjoavat volumetrisen studion, liikkeenkaappausstudion sekä erilaisia 3D- ja valokenttänäyttöjä.

Infrastruktuuriin kuuluu lisäksi audiolaboratorio, joka on studion omainen, akustisesti käsitelty, matalakaiuntainen huone, jossa voi tehdä äänitallenteita sekä erilaisia käyttäjäkokeita. Laboratoriossa on äänen taltiointiin sopivia laitteita, kuten mikrofoneja, AD-muuntimia sekä kaiuttimia.

Infrastruktuuri tukee myös plenoptisen kuvantamisen sekä laskennallisen kuvantamisen ja digitaalisen holografian tutkimusta. Kaksi erillistä laboratoriotilaa mahdollistavat tämän tutkimuksen tarjoamalla laitteistoa kuten hyperspektriset vaihekuvausjärjestelmät, digitaaliset holografiset mikrofonit, valonlähteet ja valomodulaattorit.

Kuvantamisen ja akustiikan tutkimuksen merkittävimmät ulkoiset rahoituslähteet ovat EU, Business Finland, Suomen Akatemia ja yritykset.

CIVIT – immersiiviset visuaaliset teknologiat

Infrastruktuuri visuaalisen 3D-tiedon tallentamiseen, visuaalisen tiedon prosessointiin ja immersiivisten näyttöteknologioiden tutkimiseen.

Tutustu CIVITin

Audiolaboratorio

Studionomainen, akustisesti käsitelty, matalakaiuntainen huone, jossa voi tehdä äänitallenteita sekä erilaisia käyttäjäkokeita.

Tutustu audiolaboratorioon

Laskennallinen kuvantaminen ja digitaalinen holografia

Laboratorio hyperspektrisen vaiheen kuvantamiseen, digitaaliseen holografiseen kuvantamiseen ja linssittömään kuvantamiseen.

Tutustu laskennallisen kuvantamisen digitaalisen holografian infrastruktuuriin