Hyppää pääsisältöön
Tietotekniikka

Tietotekniikan tutkinto-ohjelma

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tietotekniikan ja digitalisaation asiantuntijaksi

Tietotekniikan tutkinto-ohjelma avaa ovia ICT-alan monipuolisiin tehtäviin.

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Insinööri (AMK)

Suunniteltu kesto

4 vuotta

Koulutuksen laajuus

240 op

Kaupunki

Tampere

Kampus

TAMK Pääkampus

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Tietotekniikan tutkinto-ohjelmasta valmistut insinööriksi, jolla on käytännönläheistä osaamista erityisesti teollisuuden digitalisaation tuottamiseksi. Tutkinto-ohjelmassa opiskelet matemaattis-luonnontieteellisiä perusopintoja sekä alan ammattiaineita monipuolisissa oppimisympäristöissä. Tietotekniikan tutkinto-ohjelmassa voit suuntautua ohjelmistotekniikkaan, tietoverkkoihin ja tietoliikennetekniikkaan tai sulautettuihin järjestelmiin ja elektroniikkaan.

Tietotekniikkaa hyödynnetään kaikkialla ja alan työtehtävät ovat moninaisia. Digitalisaation myötä alan osaajille on paljon töitä tarjolla eri toimialoilla. Alan työtehtävissä edellytetään esimerkiksi ohjelmointiosaamista, tietoturvan hallintaa, laiteteknistä osaamista, käytettävyyttä ja asiakkaiden tarpeiden ja vaatimusten ymmärtämistä. Tampereen seudulla toimii alan globaaleja ja tunnettuja yrityksiä, mutta alalle tyypillisesti myös pieniä ja keskikokoisia yrityksiä. TAMKissa tehdään vahvaa yhteistyötä erilaisten ICT-alan yritysten kanssa.

Nuutti Mansukoski_opiskelijatarina

Tietotekniikan opiskelija Nuutti Mansukoski on Suomen ja Pohjoismaiden vahvin nuori voimanostaja

Visa Hokkanen_TAMK

Insinööri soveltuu moneksi

Miia Forssell

Tekninen koulutus on tukenut kasvamistani johtajana

Tietojenkäsittely_tietotekniikka_Jonne Renvall

Tietojenkäsittelyä vai tietotekniikkaa, yliopistossa vai ammattikorkeakoulussa?

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä teollisuusteknologian lehtoriin ja tutkintovastaavaan Hanna Kinnari-Korpelaan, hanna.kinnari-korpela(at)tuni.fi. Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.