Hyppää pääsisältöön

Keskiössä ketterä projektijohtaminen

Tampereen yliopisto

Laajuus

1 opintopistettä

Toteutusaika

9.10.2024-23.10.2024

Hakuaika

19.4.2024-17.9.2024

Hinta

1600,00 € + alv 24 % (yht. 1984,00 €). Katso ryhmäalennus hinta-kohdasta!

Kaupunki

Tampere

Opetuksessa käytettävät kielet

suomi

Koulutusala

Johtaminen, hallinto ja talous
Opetus ja kasvatus
Rakentaminen
Tekniikka ja luonnontieteet
Terveys ja hyvinvointi
Tietojenkäsittely ja teknologia
Yhteiskunta

Järjestävä yksikkö

Tree – Jatkuvan oppimisen palvelut

Opintojen taso

Muut opinnot

Keskiössä ketterä projektijohtaminen -koulutus tarjoaa laaja-alaista osaamista ja kyvykkyyttä projektin johtamisessa menestymiseen.

Koulutuksesta hyötyvät niin kokeneet projektipäälliköt kuin projektijohtajan tehtäviin tähtäävät.

Ketterät menetelmät soveltuvat erityisesti ohjelmistoprojektien johtamiseen, mutta niitä hyödynnetään projektijohtamisessa myös muilla aloilla, kuten markkinoinnissa ja mainonnassa, rakentamisessa ja terveydenhuollossa. 

Koulutuksessa perehdyt projektinhallinnan tehostamiseen ketterillä menetelmillä. Opit käytännön taitoja ja teoriaa, kuten Scrum-viitekehyksen, asiakasarvon hallinnan ja tuotejonon hallinnan. Pääset soveltamaan ja harjoittelemaan oppimaasi välittömästi käytännössä Suomessa kehitetyssä simulaatiopeliympäristössä, mikä varmistaa ketterien projektinhallintamenetelmien osaamisen työelämässä.

Lisäksi pääset verkostoitumaan ja jakamaan kokemuksia muiden projektijohtamisen ammattilaisten kanssa, mikä edistää ammatillista kehittymistäsi ja antaa arvokasta näkemystä eri toimialojen projekteista ja niiden haasteista. Koulutus on osa projektijohtamisen koulutusten kokonaisuutta.

Hyödyt 

 1. Projektityöskentelyn tehostuminen: Kerrytät työkalupakkiasi ketterillä menetelmillä, joita voit hyödyntää projektinhallinnassa ja vahvistat projektien onnistumismahdollisuutta.  
 2. Menestyksen eväitä projektijohtamiseen: Pelillinen lähestymistapa projektijohtamiseen tarjoaa sinulle konkreettisia työkaluja ja taitoja, joita tarvitset menestyäksesi vaativissa projektiympäristöissä ja kehittyäksesi huippuosaajaksi.
 3. Asiakaslähtöisyys ja joustavuus: Ymmärrät yhteistyön merkityksen projektin onnistumisessa niin asiakkaan kuin projektitiimin näkökulmasta. Opit kasvattamaan projektin resilienssiä, reagoimaan nopeasti muutoksiin ja pitämään projektin suunnan ajan tasalla.
 4. Jatkuva parantaminen: Opit ottamaan jatkuvan parantamisen näkökulman osaksi projektityöskentelyä.
 5. Tiimityöskentely ja viestintä: Opit, miten voit projektijohtajana tukea tiimin motivaatiota ja suorituskykyä sekä ymmärrät avoimen viestinnän merkityksen projektityöskentelyssä.

Teemat

 • Ketterän projektinhallinnan filosofia, arvot ja periaatteet
 • Ketterät projektijohtamisen viitekehykset
 • Ketterän projektijohtamisen elementit
 • Ketterän projektin suunnittelu ja toteutus
 • Ketterän projektijohtamisen kompetenssit
 • Ketterän projektin hallinto, mittaaminen ja seuranta
 • Ketterän projektijohtamisen tulevaisuuden näkymät

Opetusjärjestelyt

Koulutuksessa rytmittyvät teoriapohjaiset luennot sekä keskustelut ja ryhmätyöt käytännön projektijohtamisesta, mikä mahdollistaa kaikkien osallistujien aktiivisen osallistumisen oppimisprosessiin. Koulutuksessa hyödynnetään lisäksi simulaatiopeliympäristöä, jonka avulla osallistujat pääsevät soveltamaan oppimaansa käytännössä, vahvistaen koulutuksen vaikuttavuutta.

Koulutus sisältää ennakkotehtävän, kaksi opetuspäivää ja omaan työhön liittyvän reflektointitehtävän.

Koulutuspäivät pidetään ke 9.10. ja ke 23.10.2024 klo 9–16 Hervannan kampuksella.

Koulutuskokonaisuus toteutetaan yhteistyössä suomalaisen LessonLab Oy (linkki johtaa englanninkieliselle sivulle) -nimisen yliopistolähtöisen yrityksen kanssa.

Oikeuden muutoksiin pidätetään.

Kohderyhmä

Koulutus sopii niin tuoreille kuin jo kokeneille projektipäälliköille toimialasta ja organisaatiotyypistä riippumatta. Koulutus soveltuu myös projektityöntekijöille, joilla on halua kehittyä projektipäälliköiksi tai -johtajiksi tulevaisuudessa. Koulutus tarjoaa myös ohjelma- ja portfoliojohtajille/päälliköille relevantteja oppeja.

Projektijohtamisen osaamistasi voit syventää seuraavilla projektijohtamisen koulutuksillamme:

Älykäs projektijohtaminen 2.0

Projektijohtaja muutoksen mestarina

Kestävä ja vastuullinen projektijohtaja

Kouluttajat

Jere Lehtinen, TkT, operatiivinen johtaja, LessonLab Oy

Jere Lehtinen suoritti diplomi-insinöörin tutkinnon ajoneuvotekniikasta ja tekniikan tohtorin tutkinnon tuotantotalouden alalta Aalto-yliopistosta. Hänen kansainvälisesti palkittu tutkimuksensa keskittyy sidosryhmien osallistamiseen ja yhteistyöhön monimutkaisissa organisaatioiden välisissä projekteissa. Hän on työskennellyt erilaisissa vaativissa tutkimus-, kehitys-, johto- ja opetustehtävissä Aalto-yliopistossa sekä Leedsin, Oulun ja Tampereen yliopistoissa. Jeren tutkimusta on julkaistu alan arvostetuissa aikakauslehdissä ja hän on toiminut myös arvostettuna arvioijana useissa alan johtavissa aikakauslehdissä ja konferensseissa. Jerellä on erittäin laaja kokemus projektijohtamisen kouluttamisesta ja opettamisesta hyödyntäen uusimpia oppimisteknologioita. Vapaa-aikanaan hän pelaa jalkapalloa sekä harrastaa erilaisia pelejä.

Perttu Dietrich, TkT, toimitusjohtaja LessonLab Oy

Päätyönsä ohessa Perttu toimii myös osa-aikaisena yliopistotutkijana Åbo Akademissa. Hän suoritti diplomi-insinöörin tutkinnon teknillisestä fysiikasta ja tekniikan tohtorin tutkinnon tuotantotalouden alalta Helsingin Teknillisestä korkeakoulusta (TKK). Ennen siirtymistään LessonLab Oy:n toimitusjohtajaksi hän on työskennellyt yli 10 vuotta johtotehtävissä Midsonalla, Makrobioksella ja Fazerilla, yritysjohdon konsulttina Talent Partnersilla, projektijohtamisen professorina Tanskassa ja tutkimusryhmän projektipäällikkönä BIT tutkimuskeskuksessa TKK:lla. Vapaa-aikanaan hän harrastaa kuntosalia ja lenkkeilyä.

Hinta

Osallistumismaksu on 1600 € + alv 24 % (yht. 1984 €) /osallistuja.

Mikäli samasta organisaatiosta tulee vähintään 3 osallistujaa, hinta on 1400 € + alv 24 % (yht. 1736 €) /osallistuja.

Kysy minulta lisää

Osaamisen kehittäjät -uutiskirje ja podcast

Haluatko kuulla toiminnastamme, uusista koulutuksista, tapahtumista sekä hankkeista? Tai kuunnella korkeakouluyhteisön ja työelämän eri aiheiden asiantuntijoiden haastatteluita?