Hyppää pääsisältöön

Teknis-luonnontieteellinen DI-ohjelma

Tampereen yliopisto

Haluatko ratkaista tulevaisuuden haasteita? Tule opiskelemaan teknis-luonnontieteellistä alaa!

Tiede, teollisuus, ympäristö ja yhteiskunta tarvitsevat matematiikan ja luonnontieteiden osaajia. Teknis-luonnontieteellisessä tutkinto-ohjelmassa hankit valmiudet toimia haastavien tulevaisuuden ongelmien ratkaisijana luovassa tutkimus- ja kehitystyössä.

Koulutustyyppi

Maisteri

Tutkintonimike

Diplomi-insinööri

Suunniteltu kesto

2 vuotta

Koulutuksen laajuus

120 op

Kaupunki

Tampere

Ongelmanratkaisusta kiinnostuneille

Teknis-luonnontieteellisen alan opinnot sopivat sinulle, jos nautit erilaisten ilmiöiden tutkimisesta tai tekniikan alojen sovellusten ja teknologioiden taustalla oleviin asioihin perehtymisestä. Ohjelman opiskelijana voit erikoistua tieteen ja tekniikan peruskiviin: sovellettuun matematiikkaan, teknilliseen fysiikkaan tai kemiaan.

Luonnontieteellinen pohja on tärkeä kestävän kehityksen haasteiden ratkaisemisessa esimerkiksi ympäristötekniikan, kestävän energiantuotannon tai ilmakehätieteiden puitteissa. Luonnontieteiden ja tekniikan osaajia tarvitaan muun muassa ratkomaan haasteita ilmastonmuutoksen vaikutusten hidastamisessa tai uusien kestävämpien materiaalien kehityksessä.

Teknis-luonnontieteelliselle DI-tutkinnolle soveltuva pohjatutkinto on tekniikan kandidaatti (TkK), luonnontieteiden kandidaatti (LuK) tai soveltuvan alan (matematiikka, kemia, fysiikka, teknillinen fysiikka) yliopistollinen korkeakoulututkinto.

Luonnontieteiden ja matematiikan yhdistäminen tekniikkaan on hyvä pohja uusille innovaatioille

Opintojen myötä saat valmiudet toimia uutta kehittävissä ympäristöissä, joissa ei ole olemassa valmiita vastauksia. Laaja teknis-luonnontieteellinen pohja mahdollistaa myös eri tieteenalojen välisen yhteistyön ja ymmärryksen kautta syntyvät uudet innovaatiot ja ratkaisut.

Teknis-luonnontieteellisen DI-ohjelman opiskelijana valitset erikoistumisalaksesi sovelletun matematiikan, teknillisen fysiikan tai kemian. Vahvaa luonnontieteellistä pohjaa suosittelemme täydentämään vapaasti valittavilla insinööritieteen opinnoilla. Sivuainevalintoja voi tehdä omien mielenkiinnon kohteiden ja uratoiveiden pohjalta yliopiston kattavasta valikoimasta. Kaikille pakollisia yhteisiä opintoja ei ole, joten omat valintasi muokkaavat tutkinnon yksilölliseksi. Opintojen alusta lähtien sinun on mahdollista tutustua laboratorioiden kansainväliseen kärkitutkimukseen ja hakeutua ryhmiin harjoittelijaksi tai kesätyöntekijäksi.

Monipuoliset uramahdollisuudet tekniikan alalla

Matematiikan, fysiikan ja kemian pohjan varaan voit rakentaa monenlaisia urapolkuja. Valmistuneista osa jatkaa tutkimuksen parissa tohtoriopiskelijana tähtäimenään akateeminen ura. Osa suuntaa yritysmaailmaan esimerkiksi tuotekehitysinsinööriksi, data-analyytikoksi tai matemaatikoksi. Joistakin tulee teknologiayrittäjiä, jotka tekevät tämän päivän kärkitutkimuksesta huomisen huipputekniikkaa.

Teknis-luonnontieteelliseltä saa hyvän pohjan jatkaa tutkijakouluun tai siirtyä teollisuuden asiantuntijatehtäviin.