Hyppää pääsisältöön
Mikroskooppi

Laboratoriotekniikan tutkinto-ohjelma, muuntokoulutus, monimuotototeutus

Tampereen ammattikorkeakoulu

Laboratorioalan ammattilaiseksi

Tutkinto-ohjelma on suunnattu laboranteille, jotka haluavat laajentaa laboratorioanalyytikkotutkinnon insinööri (AMK) -tutkinnoksi.

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Insinööri (AMK)

Suunniteltu kesto

3 vuotta

Koulutuksen laajuus

240 op

Kaupunki

Tampere

Kampus

TAMK Pääkampus

Opiskelumuoto

Monimuotototeutus

Voit hakea laboratoriotekniikan monimuotototeutukseen, mikäli sinulla on aiempi laborantin tutkinto. Laboratoriotekniikan tutkinto-ohjelmassa opiskelet kemiallisen analytiikan, laiteanalytiikan sekä bioteknologian osaajaksi. Tutkinto tarjoaa laaja-alaisen luonnontieteellisen perusosaamisen. Opintoihin kuuluu esimerkiksi laboratoriotyöskentelyä, analyysimenetelmien kehitystyötä sekä laadunhallintaa.

Laboratoriotekniikan insinöörinä voit toimia esimerkiksi erilaisissa ympäristöalan, biotieteiden tai kemian alan tutkimuslaitoksissa, lääke-, elintarvike-, biotuote- ja kemian alan yrityksissä ja teollisuudessa sekä erilaisissa viranomaislaboratorioissa. Voit työskennellä muun muassa esimiehenä ja asiantuntijana, tutkimus-, tuotekehitys- ja laadunhallinta- sekä osto-, myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä.

home-office_hands-only.jpg

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä tutkintovastaava Eeva-Leena Tuomiseen (etunimi.sukunimi@tuni.fi). Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.