Hyppää pääsisältöön

Itkuisen vauvan rauhoittelumenetelmä -koulutus

Tampereen ammattikorkeakoulu

Laajuus

4 tuntia

Toteutusaika

7.11.2024

Hakuaika

1.6.2024-6.10.2024

Hinta

85 € (sis. ALV 24 %)

Kaupunki

Tampere

Tiedekunta tai osaamisyksikkö

Sosiaali- ja terveysala

Opetuksessa käytettävät kielet

suomi

Koulutusala

Terveys ja hyvinvointi

Järjestävä yksikkö

Tree – Jatkuvan oppimisen palvelut

Opetustapa

Lähiopetus

Tule oppimaan keinoja turvalliseen ja toimivaan itkuisen vauvan rauhoitteluun!

Useita rauhoittelutekniikoita yhdistävä menetelmä sisältää viisi vaihetta, jotka toisiaan tukien saavat itkuisen vauvan rauhoittumaan. Menetelmä soveltuu parhaiten kaksiviikkoisesta lähes kolmen kuukauden ikäiselle vauvalle.

Selittämättömästi itkevä vauva vie perheeltä voimat. Onneksi vauvan rauhoittelua voi oppia, ja hyvään alkuun pääsee jo yhden illan koulutuksella!

Itkuisen vauvan rauhoittelumenetelmä -koulutuksesta saat keinoja turvalliseen ja toimivaan itkuisen vauvan rauhoitteluun. Koulutus sopii odottaville tai pienten vauvojen vanhemmille (sekä isille että äideille), isovanhemmille, terveydenhuollon ammattilaisille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Sisältö

  • Puuttuva 4. raskauskolmannes: Saattaa kuulostaa oudolta, mutta monet vauvat itkevät koska he syntyvät, kuten kuuluukin, 3 kuukautta liian aikaisin!
  • Rauhoittumisrefleksi: Napinpainallus, jolla itku loppuu!
  • 5 ässää: Viisi yksinkertaista menetelmää, jotka aktivoivat rauhoittumisrefleksin.

Ohjelma

To 7.11.2024 klo 16-20

Kouluttaja

Elina Botha, TtT, lehtori TAMK, kätilö, terveydenhoitaja
Elina tehnyt väitöstutkimuksen Itkuisen vauvan rauhoittelumenetelmä käytöstä. 

Hinta

Koulutuksen hinta on 85 € (sis. alv 24 %).
 

Helsingin sanomat: Vauvan itkuisuuteen on olemassa ratkaisuja

"Vauvan itkuisuuteen pitäisi tarjota konkreettista apua matalalla kynnyksellä jo heti syntymän jälkeen." Helsingin sanomien mielipidekirjoituksessa terveystieteiden tohtori Elina Botha kirjoittaa, miksi itkuisen vauvan vanhempien kuuleminen ja tuki ovat tärkeitä.

Ilta-Sanomat: Miten vauvan itkun saa loppumaan?

Pitkäaikaistutkimusten mukaan itkuisilla vauvoilla voi olla myöhemmin lapsuudessa ja nuoruudessa enemmän mielenterveysongelmia, painonhallinnan haasteita, itsesäätelyvaikeuksia ja emotionaalisia ongelmia. ”Tällaista ei ole aiemmin tuotu esille”, terveystieteiden tohtori Elina Botha kertoo.

Vauva talossa -podcast

Vauva talossa -ohjelmasarjassa käsitellään raskauteen, vauvoihin ja vauvaperheen arkeen liittyviä asioita - niin niitä koskevia yleisimpiä myyttejä kuin tutkittua tietoakin. Keskustelijoina ovat Happiest Baby -koulutuksen kouluttaja Elina Botha ja Radio Moreenin toimittaja Pia Sivunen.