Hyppää pääsisältöön

Tietotekniikan tutkinto-ohjelma

Tampereen ammattikorkeakoulu

Opiskele tulevaisuuden tietotekniikan ammattilaiseksi!

Tietotekniikan tutkinto-ohjelmastamme valmistuu insinöörejä, joilla on vahva käytännön osaaminen teollisuuden digitalisaatiosta.

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Insinööri (AMK)

Suunniteltu kesto

4 vuotta

Koulutuksen laajuus

240 op

Kaupunki

Tampere

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Tutkinto-ohjelmassamme opiskelet matemaattis-luonnontieteellisiä perusopintoja ja erikoistut alan ammattiaineisiin monipuolisissa oppimisympäristöissä. Voit suuntautua ohjelmistotekniikkaan, tietoverkkoihin ja tietoliikennetekniikkaan tai sulautettuihin järjestelmiin ja elektroniikkaan.

Tietotekniikka on ala, jota hyödynnetään kaikkialla, ja tutkinto-ohjelmastamme valmistuneille onkin tarjolla monipuolisia työmahdollisuuksia eri toimialoilla. Työelämässä sinulta edellytetään ohjelmointi-, data- ja tekoälytaitoja, kykyä hallita tietoturvaa, osaamista laitteiden parissa, huippuluokan käytettävyyttä sekä taitoa ymmärtää asiakkaiden tarpeita ja vaatimuksia.

Tampereen seudulla toimii niin maailmanlaajuisesti tunnettuja ICT-yrityksiä kuin pienempiäkin toimijoita. Koulutusohjelmassamme tehdään tiivistä yhteistyötä näiden alan yritysten kanssa.

Lähde mukaan opiskelemaan tulevaisuuden tietotekniikan huippuosaajaksi ja avaa ovet monipuolisiin uramahdollisuuksiin!

Suosittelen tietotekniikan opintoja kaikille, joilla on yhtään kiinnostusta tekniselle alalle, vaikka ei haluaisikaan tehdä nimenomaisesti teknistä työtä. Teknisen alan koulutuksesta on etua monella alalla, kun maailma menee eteenpäin ja digitalisoituu.

Opiskelujeni alkuvaiheessa työskentelin muun muassa piirilevyjen kokoonpanolinjalla Flextronicsilla ja markkinointiyrityksessä toteuttamassa kampanjoita. Ohjelmointitaitojen karttuessa pääsin mukaan Novatron Oy:n kasvutarinaan ohjelmistokehittäjän, tuotekehityspäällikön ja teknologiajohtajan rooleissa. Nykyisin olen Infrakit Group:n tuotejohtaja.

Tietojenkäsittelyä vai tietotekniikkaa, yliopistossa vai ammattikorkeakoulussa?

Oletko kiinnostunut tietokoneista ja ohjelmoinnista, mutta epävarma oikeasta hakukohteesta? TAMKin ja Tampereen yliopiston asiantuntijat avaavat blogikirjoituksessa eri tutkinto-ohjelmien eroja ja työllistymisnäkymiä.

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä teollisuusteknologian lehtoriin ja tutkintovastaavaan Hanna Kinnari-Korpelaan, hanna.kinnari-korpela(at)tuni.fi. Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.