Täydennyskoulutus

Neuropsykologisen ryhmäkuntoutuksen TOTAKU- ja SOTOKU-menetelmät

Opintojen laajuus

2 op

670 € + alv 24 % (Työparin kanssa koulutukseen osallistuville 620 € + alv 24 %)

Kampus

Webinaari

Opintojen taso

Muut opinnot
Koulutus antaa perusvalmiudet toteuttaa neuropsykologista ryhmäkuntoutusta TOTAKU- ja SOTOKU-menetelmillä esikoulu- ja kouluikäisille lapsille, joilla on toiminnanohjauksen ja tarkkaavuuden ongelmia, ja lapsille, joilla on autismikirjon häiriö tai muita sosiaalisen toimintakyvyn vaikeuksia.

Koulutuksessa käsitellään sekä teoreettisesti että käytännönläheisesti tarkkaavuutta, toiminnanohjausta ja sosiaalista toimintakykyä. Koulutuksen aikana perehdytään lasten- ja vanhempainryhmien tavoitteisiin ja käytännön toteutukseen, sekä ohjaajan toimintaan ryhmässä. Lisäksi käsitellään kouluyhteistyötä osana kuntoutusta.

Koulutus on suunnattu psykologeille ja neuropsykologeille. Mikäli paikkoja jää, koulutukseen voidaan ottaa myös heidän työpareinaan toimivia terveydenhuollon ja opetusalan ammattilaisia. Osallistujilla odotetaan olevan perustiedot tarkkaavuuden ja autismikirjon häiriöistä.

Kouluttajina toimivat tarkkaavuushäiriön ja autismikirjon kuntoutukseen perehtyneet neuropsykologit.

Toteutusaika:
Verkkokurssin 1.osa: avoinna 25.4.-15.5.2022