Hyppää pääsisältöön

Tampereen ammattikorkeakoulu

Laboratorioalan ammattilaiseksi

Laborantista laboratoriotekniikan insinööriksi.

Voit hakea laboratoriotekniikan monimuotototeutukseen, mikäli sinulla on aiempi laborantin tutkinto. Laboratoriotekniikan tutkinto-ohjelmassa opiskelet kemiallisen analytiikan, laiteanalytiikan sekä bioteknologian osaajaksi. Tutkinto tarjoaa laaja-alaisen luonnontieteellisen perusosaamisen. Opintoihin kuuluu esimerkiksi laboratoriotyöskentelyä, analyysimenetelmien kehitystyötä sekä laadunhallintaa.

Laboratoriotekniikan insinöörinä voit toimia esimerkiksi erilaisissa ympäristöalan, biotieteiden tai kemian alan tutkimuslaitoksissa, lääke-, elintarvike-, biotuote- ja kemian alan yrityksissä ja teollisuudessa sekä erilaisissa viranomaislaboratorioissa. Voit työskennellä muun muassa esimiehenä ja asiantuntijana, tutkimus-, tuotekehitys- ja laadunhallinta- sekä osto-, myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä.