Hyppää pääsisältöön

Tieto- ja sähkötekniikan tohtoriohjelma

Tampereen yliopisto

Tutkimuslähtöisiä osaajia globaalien haasteiden ratkaisijoiksi

Tieto- ja sähkötekniikan tohtoriohjelma kouluttaa tutkimuksen asiantuntijoita ja monipuolisia ongelmanratkaisijoita ihmiskunnan suurten haasteiden ja arjen ongelmien ratkaisijoiksi kansainvälisesti verkottuneessa ja monialaisessa tutkimusympäristössä.

Koulutustyyppi

Tohtori

Tutkintonimike

Filosofian tohtori
Tekniikan tohtori

Suunniteltu kesto

4 vuotta

Kaupunki

Tampere

Informaation käsittelystä, digitalisoitumisesta ja energiajärjestelmien sähköistymisestä on tullut tärkeitä kehitystekijöitä monilla aloilla. Dataa ja energiaa hyödynnetään kaikkialla maatiloista sairaaloihin ja kauppoihin. Datan ja energian yhä tehokkaampi ja automaattisempi tuottaminen, varastointi ja käyttö nojaa juuri tässä tohtoriohjelmassa tutkittaviin tieteenaloihin. Data-analyysin, digitalisoitumisen ja sähköistymisen perustana on laaja joukko tieteenaloja: menetelmällisellä puolella matematiikka, tietojenkäsittelyoppi ja tilastotiede ja tekniikan puolella elektroniikka, signaalinkäsittely, sähkötekniikka, tietoliikenne- ja paikannustekniikka ja tietotekniikka. Tietoverkot, tietoturva, koneoppiminen, ohjelmistot ja tieto- ja automaatiojärjestelmät ovat nykyään keskeisiä koko ihmiskunnan toiminnassa. Tarve käyttää rajallisia resursseja yhä älykkäämmin tuo tämän tohtoriohjelman aloille jatkuvasti uusia kiinnostavia haasteita. 

Tohtorikoulutus tieto- ja sähkötekniikan tohtoriohjelmassa antaa erinomaiset teoreettiset ja tekniset valmiudet tehtäviin tutkijana, teknologian kehittäjänä ja asiantuntijana monissa eri organisaatioissa. Kun data, laskenta, tietoliikenne, elektroniikka ja automaation mahdollistava monipuolinen sähkön käyttö ovat keskeisiä kaikkialla, tarvitaan myös niitä syvällisesti ymmärtäviä ihmisiä kaikkialla. Tohtoriohjelman edustamilla aloilla tehdään Tampereen yliopistossa korkeatasoista tutkimusta ja kehitetään uraauurtavia ja poikkitieteellisiä ratkaisuja, joilla rakennetaan tulevaisuuden digitaalista yhteiskuntaa. Digitaalinen toimintaympäristö sekä energia- ja ekotehokkuus ovat avaimia aikamme suurista haasteista, kuten globalisaatiosta, ilmastonmuutoksesta ja kaupungistumisesta selviytymiseen.  

Opintopolusta löydät tämän tohtoriohjelman hakukelpoisuusvaatimukset, valintaperusteet, ohjeet hakemiseen sekä tietoa tulosten julkistamisesta. Perehdythän niihin huolellisesti ennen hakemista. Mikäli sinulla on kysyttävää hakuprosessista tai hakudokumenteista, olethan yhteydessä hakijapalveluihin. Mikäli sinulla on tutkintoon ja tutkimuksen tekemiseen liittyen kysyttävää, ota yhteyttä ohjelmaan osoitteella itc.doc.tau(a)tuni.fi.

Ennen hakemista hakijalla tulee olla vastuuohjaaja, luettelo jatkokoulutuksen tutkimusalueista ja niiden yhteysprofessoreista, available doctoral research areas and contact professors (pdf) (vain englanniksi). Miettikää vastuuohjaajan kanssa yhdessä mahdolliset muut ohjaajat ja ohjausryhmä.