Hyppää pääsisältöön

Venäjä, Kielten koulutus

Tampereen yliopisto

Opiskele Venäjän asiantuntijaksi

Venäjän osaajat ovat kysyttyjä sekä suomalaisissa että kansainvälisissä yrityksissä ja järjestöissä.

Koulutustyyppi

Kandidaatti ja maisteri

Tutkintonimike

Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Suunniteltu kesto

3 + 2 vuotta

Koulutuksen laajuus

180 op + 120 op

Kaupunki

Tampere

Venäjän opintosuunta kouluttaa venäjän kielen, kulttuurin sekä kääntämisen ja tulkkauksen asiantuntijoita.

Venäjän osaajat ovat kysyttyjä sekä suomalaisessa että kansainvälisessä työmaailmassa. He työllistyvät media-alojen, hallinnon, koulutuksen, sosiaalialojen ja erilaisten yksityisten organisaatioiden tehtäviin. Koulutus antaa näiden alojen asiantuntijatehtäviin kielitaidon lisäksi monipuoliset valmiudet ymmärtää venäläisen yhteiskunnan ja kulttuurin ilmiöitä ja merkitystä globaalissa maailmassa.

Opetus keskittyy venäjän kieleen ja kulttuuriin sekä kielen, kirjallisuuden ja kulttuurin tutkimuksen teoreettisiin perusteisiin ja tieteellisiin menetelmiin.

Koulutuksessa korostetaan Tampereen yliopiston yhteiskunnallisen painotuksen mukaisesti kieltä viestintävälineenä ja kielen ja kulttuurin vuorovaikutusta sekä yhteiskunnallista merkitystä. Venäjän yhteiskunnan tuntemustasi voit syventää Russian and Eurasian Studies -ohjelman kursseilla ja tiedekunnan media-alan tarjonnalla.

Kandidaattiopintojen aikana rakennetaan vahva peruskielitaito ja perusta kielen ilmiöiden ymmärtämiselle. Lisäksi opiskelija tutustuu kielen, kirjallisuuden, kulttuurin ja kääntämisen tutkimuksen menetelmiin. Maisteriopinnoissa tutkinto-ohjelma eriytyy kahteen opintosuuntaan: kielen ja kulttuurin sekä monikielisen viestinnän ja käännöstieteen maisteriopintoihin.

Добро пожаловать!

Tutustu opintosuunnassa tehtävään tutkimukseen

Yliopisto-opettaja Olga Nenonen kertoo videolla tutkimuskohteistaan. Hän tutkii mm. kaksikielisyyttä ja kielen kehittymistä.