Hyppää pääsisältöön

Digitaalinen ja fyysinen immersio kuvantamisessa ja leikkaustoimenpiteessä (DPI)

Tampereen yliopisto

DPI-hanke kehittää korkealaatuista lääketieteen teknologiaa. Co-creation -vaiheen jälkeen projektissa pidetään innovaatiotyövaihe, jossa sovelletaan VR-teknologiaa sekä myöhemmin myös tekoälyn syväoppimista.

Keskeistä on uusi viestintämuoto sekä lääketieteen radiologiakuvantamisesta saama hyöty. Kuvantaminen tuottaa kaksiulotteisia viipalekuvia, joiden tulkinta kolmiulotteisiksi kudoksiksi on työlästä ja se vaatii pitkää koulutusta. Hankkeessa tuotetaan ymmärrettävämpiä, immersiivisiä 3D-mallinnoksia VR- ja AR-teknologian avulla. Kuvantamisteknologian kehityksestä on apua hoitohenkilökunnalle, erityisesti kirurgeille, jotka saavat käyttöönsä kolmiulotteista, hyvin visualisoitua dataa.

Tavoite ja tehtävät

Projektin tavoitteena on helpottaa hoitohenkilökunnan työtä pyrkimällä tehostamaan ja nopeuttamaan hoitoprosesseja. Toisena tavoitteena on parantaa asiakaslähtöistä potilaskokemusta. Lisäksi pyritään vahvistamaan lääketieteen ja teknologian ammattilaisten välisiä verkostoja.

DPI-tutkimusprojektissa tehdään yhteistyötä yritysten kanssa, jotka edustavat lääketieteen huipputeknologiaa ja kehittävät uusia työkaluja, jotka hyödyntävät esimerkiksi tuntopalautetta, katseenseurantaa ja puhekäyttöliittymiä. Projektin työmetodeihin kuuluvat työpajat ja demonstraatiot.   Keskeinen yhteistyöpartneri alueella mannertenvälinen yhteistyön ohella on myös Tampereen yliopistollinen sairaala (TAYS).

Rahoituslähde

Business Finland

Mukana olevat yritykset

Koordinoiva organisaatio

TAUCHI

 

Yhteistyötahot

Adesante

Nokia Bell Labs

Planmeca

MVision.ai

Osgenic

Yhteyshenkilöt

Erityisasiantuntija

Pertti Huuskonen

pertti.huuskonen [at] staff.uta.fi

+358 50 318 7716