Hyppää pääsisältöön
ihmisiä rivissä

Psykoterapeuttikoulutukset

Järjestämme eri psykoterapiamenetelmien uuden asetuksen (VNA 1120/2010) mukaisia psykoterapeuttikoulutusohjelmia. Koulutuksen hyväksytysti suorittanut saa Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviranomainen Valviralta psykoterapeutin ammattinimikkeen. Lisäksi järjestämme täydennyskoulutusta jo valmiille psykoterapeuteille ja muille alan ammattilaisille.

Uutta koulutuksissamme

Järjestämme ensimmäistä kertaa englanninkielisen Sovelletun ja kliinisen käyttäytymisanalyysin koulutusohjelman. Koulutus järjestetään etänä lukuun ottamatta ensimmäistä ja viimeistä jaksoa. Koulutuksesta saa käyttäytymisanalyysin periaatteiden soveltamisen lisäksi syventävän ymmärryksen oppimisen, kehityksen ja terveyskäyttäytymisen ongelmiin. Haku päättyy 21.4.2024.

Ennakkotietoa tulevista koulutuksista

Tiedotamme tulevista koulutusohjelmista ja hakuajoista tarkemmin heti kun asiat varmistuvat.

Kuunneltavaa ja luettavaa

Kuuntele Podcast jakso: Psykoterapia on jotakin, mitä ei voi oppia kirjoista

Kuinka kansanterveydellisesti tärkeää psykoterapeuttikoulutusta kehitetään Tampereen yliopistossa. Vieraana psykoterapiakoulutuksen professori Klaus Ranta.

Terapeutin tie

"Oma työssä jaksaminen ja työn mielekkyys lisääntyvät, kun ammattitaito paranee – kun tiedät tehneesi asiakkaan hyväksi kaiken voitavasi."

Tutkittua ja eettistä koulutusta eläinkouluttajille

Käyttäytymisanalyysiperusteinen eläinkouluttajien koulutusohjelma luotiin täyttämään tyhjiö, joka yliopistopohjaisen eläinkoulutuksen tarjonnassa oli. 

Muut psykoterapia-alan täydennyskoulutukset

Johtoryhmä

Psykoterapeuttikoulutusten toteutuksesta, kokonaislaadusta sekä valintaperusteista vastaa koulutuksen vararehtorin asettama johtoryhmä toimikaudelle 2024-2027. Johtoryhmässä on edustus yhteiskuntatieteiden tiedekunnasta, lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnasta sekä koulutuksia hallinnoivasta yksiköstä.

Järjestämme ensisijaisesti lapsille ja nuorille sekä aikuisille suunnattuja eri psykoterapiamenetelmien koulutusohjelmia.

Johtoryhmän jäsenet

Anne Gustafsson-Pesonen, johtaja, jatkuva oppiminen
Nelli Hankonen, professori, sosiaalipsykologia
Riittakerttu Kaltiala, professori, nuorisopsykiatria
Kaija Puura, professori, lastenpsykiatria
Klaus Ranta, Tenure track -professori, psykologia
Suoma Saarni, professori, psykiatria
Elina Vierikko, yliopistonlehtori, psykologia

Johtoryhmän sihteerit:
Erja-Leena Järvenpää, asiakkuuspäällikkö
Marjukka Kuutti, asiakkuuspäällikkö

Ota yhteyttä

Psykoterapeuttikoulutuksia koskevat tiedustelut sähköpostitse psykoterapeuttikoulutus.tau [at] tuni.fi (psykoterapeuttikoulutus[dot]tau[at]tuni[dot]fi)

Kiireellisiin koulutuksia koskeviin tiedusteluihin vastaavat asiakkuuspäälliköt

Erja-Leena Järvenpää p. 050 320 9663
Taina Rinne p. 050 536 8129
Mira E. Valkonen p. 050 318 2501
Marjukka Kuutti p. 050 410 4055
Jukka Sysilampi p. 050 359 7961

Osaamisen kehittäjät -uutiskirje ja podcast

Haluatko kuulla toiminnastamme, uusista koulutuksista, tapahtumista sekä hankkeista? Tai kuunnella korkeakouluyhteisön ja työelämän eri aiheiden asiantuntijoiden haastatteluita?