nainen
Täydennyskoulutus

Kehity johtajana

Kehity johtajana - onnistu ja auta onnistumaan

Itsetuntemus - johtamisen perusta
Itsen ja muiden johtaminen on taitolaji, jossa voi kehittyä koko uran ajan. Tutkimusten mukaan hyvä itsetuntemus ja mm. taito pitää huolta omasta toimintakyvystä ja palautumisesta ovat jopa tärkeämpiä kuin persoonallisuus tai ulospäinsuuntautuneisuus.

Valmennus tarjoaa mahdollisuuden pysähtyä kollegoiden kanssa johtajuuden ytimen äärelle. Pysähtyminen muun muassa tukee johtamisen vaikuttavuutta ja hyvinvointia työssä.

Tämä koulutus soveltuu EMBA Tampere- valinnaisiin opintoihin. EMBA Tampere -tuoteperheen johtamisohjelmat tarjoavat aktiivisen ja monialaisen oppimisympäristön johtajana kehittymiseen ja organisaation johtamiseen. Tutustu koko valinnaisten opintojen tarjontaan sekä EMBA-ohjelmiin.

Mitä onnistuminen johtamisessa on? Usein onnistujina nostetaan esiin isojen yritysten ykkösjohtajia, joilla on käsiensä alla tuhansia ihmisiä ja isoja määriä miljoonia.

Arjessa tapahtuvat merkittävät hetket jäävät yleensä vaille otsikoita ja kuvia lehtien kansissa. Ne ovat hetken kestäviä, ohikiitäviä kohtaamisia, joiden merkitys voi kantaa pitkään.
Johtajuus ratkaistaan arjessa
On aloja, joilla asiantuntijuudesta irrottaminen merkitsee siitä luopumista. Se saa monet jäämään maan ja taivaan välille tilaan, jossa ei oikein itsekään tiedä, mitä on: asiantuntija vai johtaja vai mitä. Ajoittain myös tapaa johtajia, joita ei johtajiksi tunnista muuten kuin käyntikortista. Niin elävästi he muistuttavat asiantuntijaa. Voisiko heitä peräti kutsua johtaviksi asiantuntijoiksi?
Johtavasta asiantuntijasta asiantuntevaksi johtajaksi
Elämä on täynnä muutoksia: osa odotettuja ja toivottuja, osa tilaamatta tulevia ja hämmentäviäkin. Työn muutoksista moni on sellaisia, joihin emme kiinnitä isommin huomiota, ne vain menevät omalla painollaan. Tulee uusia työvälineitä ja tapoja tehdä, me vain tartumme niihin ammattitaidolla ja homma jatkuu.

Osa muutoksista tulee iholle ja voi viedä pitkäänkin voimavarojamme. Kun muutos herättää tunteita, voimme välillä itsekin yllättyä sekä omista että työkaverien reaktioista.
Muutos ei kysy lupaa, se tulee vaan