
Musiikin ylempi tutkinto-ohjelma, Musiikkipedagogi
Kehitä asiantuntemustasi ja opettajuuttasi oman työsi näkökulmasta
Musiikkipedagogin ylemmän AMK-tutkinnon tavoitteena on antaa sinulle valmiudet toimia musiikkialan vaativissa asiantuntija-, kehittämis- sekä johtotehtävissä. Musiikkipedagogi (ylempi AMK) -tutkinto nostaa kelpoisuustasoasi ja monipuolistaa sijoittumismahdollisuuksiasi työelämään. Koulutuksen tavoitteet ja sisällöt peilaavat musiikkialan työelämässä tapahtuvia muutoksia ja vaatimuksia. Koulutuksen teemana on kehittyvä opettajuus musiikkialalla. Sinulla on mahdollisuus lähestyä teemaa taiteellisesti, pedagogisesti, tuotannollisesti tai soveltavaan tutkimukseen ja kehittämiseen painottaen.
Kulttuurialan ylempi ammattikorkeakoulututkinto, Musiikkipedagogi (ylempi AMK) on tarkoitettu Musiikkipedagogi (AMK) -tutkinnon tai muun soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittaneille henkilöille. Musiikkipedagogi (ylempi AMK) -suorittaneet henkilöt voivat sijoittua laaja-alaisesti musiikkialan opetus-, johtamis- ja kehittämistehtäviin eri koulutusasteille sekä muusikon tehtäviin. Mahdollisia tehtävänimikkeitäsi voivat olla muun muassa musiikkioppilaitoksen opettaja, konservatorion opettaja, musiikkioppilaitoksen lehtori, konservatorion lehtori, musiikkioppilaitoksen rehtori, konservatorion rehtori, ammattikorkeakoulun lehtori, vapaan sivistystyön opettaja, vapaan sivistystyön suunnitteluopettaja, muusikko, kuoronjohtaja, tapahtuma- tai konserttituottaja, intendentti tai musiikkialan yrittäjä.
Tutustu myös TAMK Musiikin sivuihin: Tietoa konserteista, produktioista ja henkilökunnasta


Ajankohtaisia uutisia
Kansallinen sairaanhoitajan lääkkeenmääräämisen konferenssi
TapahtumaKongressiKorkeakouluTampereen ammattikorkeakouluOsoite: Kuntokatu 3 , 33520 Tampere Paikka: Huom! Ajankohta on siirtynyt keväälle 2022. Tarkat päivät varmistuvat myöhemmin, syksyn 2021 aikana.
Koulutustyyppi
Tutkintonimike
Suunniteltu kesto
Koulutuksen laajuus
Kaupunki
Opiskelumuoto
Musiikkipedagogin ylemmän AMK-tutkinnon tavoitteena on antaa sinulle valmiudet toimia musiikkialan vaativissa asiantuntija-, kehittämis- sekä johtotehtävissä. Musiikkipedagogi (ylempi AMK) -tutkinto nostaa kelpoisuustasoasi ja monipuolistaa sijoittumismahdollisuuksiasi työelämään.
Koulutuksen tavoitteet ja sisällöt peilaavat musiikkialan työelämässä tapahtuvia muutoksia ja vaatimuksia. Koulutuksen teemana on kehittyvä opettajuus musiikkialalla. Sinulla on mahdollisuus lähestyä teemaa taiteellisesti, pedagogisesti, tuotannollisesti tai soveltavaan tutkimukseen ja kehittämiseen painottaen.
Koulutus toteutetaan pääosin suomen kielellä.
Tutkinto-ohjelman sisältö rakentuu henkilökohtaisesta kehittämistehtävästä eli opinnäytetyöstä, syventävistä ammattiopinnoista ja vapaasti valittavista opinnoista.
Kehittyvä musiikkialan työelämäosaaminen, 25 op, sisältää musiikin osaamista syventäviä sekä ajankohtaisiin teemoihin kohdentuvia musiikkipedagogisia opintoja.
Kehittyvän musiikin osaamisen syventymiskohteeksi voit valita yhden tai kaksi seuraavista aihealueista aiemman tutkintosi mukaisesti, yhteensä 10 op: instrumenttiosaaminen, kuoronjohto, musiikinteoria, säveltäminen, sovittaminen, musiikkiteknologia tai tapahtumatuotanto.
Musiikkipedagogiikan opinnot, yhteensä 15 op, laajentavat ja syventävät musiikkipedagogista osaamistasi työelämän tarpeiden ja uudistuvan musiikkialan opettajuuden tai pedagogisen johtamisen ja kehittämisen näkökulmista.
Vapaasti valittavia opintoja, 5 op, voit valita myös monialaisesti.
Sinulla on mahdollisuus painottaa opinnäytetyössäsi soveltavan tutkimus- ja kehittämistoiminnan osaamista käytännön taiteellisessa, pedagogisessa tai tuotannollisessa kontekstissa.
Lähiopetus järjestetään perjantaisin klo 15–20 ja lauantaisin klo 10–15 (paitsi ensimmäinen tapaamiskerta on perjantaina klo 10–20 ja lauantaina klo 10–15).
Lähiopetuspäivät vuonna 2021 ovat:
15.–16.1.
12.–13.2.
19.–20.3.
7.–8.5.
3.–4.9.
8.–9.10.
19.–20.11.
Tutkinto-ohjelmassa ei ole opintosuuntia. Sinulle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOPS).
Kehittyvä musiikkialan työelämäosaaminen 25 op
Kehittyvä musiikin osaaminen (valitaan 1-2 seuraavista) yhteensä 10 op:
- instrumenttiosaaminen
- kuoronjohto
- musiikinteoria
- säveltäminen
- sovittaminen
- musiikkiteknologia
- tapahtumatuotanto
Uudistuva musiikkialan opettajuus 5 op
Musiikkipedagogiikan syventävä osaaminen 5 op
Musiikkipedagoginen johtamis- ja kehittämisosaaminen 5 op
Vapaasti valittavat opinnot 5 op
Opinnäytetyö 30 op
Tutkinnon laajuus on 60 op, ja se on tarkoitus suorittaa yhdessä vuodessa työn ohessa. Opetusjärjestelyt pyritään toteuttamaan joustavasti. Tutkinto-ohjelma sisältää lähiopetusta, itsenäistä työskentelyä, etäohjausta ja projektiopintoja.
Opinnäytetyön tavoitteena on kehittää tutkimus- ja kehittämisvalmiuksiasi sekä kykyäsi soveltaa tutkimustietoa ja -menetelmiä työelämässä ilmenevien ilmiöiden erittelyyn ja ratkaisemiseen. Opinnäytetyö on työelämälähtöinen kehittämistehtävä, jossa on soveltavan tutkimuksen ja kehittämisen painotus taiteellisessa, pedagogisessa tai tuotannollisessa kontekstissa. Opinnäytteen aihe voi löytyä oman työyhteisön kehittämistarpeista.
Opinnäytetyö on laajuudeltaan 30 op, ja sen tekeminen vaatii intensiivistä opiskeluun panostamista. Opinnäytetyöstä kirjoitat kypsyysnäytteenä artikkelin, joka on mahdollista esittää julkaistavaksi.
Kulttuurialan ylempi ammattikorkeakoulututkinto, Musiikkipedagogi (ylempi AMK) on tarkoitettu Musiikkipedagogi (AMK) -tutkinnon tai muun soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittaneille henkilöille. Musiikkipedagogi (ylempi AMK) -tutkinnon suorittaneet henkilöt voivat sijoittua laaja-alaisesti musiikkialan opetus-, johtamis- ja kehittämistehtäviin eri koulutusasteille sekä muusikon tehtäviin.
Mahdollisia tehtävänimikkeitäsi voivat olla muun muassa musiikkioppilaitoksen opettaja, konservatorion opettaja, musiikkioppilaitoksen lehtori, konservatorion lehtori, musiikkioppilaitoksen rehtori, konservatorion rehtori, ammattikorkeakoulun lehtori, vapaan sivistystyön opettaja, vapaan sivistystyön suunnitteluopettaja, muusikko, kuoronjohtaja, tapahtuma- tai konserttituottaja, intendentti tai musiikkialan yrittäjä.
Tutkinto-ohjelma tuottaa saman kelpoisuuden virkoihin, toimiin tai tehtäviin kuin yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto.
Musiikkipedagogi (ylempi AMK) on työelämälähtöinen korkeakoulututkinto, ja se on vertailukelpoinen EU-maiden vastaavien tutkintojen kanssa (EQF, taso 7). Laaja-alainen kehittämis- ja substanssiosaaminen mahdollistaa myös kansainvälisen ja kansallisen liikkuvuuden.
Voit sisällyttää tutkintoosi kansainvälistymistä tukevia opintoja. Opinnäytetyön vertailupohjana ovat alan kansainväliset tutkimus- ja kehittämisprojektit. Sinulla on myös mahdollisuus opiskella ulkomailla lyhyen opiskelijavaihdon aikana yhteistyökorkeakouluissamme, joita on yli 300 yhteensä yli 50 maassa, tai hankkimalla harjoittelupaikan mistä päin maailmaa tahansa.
TAMKissa kansainvälisen ilmapiirin takaavat sadat ulkomaalaiset tutkinto- ja vaihto-opiskelijat eri puolilta maailmaa. Muita keinoja hankkia kieli- ja kulttuuriosaamista ovat kieliopinnot, ulkomaalaisten opiskelijoiden tuutorointi, ystäväperhetoiminta, englanninkieliset opintojaksot ja kansainväliset hankkeet sekä projektit. Koulutus on mukana kahdessa kansainvälisessä verkostossa, Euroopan laajuisessa Association of European Conservatoires sekä Pohjois- ja Baltiamaiden yhteistyöverkostossa Nordplusmusic. Molemmat verkostot työskentelevät musiikkikorkeakoulujen kansainvälistymisen edistämiseksi.
Koulutuksen aikana tuetaan verkostoitumista monimuotoisella yhteistyöllä. Opinnot toteutetaan yhteistyössä työelämän toimijoiden, Tampereen Musiikkiakatemian, TAMKin muiden koulutusten, Tampereen ammattikorkeakoulun ammatillisen opettajankoulutuksen ja Mediapoliksen kanssa. Koulutuksella on yhteistyömahdollisuuksia myös Tampereen korkeakouluyhteisössä.
Tampereen Musiikkiakatemia on TAMKin musiikin tutkinto-ohjelman ja Tampereen konservatorion yhteistyömuoto. Musiikkiakatemia on tunnus yhteistyöstä muun muassa orkesteri-, kuoro-, produktio- ja konserttitoiminnassa. Tampereen Musiikkiakatemialla on neuvottelukunta, joka toimii yhteistyöelimenä musiikkialan työelämän kanssa.
Lisätietoa: https://sites.tuni.fi/tamkmusiikki
TAMKin musiikin tutkinto-ohjelmassa harjoitettavan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan painopiste on musiikillisissa ja pedagogisissa hankkeissa, joita toteutetaan joko yhdessä ulkopuolisten kulttuuritoimijoiden kanssa tai Tampereen Musiikkiakatemian sisällä.Tällaisia hankkeita ovat esimerkiksi erilaiset musiikkiproduktiot ja konserttitoiminta, verkon välityksellä toteutettavat opetusprojektit, muun muassa videoneuvottelutekniikalla toteutettavat mestarikurssit Manhattan School of Musicin kanssa. TAMK Musiikki on osallistunut Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaan Digisti yhdessä -hankkeeseen yhdessä seitsemän muun ammattikorkeakoulun kanssa. TAMK Musiikki on mukana muun muassa TUURA – Tukea urapolulle ja PIRSSI – Pirstaleiseen työelämään siirtyminen -hankkeissa sekä yhteistyökumppanina tamperelaisessa musiikkia ja hyvinvointia yhdistävässä festivaalissa Tampere Chamber Music Festival.
Lisäksi musiikin koulutus on aloittanut FUNETin runkoverkossa pilottihankkeen, jolla toteutetaan nopeiden vasteiden musiikillista vuorovaikutusta. Voit osallistua käynnissä olevaan toimintaan opintojesi aikana.
Ylempi ammattikorkeakoulututkinto tuottaa muodollisesti samat jatko-opintomahdollisuudet kuin yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto, jonka suorittaneet voivat halutessaan hakea jatko-opintoihin yliopistoon.
Mirja Kopra
Alta löydät tähän koulutukseen liittyvät hakuväylät ja valintaperusteet. Perehdythän sinulle soveltuvan hakukohteen valintaperusteisiin huolellisesti ennen hakemista.
Mikäli sinulla on kysyttävää hakemisesta tai valintaperusteista, voit ottaa yhteyttä TAMKin hakijapalveluihin. Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä, voit ottaa yhteyttä opinto-ohjaaja Mirja Kopraan, mirja.kopra(at)tuni.fi.
Hae avoimen väylän haussa
Avoimen väylä, TAMK, syksy 2020
Hakuaika 1.-15.10.2020 klo 15.00
Valinta avoimen AMKin opintojen perusteella.
Kun olet suorittanut avoimessa ammattikorkeakoulussa vähintään 15 opintopistettä, voit hakea Avoimen väylän erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi ylempään tutkinto-ohjelmaan TAMKiin. Avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritettujen opintojen tulee olla haettavaan tutkintoon kuuluvia. Avoimen AMKin opintojen lisäksi sinulla tulee olla Musiikkipedagogi (AMK) -tutkinto tai muu soveltuva korkeakoulututkinto sekä vähintään 24 kuukautta alan työkokemusta.
Missä tahansa avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritetut opinnot hyväksytään.
- Jos opinnot on tehty TAMKin avoimessa AMKissa, 15 opintopistettä tulee olla suoritettuna 31.12.2020 mennessä.
- Muiden ammattikorkeakoulujen avoimen AMKin opintojen tulee olla suoritettuna hakuajan päättymiseen mennessä.
Avoimen AMKin opintosuoritukset voivat olla korkeintaan kymmenen vuotta vanhoja.
Pohjakoulutusvaatimus
Pohjakoulutusvaatimuksena on Musiikkipedagogi (AMK) -tutkinto tai muu soveltuva korkeakoulututkinto.
Työkokemusvaatimus
Hakukelpoisuuteen vaaditaan 24 kuukautta työkokemusta, joka on kertynyt haussa käytettävän korkeakoulututkinnon jälkeen. Työkokemuksen tulee olla alalta, jolta korkeakoulututkintosi on tai alalta, jolle olet hakemassa ja hankittu syksyn haussa 31.12.2020 mennessä.
Työkokemus lasketaan täysinä kuukausina. Voit muuntaa osa-aikatyön tunnit kokoaikaiseksi niin, että 150 tuntia tai 20 vähintään 7 tunnin työpäivää vastaa yhtä kuukautta. Työkokemuksen ei tarvitse olla yhtäjaksoista eikä saman työnantajan palveluksessa hankittua. Rinnakkaisista työsuhteista voi saada työkokemuspisteitä vain päätoimista työskentelyä vastaavan määrän.
Yrittäjyys hyväksytään työkokemukseksi, jos siitä on todistus, joka osoittaa, että hakija on tai on ollut YEL- tai MYEL-vakuutettu (YEL = yrittäjäeläkevakuutus, MYEL = viljelijöiden, metsätilallisten, kalastajien ja poronhoitajien sekä heidän perheenjäsentensä työeläkevakuutus). Ulkomainen yrittäjyys todistetaan vastaavin virallisin dokumentein.
Varusmiespalvelusta, naisten vapaaehtoista asepalvelusta, siviilipalvelusta tai hoitovapaata ei lasketa työkokemukseksi.
TAMK hyväksyy työkokemukseksi myös aiemmin suoritetun opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon (tutkinto voi olla miltä koulutusalalta tahansa) jälkeen, ennen korkeakoulututkintoa hankitun työkokemuksen. Myös tässä tapauksessa vaaditaan asianomaiselta alalta hankittu vähintään kahden vuoden työkokemus.
Hakijat, joilla on opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto korkeakoulututkinnon lisäksi
Poikkeuksena työkokemusvaatimukseen ovat aiemmin opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon (tutkinto voi olla miltä koulutusalalta tahansa) suorittaneet, joilta hyväksytään hakukelpoisuuteen kyseisen opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon suorittamisen jälkeen hankittu työkokemus. Myös tällöin työkokemusta tulee olla vähintään 24 kuukautta ja sen on oltava alalta, jolta korkeakoulututkintosi on tai alalta, jolle olet hakemassa.
Jos sinulla on opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto, haussa käyttämäsi korkeakoulututkinnon tulee olla suoritettuna kevään haussa niin, että voit toimittaa kopion tutkintotodistuksestasi TAMKin hakijapalveluihin viimeistään 31.12.2020 kello 15.00.
Hakukohteen sisäänottomäärä Avoimen väylän haussa on 0-5 opiskelijaa. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteen valintaperusteiden mukaisesti. Lopulliseen opiskelemaan valittavien määrään vaikuttaa valintaperusteissa mainittujen valintaan vaikuttavien tekijöiden lisäksi se, miten asianomaisella vuosikurssilla tai opiskelijaryhmässä on tilaa. Korkeakoululla ei ole velvollisuutta ottaa ilmoitettua määrää opiskelijoita, jos valintakelpoisia ei ole riittävästi tai opiskelijaryhmään ei mahdu ilmoitettua määrää.
Opiskelijavalintaan vaikuttavat avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritettujen opintojen vastaavuus TAMKin opetussuunnitelmaan, opintomenestys ja mahdollinen haastattelu. Opiskelijavalinnan edellytyksenä on, että vuosikurssilla/opiskelijaryhmässä on tilaa.
Hakijat asetetaan tarvittaessa paremmuusjärjestykseen seuraavin perustein:
- Suoritettujen opintojen vastaavuus TAMKin opetussuunnitelmaan
- Avoimen AMKin opintomenestys
- Mahdollinen haastattelu
Opiskelijavalinnassa huomioidaan määräaikaan mennessä tulleet liitteet ja valinta tehdään näiden liitteiden ja hakemuksella annettujen tietojen perusteella. Opiskeluoikeus myönnetään seuraavan lukukauden alusta alkaen. Kun otat avoimen väylän haussa saamasi opiskelupaikan vastaan, ilmoittaudut läsnä olevaksi opiskelijaksi alkavalle lukuvuodelle.
Opiskelijaksi valitun tulee ottaa opiskelupaikka vastaan ja ladattava hakemukselleen valintaan vaikuttaneet ajantasaiset liitteet määräaikaan mennessä. Hakija saa tiedon päätöksestä sähköpostitse ja Oma Opintopolku -palvelusta.
Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes TAMK on tarkistanut ammattikorkeakouluopintoihin valituilta valintaan vaikuttaneet avoimen AMKin opintosuoritukset ja muut mahdolliset hakukelpoisuusvaatimukset.
Hakemuksen hylkäämisen syyt
- Opintojen etenemiseen soveltuvassa ryhmässä ei ole vapaita opiskelupaikkoja.
- Suoritetut opinnot eivät vastaa riittävässä määrin kyseisen tutkinto-ohjelman tutkintotavoitteisiin.
- Hakija ei ole suorittanut vaadittua tutkintoa tai työkokemusta ei ole kertynyt riittävästi määräaikaan mennessä.
- Hakijan opintomenestys ei riittänyt valintaan.
- Hakijan kielitaito opetuskielessä ei ole riittävä.
- Substanssiosaamisen näyttö on hylätty.
- Hakija ei ole toimittanut pyydettyjä liitteitä määräaikaan mennessä.
Ammattikorkeakoulu voi purkaa valinnan seuraavista syistä:
- Hakija ei ole suorittanut vaadittua opintopistemäärää määräaikaan mennessä.
- Hakija ei ole suorittanut vaadittua tutkintoa tai työkokemusta ei ole kertynyt riittävästi määräaikaan mennessä.
- Hakija ei toimita opintosuoritusotetta/-otteita tai vaadittuja asiakirjoja TAMKin ilmoittamassa määräajassa.
- Hakija on antanut suorituksistaan tai arvosanoistaan virheellisiä tietoja.
Haastattelut pidetään tarvittaessa 9.11.2020.
TAMK kutsuu haastatteluun joko sähköpostitse tai puhelimitse. Haastattelu tehdään Zoom-yhteydellä.
Lisätietoja hakemisesta saat sivulta Avoimen väylän haku.
Hakemusliitteet
Avoimen AMKin opinnot
- Lataa hakemukselle opintosuoritusote tai -otteet avoimessa ammattikorkeakoulussa suorittamistasi opinnoista 22.10. kello 15.00 mennessä. Avoimessa ammattikorkeakoulussa suorittamiesi opintojen tulee olla haettavaan tutkintoon soveltuvia. Liitteiden tulee olla korkeakoulusi varmentamia. Niissä tulee olla korkeakoulusi leima ja esimerkiksi virkailijan tai opinto-ohjaajan allekirjoitus. Myös sähköinen allekirjoitus hyväksytään. Tai voit jakaa linkin Oma Opintopolku -palveluun suorituksiisi.
Tutkintotodistus
Korkeakoulututkinto, opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto tai ulkomailla suoritettu tutkinto
- Jos olet suorittanut suomalaisen korkeakoulututkinnon, lataa todistus hakemuksellesi 22.10. kello 15.00 mennessä.
- Jos olet suorittanut korkeakoulututkinnon ulkomailla, lataa todistus alkuperäisestä tutkinnosta ja sen käännöksestä hakemuksellesi 22.10. kello 15.00 mennessä. Jos alkuperäinen tutkintotodistus on kirjoitettu muulla kielellä kuin suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, on sinun toimitettava sen lisäksi kopio virallisen kielenkääntäjän suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi tekemästä käännöksestä. Käännöksessä tulee olla kääntäjän nimi, allekirjoitus ja leima.
- Jos työkokemuksesi on kertynyt opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon jälkeen, lataa hakemukselle todistus kyseisestä tutkinnosta hakemuksellesi 22.10. kello 15.00 mennessä.
Työtodistus/-todistukset
- Lataa hakemukselle kopiot sellaisesta työkokemuksesta, joka on kertynyt korkeakoulututkinnon jälkeen. Jos ilmoitat pohjakoulutuksenasi opisto-asteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon, lataa hakemukselle työtodistukset kyseisen tutkinnon jälkeen kertyneestä työkokemuksesta. Lataa työtodistus/-todistukset hakemuksellesi 22.10. kello 15.00 mennessä.
- Ulkomailla kertyneestä työkokemuksesta tulee olla vastaava todistus. Jos alkuperäinen todistus on kirjoitettu muulla kielellä kuin suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, on sinun toimitettava lisäksi kopio virallisen kielenkääntäjän suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi tekemästä käännöksestä. Käännöksessä tulee olla kääntäjän nimi, allekirjoitus ja leima. Lataa työtodistus/-todistukset ja käännökset hakemuksellesi 22.10. kello 15.00 mennessä.
- Työkokemusta tulee olla 24 kuukautta ja sen on oltava alalta, jolle olet hakemassa tai alalta, jolta hakututkintosi on.
Opiskelemaan valittujen liitteet
Opintosuoritusote
- Kun olet saanut opiskelupaikan, lataa hakemukselle ajantasainen opintosuoritusote avoimen AMKin opinnoista 31.12. kello 15.00 mennessä.
Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes TAMK on tarkistanut ammattikorkeakouluopintoihin valituilta valintaan vaikuttaneet avoimen AMKin opintosuoritukset ja muut mahdolliset hakukelpoisuusvaatimukset. TAMK voi purkaa valinnan, jos et toimita todistuksia määräajassa tai jos olet antanut virheellisiä, valintaan vaikuttavia tietoja.
Valinnan tulokset
Tiedotamme opiskelijavalinnasta tuloksesta kaikille hakijoille sähköpostitse. Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan Oma Opintopolussa viimeistään 30.6.2021. Voit tarkistaa tilanteesi kirjautumalla palveluun esimerkiksi verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Jos tulet valituksi TAMKiin, saat sähköpostilla tiedon valinnasta ja tarkemmat toimintaohjeet opintojen aloittamisesta.
Jos sinulla on kysyttävää opiskelijavalinnasta, ole ensin yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin: hakijapalvelut.tamk [at] tuni.fi.
Kun saat opiskelupaikan,
- sinulle tiedotetaan asiasta siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka olet ilmoittanut hakulomakkeella.
- löydät omat valintatietosi myös Oma Opintopolusta.
- ota opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolussa ja ilmoittaudu läsnä olevaksi opiskelijaksi määräaikaan mennessä.
- toimita ajantasainen opintosuoritusote hakijapalveluihin saamiesi ohjeiden mukaisesti.
- tutustu uuden opiskelijan sivuihin.
Huom! Voit ottaa vastaan samana lukukautena (1.8.-31.12. tai 1.1.-31.7.) alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan. Lisätietoa saat sivulta Yhden korkeakoulupaikan säännös.
Sinun pitää ottaa opiskelupaikka vastaan annettuun määräaikaan mennessä (31.7.2021 klo 15.00), sillä muuten menetät paikan. Opiskelupaikan vastaanottaminen on sitova, etkä voi enää myöhemmin peruuttaa tai muuttaa sitä. Sitova vastaanotto peruuttaa automaattisesti kaikki muut hakutoiveet.
Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes TAMK on tarkistanut valituilta valintaan vaikuttaneet avoimen AMKin opintosuoritukset ja/tai avoimen yliopiston suoritukset ja muut mahdolliset hakukelpoisuusvaatimukset.
Ammattikorkeakoulu voi purkaa valinnan seuraavista syistä:
- Hakija ei ole suorittanut vaadittua opintopistemäärää määräaikaan mennessä.
- Hakija ei ole suorittanut vaadittua tutkintoa tai työkokemusta ei ole kertynyt riittävästi määräaikaan mennessä.
- Hakija ei toimita opintosuoritusotetta/-otteita tai muita vaadittuja asiakirjoja TAMKin ilmoittamassa määräajassa.
- Hakija on antanut suorituksistaan tai arvosanoistaan virheellisiä tietoja.
Ensikertalaiskiintiö: Kun otat opiskelupaikan vastaan korkeakoulututkintoon johtavasta koulutuksesta Suomessa, sinua ei enää jatkossa katsota ensimmäistä korkeakoulututkintoa hakevaksi hakijaksi. Tämä voi vaikuttaa opiskelijavalinnassa, jos myöhemmin haet suomalaiseen korkeakouluun opiskelijaksi.
Varasijavalinta
Avoimen väylän erillishaussa ei ole käytössä varasijavalintaa.
Opiskelijavalinnan tulosten oikaisu
Jos opiskelijavalinnassa ja valintaperusteiden soveltamisessa on mielestäsi tapahtunut virhe, voit vaatia siihen kirjallisesti oikaisua. Ole ensin yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin: hakijapalvelut.tamk [at] tuni.fi.
Ellei asia tällöin selviä, tee kirjallinen oikaisupyyntö TAMKin tutkintolautakunnalle 14 vuorokauden kuluessa opiskelijavalinnan tuloksen julkistamisesta eli viimeistään 14.7.2021 kello 15.00.
Lisätietoja tulosten julkaisusta ja oikaisumenettelystä.
Hae korkeakoulujen syksyn yhteishaussa
Korkeakoulujen yhteishaku syksy 2020
Korkeakoulujen syksyn 2020 yhteishaun hakuaika 2.-16.9.2020 klo 15.00
- Pohjakoulutusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto
- Opiskelijavalinta tehdään ennakkotehtävän ja haastattelun perusteella
Pohjakoulutusvaatimus
Pohjakoulutusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto. Tutkinto voi olla ammattikorkeakoulusta tai yliopistosta.
Jos haet Suomen ulkopuolella suoritetulla tutkinnolla, sinun on ladattava kopio haussa käyttämästäsi tutkintotodistuksesta yhteishaun hakulomakkeelle 23.9.2020 kello 15.00 mennessä. Tämä ei koske hakukautena valmistuvia ulkomaisen tutkinnon suorittavia hakijoita. Jos alkuperäinen todistus on kirjoitettu muulla kielellä kuin suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, on sinun toimitettava lisäksi kopio virallisen kielenkääntäjän suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi tekemästä käännöksestä. Käännöksessä tulee olla kääntäjän nimi, allekirjoitus ja leima. Lisäksi sinulta vaaditaan Opetushallituksen päätös korkeakouluopintojen rinnastamisesta suomalaiseen tutkintoon. Kopio päätöksestä tulee samoin liittää hakemukselle.
Jos olet pakolainen tai pakolaiseen rinnastettavassa asemassa, etkä voi todistaa tutkintoasi asiakirjoin, ammattikorkeakoulu voi kutsua sinut valintakokeeseen tai ottaa huomioon sinun määräaikaan mennessä toimittamasi ennakkotehtävän. Sinulla tulee olla pakolaisstatuksesta kertova viranomaispäätös (turvapaikkapäätös tai oleskelulupa suojelun perusteella). Sinun tulee toimittaa kopio pakolaisstatuksesta kertovasta viranomaispäätöksestä ja tarvittaessa täyttää taustaselvityslomake kaikkien hakukohteiden ammattikorkeakoulujen hakijapalveluihin 23.9.2020 kello 15.00 mennessä.
Työkokemusvaatimus
Hakukelpoisuuteen vaaditaan 24 kuukautta työkokemusta, joka on kertynyt haussa käytettävän tutkinnon jälkeen. Työkokemuksen tulee olla alalta, jolle olet hakemassa tai alalta, jolta korkeakoulututkintosi on ja sen tulee olla hankittu syksyn haussa 31.12.2020 mennessä.
Hakijat, joilla on opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto korkeakoulututkinnon lisäksi
Poikkeuksena työkokemusvaatimukseen ovat aiemmin opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon (tutkinto voi olla miltä koulutusalalta tahansa) suorittaneet, joilta hyväksytään hakukelpoisuuteen kyseisen opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon suorittamisen jälkeen hankittu työkokemus. Myös tällöin työkokemusta tulee olla vähintään 24 kuukautta ja sen on oltava alalta, jolle on hakemassa tai alalta, jolta korkeakoulututkinto on.
Jos sinulla on opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto, haussa käyttämäsi korkeakoulututkinnon tulee olla suoritettuna syksyn haussa niin, että voit toimittaa kopion tutkintotodistuksestasi TAMKin hakijapalveluihin viimeistään 28.12.2020 kello 15.00.
Tutkinto-ohjelmaan valitaan 8 opiskelijaa.
Opiskelijavalinta tehdään ennakkotehtävästä ja haastattelusta kertyvän yhteispistemäärän perusteella.
Ennakkotehtävä |
50 pistettä |
Haastattelu |
50 pistettä |
Yhteensä |
100 pistettä |
Kummastakin asioista voi saada enintään 50 pistettä, ja niistä on kummastakin saatava vähintään 10 pistettä, jotta valinnan tulos on hyväksytty.
Hakijat asetetaan tasapistetilanteessa paremmuusjärjestykseen seuraavin perustein:
- ennakkotehtävä
- haastattelu
- hakutoivejärjestys
- arvonta
Hakukelpoisuusvaatimuksissa kerrotun pohjakoulutuksen lisäksi sinulla tulee olla 24 kuukautta työkokemusta, joka on kertynyt lopullisen korkeakoulututkintotodistuksen myöntämispäivästä alkaen syksyn haussa 31.12.2020 mennessä ja kevään haussa 31.7.2020 mennessä. Työkokemus pitää todentaa työnantajan antamalla työtodistuksella. Työtodistuksesta tulee ilmetä mm. työsuhteen tarkka alkamis- ja päättymispäivä, työnantajan yhteystiedot, työtehtävät ja osa-aikatyön kohdalla työtunnit. Jos työsuhde jatkuu edelleen, työnantajalta tulee pyytää väliaikainen työtodistus.
Työkokemus lasketaan täysinä kuukausina. Sinun tulee muuntaa osa-aikatyön tunnit kokoaikaiseksi niin, että 150 tuntia tai 20 vähintään 7 tunnin työpäivää vastaa yhtä kuukautta. Työkokemuksen ei tarvitse olla yhtäjaksoista eikä saman työnantajan palveluksessa hankittua. Rinnakkaisista työsuhteista voit saada työkokemuspisteitä vain päätoimista työskentelyä vastaavan määrän.
Ammattikorkeakoulu hyväksyy työkokemukseksi myös aiemmin Suomessa suoritetun opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon (tutkinto voi olla miltä koulutusalalta tahansa) jälkeen, ennen korkeakoulututkintoa hankitun työkokemuksen. Myös tässä tapauksessa työkokemusta tulee olla vähintään 24 kuukautta ja tulee olla alalta, jolle olet hakemassa tai alalta, jolta korkeakoulututkintosi on.
Yrittäjyys hyväksytään työkokemukseksi, jos siitä on todistus, joka osoittaa, että olet tai olet ollut YEL- tai MYEL- vakuutettu (YEL = yrittäjäeläkevakuutus, MYEL = viljelijöiden, metsätilallisten, kalastajien ja poronhoitajien sekä heidän perheenjäsentensä työeläkevakuutus). Ulkomainen yrittäjyys todistetaan vastaavin virallisin dokumentein.
Varusmiespalvelusta, naisten vapaaehtoista asepalvelusta, siviilipalvelusta tai hoitovapaata ei lasketa työkokemukseksi.
Valintakoe koostuu ennakkotehtävästä ja haastattelusta. Haastattelut pidetään 9. ja 10.11.2020. Hakijalle valintakoe on yksipäiväinen.
Valintakokeesta voi saada yhteensä 100 pistettä. Valintakokeen molemmista osioista, ennakkotehtävästä ja haastattelusta, voi saada enintään 50 pistettä ja kummastakin on saatava vähintään 10 pistettä, jotta valintakokeen tulos on hyväksytty.
Valintakokeeseen kutsutaan kaikki hakukelpoiset ennakkotehtävän hyväksytysti palauttaneet hakijat. Valintakoekutsut lähetetään noin viikko ennen valintakoetta sähköpostitse. Muista seurata sähköpostiasi ja tarkistaa myös roskapostikansiosi.
1. Ennakkotehtävä (50 pistettä)
Ennakkotehtävänä sinun tulee toimittaa lautakunnalle kirjallinen suunnitelma opinnäytetyöstäsi. Suunnitelma tulee palauttaa yhteishaun hakulomakkeelle viimeistään 23.9.2020 kello 15.00. Valmistavaa tehtävää käsitellään haastattelussa.
Katso ohjeet ennakkotehtävään täältä.
2. Haastattelu (50 pistettä)
Haastattelu koostuu keskustelusta lautakunnan kanssa. Haastattelussa käsitellään alla olevia kysymyksiä, haastattelun ennakkomateriaalia ja opinnäytetyösuunnitelmaa. Haastattelun kesto on 20 minuuttia.
Voit valmistautua keskusteluun pohtimalla ennakkoon seuraavia aihepiirejä:
- henkilökohtaiset ammatilliset ja työyhteisölliset kehittämistarpeet
- mahdollisuudet sitoutua suorittamaan opinnot yhden lukuvuoden kuluessa
- motivaatio opiskeluun ja tutkinnon suorittamiseen
- Musiikkipedagogin (ylempi AMK) opetussuunnitelmaan voit tutustua täältä:
https://opinto-opas-ops.tamk.fi/index.php/fi/171/fi/116517/19YMP/year/2019.
Valintakoetulos on voimassa kyseisen haun ajan.
Valintakoeyhteistyö
Vain TAMKissa suoritettu valintakoe hyväksytään. Tulosta ei anneta muihin hakutoiveisiin.
Tutustu tästä linkistä artikkeliin (Eija Kauppinen: Musiikin taiteen perusopetuksen uudet opetussuunnitelmat). Artikkelin sisällöstä keskustellaan haastattelussa. Artikkeli voi olla esillä. Jos et saa linkkiä auki, ota yhteyttä Matti Ruippoon (matti.ruippo [at] tuni.fi).
Ennakkotehtävänä sinun tulee toimittaa lautakunnalle kirjallisen suunnitelman opinnäytetyöstänsä. Suunnitelma tulee palauttaa yhteishaun hakulomakkeelle viimeistään 23.9.2020 kello 15.00. Valmistavaa tehtävää käsitellään haastattelussa. Katso ohjeet ennakkotehtävään täältä.
Opiskelijavalinnan yksilöllisillä järjestelyillä tarkoitetaan käytännön järjestelyjä valintakoetilanteessa. Tällaisia voivat olla esimerkiksi liikuntaesteiden poistaminen, rauhallinen koetila, laajempi kirjoitustila, lisäaika, apuvälineiden käyttö tai muu vastaava järjestely. Näillä järjestelyillä on tarkoitus huolehtia siitä, että yksilöllisiä järjestelyjä valintakoetilanteessa tarvitsevat hakijat ovat yhdenvertaisessa asemassa muiden hakijoiden kanssa. Lisätietoja yksilöllisistä järjestelyistä ja niiden hakemisesta.
Lisätietoja hakemisesta saat sivulta Näin haet maisteri- ja YAMK-ohjelmiin.
Ennakkotehtävä
Ennakkotehtävä tulee palauttaa ennakkotehtävässä annettujen ohjeiden mukaisesti 23.9.2020 kello 15.00 mennessä.
Hakemusliitteet
Seuraavien todistuskopioiden tulee olla ladattuna hakemukselle 23.9.2020 kello 15.00:
- työtodistukset hakukelpoisuuden antavan tutkinnon jälkeisestä alan työkokemuksesta (min 24 kk)
- ulkomailla suoritettu tutkinto (todistuskopiot virallisine käännöksineen)
- opistoasteen tai ammattillisen korkea-asteen tutkinto
- mahdollisesta pakolaisstatuksesta kertovan viranomaispäätöksen (turvapaikkapäätös tai oleskelulupa suojelun perusteella) voi toimittaa postitse TAMKin hakijapalveluihin
Suomalaisella korkeakoulututkinnolla hakevan tulee liittää hakemukselle hakuaikana linkki korkeakoulututkinnon tietoihin Oma Opintopolun Omat opintosuoritukseni -palveluun. Linkin tulee olla voimassa 28.12. asti.
Tietoa liitteiden toimittamisesta löytyy myös sivulta Liitteet maisteri- ja YAMK-ohjelmiin.
Opiskelemaan valittujen todistuskopiot
Jos tulet valituksi TAMKiin, etkä ole vielä liittänyt kopioita hakemuksellesi, lataa haussa käyttämiesi koulu- ja työtodistusten kopiot TAMKin hakemuksellesi 7.12.2020 kello 15.00 mennessä tai hyväksymisilmoituksessa annettuun päivämäärään mennessä.
Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes TAMK on tarkistanut valinnan perusteena olevat todistukset. Kopioiden lisäksi TAMK tarkistaa valituksi tulleiden alkuperäiset todistukset opintojen alkaessa. TAMK voi purkaa valinnan, jos et toimita todistuksia määräajassa tai jos olet antanut virheellisiä, valintaan vaikuttavia tietoja.
Katso tarkemmat tiedot: Näin otat opiskelupaikan vastaan.
Valinnan tulokset
Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan Oma Opintopolku-palvelussa viimeistään 27.11.2020. Voit tarkistaa tilanteesi kirjautumalla palveluun esimerkiksi verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Kaikille hakijoille lähetetään myös sähköinen tuloskirje. Jos tulet valituksi TAMKiin, saat lisäksi sähköpostilla tiedon ja toimintaohjeet.
Jos sinulla on kysyttävää valintakokeen, ennakkotehtävän tai valintatehtävän kokonaispisteistä ole ensin yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin: hakijapalvelut.tamk(a)tuni.fi.
Kun saat opiskelupaikan,
- saat tiedon paikasta sähköpostitse siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka olet ilmoittanut hakulomakkeella.
- löydät omat valintatietosi myös Oma Opintopolusta
- ota opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolussa ja ilmoittaudu läsnä tai poissa olevaksi opiskelijaksi.
- lähetä kopiot haussa käyttämistäsi todistuksista hakijapalveluihin saamiesi ohjeiden mukaisesti.
- tutustu uuden opiskelijan sivuihin.
Varasijavalinta
Varasijalla olevia hyväksytään koulutukseen järjestyksessä sitä mukaa, kun paikkoja vapautuu. Etukäteen on mahdotonta tietää, kuinka monta hakijaa tullaan hyväksymään varasijalta. Paikkoja vapautuu esimerkiksi silloin, kun aiemmin hyväksytyt hakijat tulevat hyväksytyiksi ylempiin hakutoiveisiinsa tai eivät ota saamaansa opiskelupaikkaa vastaan. Jos tulet hyväksytyksi varasijalta saat tiedon sähköpostitse hakulomakkeella ilmoittamaasi osoitteeseen, joten muista seurata sähköpostiasi.
Varasijavalinta päättyy viimeistään 15.12.2020. Varasijavalinta voidaan myös päättää hakukohdekohtaisesti ennen tätä, jos uusia opiskelijoita ei enää valita varasijoilta koulutukseen.
Opiskelijavalinnan tulosten oikaisu
Jos opiskelijavalinnassa ja valintaperusteiden soveltamisessa on mielestäsi tapahtunut virhe, voit vaatia siihen kirjallisesti oikaisua. Valintakokeen, ennakkotehtävän tai valintatehtävän kokonaispisteistä ole ensin yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin: hakijapalvelut.tamk(a)tuni.fi.
Ellei asia tällöin selviä, tee kirjallinen oikaisupyyntö TAMKin tutkintolautakunnalle 14 vuorokauden kuluessa opiskelijavalinnan tuloksen julkistamisesta eli yhteishaussa viimeistään 11.12.2020 kello 15.00.
Lisätietoja tulosten julkaisusta ja oikaisumenettelystä.