
Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan DI-ohjelma
Ratkaisuja ihmisen hyvinvoinnin ja terveyden puolesta
Jos olet kiinnostunut tekniikan, biologian ja luonnontieteiden yhdistämisestä, tämä hakukohde on sinulle erinomainen valinta.
Tarjoamme ainutlaatuisen mahdollisuuden opiskella uudessa poikkitieteellisessä tutkinto-ohjelmassa, jossa voit suorittaa joko filosofian maisterin tai diplomi-insinöörin tutkinnon.
Diplomi-insinöörin tutkinnossa voit taustasi mukaan valita neljästä vaihtoehdosta: Terveysteknologia ja informatiikka painottuu kliinisten ja hyvinvointia mittaavien lääketieteellisten laitteistojen ja tietojärjestelmien kehittämiseen. Lääketieteellisten mikro- ja nanolaitteiden opintosuunnassa paneudutaan ihmisen mittaamiseen ja eläinkokeita korvaaviin kudosmalleihin liittyviin teknologioihin. Biomateriaalien ja kudosteknologian osaajat kehittävät uusia hoitomenetelmiä ja tuotteita kudosvaurioiden hoitoon. Teollisessa biotekniikassa ja synteettisessä biologiassa opitaan muun muassa mikrobiologian ja bakteerien hyödyntämistä kestävästi tuotettujen materiaalien tuotannossa.
Tutkinto-ohjelma antaa erinomaiset valmiudet tulevaisuuden työelämään, jossa kyky toimia yhteistyössä eri alan asiantuntijoiden kanssa on yksi keskeinen menestystekijä. Täältä valmistut aidosti kansainväliseksi osaajaksi. Tartu tilaisuuteen!

Kiinnostuitko? Lue lisää ja hae opiskelemaan!

Koulutustyyppi
Tutkintonimike
Suunniteltu kesto
Koulutuksen laajuus
Kaupunki
Haluatko työskennellä ihmisen hyvinvoinnin ja terveellisen elinympäristön sekä näihin liittyvien globaalien haasteiden ratkaisemiseksi? Tampereen yliopiston poikkitieteelliseen tutkinto-ohjelmaan voit hakeutua suorittamaan joko diplomi-insinöörin tai filosofian maisterin tutkinnon.
Bioteknologiaa ja biolääketieteen tekniikkaa sovelletaan laajasti teollisuudessa, ympäristönsuojelussa, (kanta)solututkimuksessa, ihmisen mittaamisessa ja terveydenhuollossa. Ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin edistäminen vaatii monipuolista osaamista, jossa yhdistyvät biologia sekä muut luonnontieteet ja tekniikka.
Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan opinnoissa sinulla on DI-väylällä mahdollisuus suuntautua joko biolääketieteen tekniikkaan tai teolliseen biotekniikkaan. Terveysteknologia ja –informatiikka painottuu kliinisten ja hyvinvointia mittaavien ja kuvantavien lääketieteellisten laitteistojen ja niistä saatavan tiedon jalostamisen järjestelmien kehittämiseen. Biolääketieteellisten mikro- ja nanolaitteiden opintosuunnassa paneudutaan ihmisen mittaamiseen ja eläinkokeita korvaaviin kudosmalleihin liittyviin teknologioihin. Lääketieteen biomateriaalien ja niiden sovellusten opintosuunta tuottaa osaajia kehittämään uusia hoitomenetelmiä ja –tuotteita kudosvaurioiden hoitoon. Teollisessa biotekniikassa ja synteettisessä biologiassa opitaan mm. mikrobiologian ja bakteerien hyödyntämistä kestävästi tuotettujen materiaalien tuotannossa.
Tutkinto-ohjelma antaa erinomaiset valmiudet tulevaisuuden työelämään, jossa kyky toimia yhteistyössä moniammatillisesti eri alan asiantuntijoiden kanssa on yksi keskeinen menestystekijä. Täältä valmistut aidosti kansainväliseksi osaajaksi.
Diplomi-insinöörin tutkinnon opetuskielinä on suomi ja englanti. Suurin osa syventävistä opintojaksoista toteutetaan vain englanniksi. Diplomityön voit tehdä myös englanniksi.
DI-tutkinnossa syvennetään bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan osaamista. DI-tutkinnon laajuus on 120 opintopistettä, ja se suoritetaan päätoimisesti opiskellen kahdessa lukuvuodessa. DI-tutkinnon syventävissä opinnoissa perehdyt syvällisesti valitsemaasi alaan poikkitieteellisessä ja kansainvälisessä ympäristössä. Teoreettisten opintojen ohella sinulle kertyy tietotaitoa harjoituksissa, projekti- ja laboratoriotöissä.
DI-tutkinnossa syventäviä suuntautumisvaihtoehtoja on neljä, joista kaikkien opetuskieli on englanti.
Medical Biomaterials and Their Applications
Lääketieteen biomateriaalit ja niiden sovellukset on hyvin monitieteinen syventävä opintokokonaisuus, jossa voit saavuttaa laajan osaamien biomateriaalitekniikassa ja kudosteknologiassa sekä siihen liittyvissä aloissa kuten soluteknologiat, solu- ja kudosbiologia, biofysiikka sekä regeneratiivinen lääketiede. Tämä osaaminen luo pohjaa uusien lääketieteellisten hoitomenetelmien ja -tuotteiden kehittämiseen potilaiden kudosvaurioiden ja –puutosten hoitoon. Syventävät opinnot johdattavat sinut kantasoluteknologian ja kudosimplanttien suunnittelusta kliiniseen lopputuotteeseen ja vallitseviin säädöksiin. Tavoitteena on, että kehityt itsenäiseksi osaajaksi joko yritys- että tutkimuselämän tarpeisiin.
Biomedical Micro- and Nanodevices
Biolääketieteen mikro- ja nanolaitteiden syventävässä opintokokonaisuudessa syvennytään mikrofluidistiikkaan, mikro- ja bioantureihin, mikroskopiaan, aktuaattoreihin sekä langattomaan viestintään ja energian siirtoon. Näitä menetelmiä hyödynnetään esimerkiksi Body-on-chip –konseptissa, jonka avulla voidaan esimerkiksi tehostaa lääkeainekehitystä tai ymmärtää paremmin sairauksien mekanismeja. Elektroniikan miniatyrisaatio on ollut yksi viime vuosikymmenien tärkeimmistä megatrendeistä. Niin mikroprosessorit kuin myös mikroanturit ja -aktuaattorit ovat tulleet osaksi arkipäiväämme. Esimerkiksi kaikista älypuhelimista löytyy kiihtyvyysanturit sekä 3D-tulostimista mikrofluidi-tulostuspäät. Opintokokonaisuus antaa sinulle vahvan pohjan työskennellä näillä tekniikan aloilla ja erityisesti soveltaa niitä biolääketieteen sovelluksiin.
Health Technology and Informatics
Terveysteknologian ja informatiikan alue muodostaa tämän päivän biolääketieteen teollisuuden perustan. Selkeästi suurin osa alan teollisuuden tuotannosta ja työpaikoista on tällä sektorilla. Tämä alue kattaa hyvinvoinnin ja lääketieteen sovellukset kuluttajien urheilu ja terveystuotteista kuten puettavista laitteista sykemittareista huippu-urheilun tutkimuslaitteisin ja aina lääketieteen kuvantamislaitteista anestesian syvyyden mittaamisen ja kuntoutus ja hoidon laitteisiin. Myös erilaiset informaatiojärjestelmät yksittäisen ihmisen terveyden edistämisestä koko terveydenhoidon tietojärjestelmiin ovat osa tätä aluetta. Tämä syventävä opintokokonaisuus kattaa laajasti teknologian kehittämisen mittaus ja kuvantamislaitteiden instrumentoinnista aina mitatun tiedon jalostamiseen, uusien koneoppimisen ja AI käyttöön eri tasoilla terveyden tiedon tarpeita on sitten kyse uusista personoiduista terveystuotteista tai valtakunnallisista hoitoprosesseista.
Industrial Biotechnology and Synthetic Biology
Syventävät opinnot keskittyvät vastaamaan tulevaisuuden biotekniikan globaaleihin haasteisiin. Keskeinen teema on uusien bioprosessitekniikoiden kehittäminen, DNA-tasolta aina laitostasolle saakka. Voit erikoistua bioteknisten menetelmien kehittämiseen ja soveltamiseen eri kohteissa: jätevesien ja jätteiden käsittelyssä, saastuneen maaperän ja pohjaveden kunnostuksessa tai ympäristöystävällisessä biotuotannossa, jossa soluja optimoidaan ja uudelleen ohjelmoidaan DNA tasolla käyttämällä uusimpia synteettisen biologian menetelmiä.
Tutkinnon sisältö ja rakenne kuvataan tarkemmin opetussuunnitelmassa.
Diplomityö on opintojen loppuvaiheessa tehtävä opinnäytetyö. Diplomityö tehdään opiskelijan syventävään opintokokonaisuuteen liittyvästä aihepiiristä. Opiskelija osoittaa työllään hallitsevansa syventävän opintokokonaisuutensa sekä sen alaan liittyvät kokonaisuudet ja työtavat.
Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan ala on jatkuvasti kehittyvä ja kasvava, jota valmistuneet diplomi-insinöörit ovat mukana kehittämässä ja luomassa. Tutkinto-ohjelmasta valmistuu tulevaisuuden osaajia, joilla on jatkuvat valmiudet oppia uutta. Tutkinto-ohjelmasta valmistuneena löydät paikkasi tulevaisuuden poikkitieteellisistä tehtävistä. Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan DI-tutkinto antaa sekä edellytykset toimia erilaisissa alan asiantuntija-, kehittämis- ja johtotehtävissä että erinomaiset valmiudet jatkotutkintoon johtavaan koulutukseen. Työskentely tapahtuu tieteen rajapinnoilla ja sinulla on mahdollisuus edetä uralla useaan eri suuntaan.
Teollisuus on tärkeä työnantaja alalla. Terveysteknologia on yksi nopeimmin kasvavista korkean teknologian vientialoista Suomessa. Osa valmistuneista diplomi-insinööreistä työskentelee tutkijoina tai tohtoriopiskelijoina yliopistoissa. Heitä työskentelee myös laatu- ja projekti-insinööreinä tuotekehityksessä sekä asiantuntijoina valtion- ja kunnanhallinnossa ja sairaaloiden fyysikkoina. Tulevaisuuden urapolku on mahdollista luoda myös omassa yrityksessä.
Kansainvälistä kokemusta voit hankkia jo opiskeluaikana suorittamalla osan opinnoista vaihdossa jossakin lukuisista yhteistyöyliopistoista ympäri maailmaa. Myös sadat ulkomaalaiset vaihto- ja tutkinto-opiskelijat takaavat kotikansainvälistymisen omassa yliopistossa.
Bioteknologian ja biolääketieteen opetus ja tutkimus Tampereen yliopistossa on kansainvälistä, sillä DI-vaiheen opintoihin on mahdollista hakea myös englanninkieliseen tutkintoon tähtäävän erillisvalinnan kautta.
Yliopistomme opiskelijana sinulla on mahdollisuus valita kursseja myös Tampereen ammattikorkeakoulun tarjonnasta. Tämän ristiinopiskelun kautta voit osallistua kursseille, yhteisiin projekteihin ja rakentaa yksilöllistä osaamistasi.
Ristiinopiskelun ajatus on auttaa opiskelijoitamme rakentamaan joustavia ja yksilöllisiä opintopolkuja. Tampereen korkeakouluyhteisössä läsnä olevana tutkinto-opiskelijana voit näin hankkia lisää osaamista myös toisesta korkeakoulusta.
Opetuksessa ja tutkimuksessa on monitahoisesti edustettuna sekä biolääketieteen tekniikkaa, että teollista biotekniikkaa.
Biolääketieteen tekniikan alan tutkimuksen ydinosaamisalueita tutkimusryhmissä ovat biofysiikka, signaalinkäsittely ja kuvantaminen, biomateriaalit ja kudosteknologia, sensoriteknologia ja biomittaaminen sekä laskennallinen neurotiede. Luonnontieteiden alan tutkimusryhmien kanssa tutkimus keskityy solu- ja molekyylibiologiaan, genetiikkaan, biosensoreihin, laskennallisiin järjestelmiin, lääketieteelliseen tekniikkaan ja regeneratiiviseen lääketieteeseen. Nämä tutkimusalat yhdistävät Tampereen yliopiston osaamiskärjistä terveyden ja tekniikan.
Teollisen biotekniikan ja synteettisen biologian tutkimusta tehdään tutkimusryhmissä, joissa yhteinen fokus kehittää kestäviä konsepteja ja prosesseja luonnonvarojen hyödyntämiseen uusiutuvalla tavalla.
Diplomi-insinöörin tutkinto antaa opiskelijalle valmiudet jatkotutkintoon, tohtorin tutkintoon, johtavaan koulutukseen.
Alta löydät tähän koulutukseen liittyvät hakuväylät ja valintaperusteet. Perehdythän sinulle soveltuvan hakukohteen valintaperusteisiin huolellisesti ennen hakemista. Mikäli sinulla on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä Tampereen yliopiston hakijapalveluihin.
Hae yhteishaussa
Korkeakoulujen kevään 2022 toinen yhteishaku
Kevään 2022 toisen yhteishaun hakuaika 16.3.-30.3.2022 klo 15.00
- Haku soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittaneille
Suoraan ylempään korkeakoulututkintoon ovat hakukelpoisia hakijat, jotka ovat suorittaneet soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon (kandidaatin tutkinto) tai soveltuvan ammattikorkeakoulututkinnon, tai suorittavat sen valintaperusteissa ilmoitettuun ajankohtaan mennessä. Katso tarkemmat ohjeet sivulta hakukelpoisuus maisteriohjelmiin.
Suomenkieliseen koulutukseen hakeva voidaan hyväksyä maisteriohjelman opiskelijaksi yhteishaussa vain, mikäli hänellä on opintoja varten riittävä suomen kielen taito. Katso tarkemmat ohjeet suomen kielen taidon todentamisesta.
Maisteriohjelmaan valitaan enintään 20 opiskelijaa.
Kiintiötä ei ole velvoitetta ottaa täyteen.
Opiskelijavalinta perustuu valintapisteytykseen, jossa hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen valintapisteiden perusteella. Valintapisteet lasketaan vähimmäisvaatimukset täyttävistä hakemuksista. Hakemusten pisteyttämistä varten hakijat ryhmitellään hakukohteittain taustatutkinnon mukaisiin ryhmiin (amk-tutkinnot/yliopistotutkinnot/ulkomaiset tutkinnot). Tasapistetilanteessa valinta tehdään keskiarvon perusteella.
Keskeneräisellä tutkinnolla hakevien valinta tehdään ehdollisena hakuaikana (liitemääräaikaan mennessä) toimitetun opintosuoriteotteen tietojen ja tilanteen perusteella. Vaaditun vähimmäiskeskiarvovaatimuksen tulee täyttyä jo tässä vaiheessa. Ehdollinen valinta vahvistetaan, mikäli tutkinto on valmis, tutkintotodistus toimitettu yliopiston hakijapalveluihin 15.7.2022 klo 15 mennessä ja mikäli vaadittu vähimmäiskeskiarvo täyttyy. Jos tutkinnon lopullinen keskiarvo jää alle hakukohteessa vaaditun vähimmäiskeskiarvon, valintapäätös perutaan.
Yliopisto voi edellyttää opiskelijaksi hyväksytyn suorittavan täydentäviä opintoja tarvittavien valmiuksien saavuttamiseksi. Täydentävät opinnot määritellään tapauskohtaisesti vasta opintojen alkaessa. Täydentäviä opintoja voidaan edellyttää enintään noin yhden vuoden opintoja vastaava määrä (enintään 60 opintopistettä).
Ohjelmakohtaiset valintaperusteet
Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan DI-ohjelmassa soveltuvat pohjatutkinnot ja vaaditut vähimmäiskeskiarvorajat määritellään seuraavasti:
Soveltuvien pohjatutkintojen taso: TkK, ins. (AMK), LuK, soveltuvan alan yliopistollinen korkeakoulututkinto
Soveltuvien pohjatutkintojen alat: lääketieteellinen tekniikka, elektroniikka, materiaalitekniikka, signaalinkäsittely, tietotekniikka, automaatiotekniikka, biotekniikka
Opintojen keskiarvo vähintään, insinööri (AMK): 3,5/5,0 tai 2,1/3,0
Opintojen keskiarvo vähintään (yliopistotutkinnot): 3,5/5,0 tai 2,1/3,0
Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan DI-ohjelmassa hakemukset pisteytetään seuraavasti:
- Pohjatutkinnon opintopisteillä painotettu keskiarvo: 1-20 p.
Keskiarvot pisteytetään asteikolla 1-20 p. portaittaisesti siten, että pisteytys alkaa DI-ohjelman asettamassa vähimmäiskeskiarvovaatimuksesta ja päättyy keskiarvoon 5/5. Pisteet ovat tasapisteitä. Hakijat asetetaan pisteytystä varten taustatutkintonsa mukaisiin ryhmiin (AMK-tutkinto/yliopistotutkinto/ulkomainen tutkinto).
Opintojen painotettu keskiarvo huomioidaan pyöristämättömänä kahden desimaalin tarkkuudella, ja siihen lasketaan mukaan myös opinnäytetyö. Vain opintojaksot, joista on numeroarvosana, otetaan huomioon keskiarvon laskennassa.
- Soveltuvat yliopistotasoiset matematiikan opinnot: 0 tai 10 p.
Aiemmin suoritetuista soveltuvista yliopistotasoisista matematiikan opinnoista on mahdollista hakea ja saada haussa lisäpisteitä. Soveltuvia yliopistotasoisia matematiikan opintoja (SEFI 1-taso) tulee tällöin olla vähintään 10 op, ja ne tulee olla suoritettuna (suoritusmerkintä rekisterissä) haun liitemääräaikaan mennessä. Yliopistotasoiset matematiikan opinnot arvioidaan erikseen hakijan toimittamien dokumenttien perusteella arviointiprosessin yhteydessä.
- Yhteensä enintään: 30 p.
Hakukohde on mukana korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa ja siihen haetaan korkeakoulujen sähköisessä hakujärjestelmässä osoitteessa opintopolku.fi. Hakija voi hakea yhteensä kuuteen hakukohteeseen. Hakukohteista enintään kolme voi olla Tampereen yliopiston pelkästään ylempään korkeakoulututkintoon johtavia koulutuksia. Katso lisätietoja yleisistä hakuohjeista.
Hakijan on liitettävä hakemukseensa muun muassa todistuksia aiemmin suoritetuista opinnoista. Tarkista liitteitä koskevat ohjeet ennen liitteiden lataamista hakulomakkeelle.
Huomioithan hakemuksen täyttämisen yhteydessä sinulle esitetyt liitepyynnöt. Maisteriohjelmaan hakiessasi sinun tulee toimittaa hakemuksen liitteeksi:
- Kopio aiemman (alemman) korkeakoulututkintosi virallisesta tutkintotodistuksesta. Jos tutkintosi on suoritettu ulkomailla, sinun tulee toimittaa kopio tutkintotodistuksen virallisesta käännöksestä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, jos todistusta ei ole myönnetty yhdellä näistä kielistä
- Kopio tutkintotodistukseesi liittyvästä virallisesta opintosuoritusotteesta sekä kopio sen virallisesta käännöksestä, jos alkuperäinen ei ole suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi
- Motivaatiokirje
DI-maisterihakukohteiden vapaaehtoinen liite:
- Suoritusote/suoritusotteet ja opintojaksokuvaukset soveltuvista yliopistotasoisista matematiikan suorituksista.
Lisäksi sinua voidaan pyytää todentamaan suomen kielen taitosi erillisellä liitteellä. Liitäthän hakemuksellesi myös mahdollisten erillisten opintojesi opintosuoritusotteet. Keskeneräisellä tutkinnolla hakevien tulee liittää hakemukselleen väliaikainen suoritusote. Valinnassa huomioidaan sellaiset opintosuoritukset, jotka näkyvät liitteiden palautuspäivämäärään (6.4.2022 klo 15:00) mennessä toimitetussa opintosuoritusotteessa. Tarkista liitteitä koskevat ohjeet ennen liitteiden lataamista hakulomakkeelle. Mikäli tutkintosi valmistuu hakukeväänä, otathan huomioon lopullisen tutkintotodistuksen ja opintosuoritusotteen toimittamisen ohjeet ja päivämäärän. Katso lisätietoja sivulta liitteet maisteri- ja YAMK-ohjelmiin.
Maisterihaussa ei ole yleensä varasijamenettelyä. Hakija voi tarkistaa mahdollisen varasijansa kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi .
Valinnan tulokset julkaistaan viimeistään 8.7.2022. Kaikkia yhteishakuun osallistuneita tiedotetaan valinnan tuloksesta. Hakijat voivat tarkistaa oman tilanteensa myös kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi.
Kirjallinen oikaisupyyntö opiskelijavalinnassa mahdollisesti tapahtuneesta virheestä on toimitettava Tampereen yliopistoon viimeistään 14 päivän kuluessa ilmoitetusta valinnan tulosten julkistamisesta. Oikaisupyyntö on toimitettava määräpäivään klo 15.00 mennessä Tampereen yliopistoon. Siinä tapauksessa, että tulokset julkistetaan vasta ilmoitetun ajankohdan jälkeen, mainitut 14 päivää lasketaan todellista julkistamisajankohtaa seuraavasta päivästä alkaen. Katso tarkemmat ohjeet sivulta oikaisumenettely (Tampereen yliopisto).
Valinnan tulosta ei saa edellä mainitun oikaisupyynnön johdosta muuttaa kenenkään opiskelemaan valitun vahingoksi.
Hae avoimen väylän haussa
Tampereen yliopiston avoimen väylän haku kevät 2022
Avoimen väylän haun hakuaika 2.5.-16.5.2022 15:00
- Haku avoimen yliopiston tekniikan maisteriväyläopinnot suorittaneille
Tämän hakukohteen kautta voi hakea lukuvuonna 2021-2022 Tampereen yliopiston avoimen yliopiston tekniikan alan maisteriväylällä (DI-väylä) opiskeleva, joka suorittaa määritellyt väyläopinnot vaadituin kriteerein määräaikaan (15.6.2022) mennessä. DI-väylän opintojen perusteella hakevat voivat hakea vain siihen hakukohteeseen, jonka mukaan he suorittavat opintoja avoimen yliopiston DI-väylällä.
Hakukelpoisuuden tuottavien väyläopintojen pariin hakeudutaan vuosittain erikseen määriteltyinä hakuaikoina. Lisätietoa tekniikan alan väyläopinnoista ja väylälle hakeutumisesta löytyy Avoimen yliopiston sivuilta.
Katso tarkemmat ohjeet avoimen väylän hausta sivulta hakukelpoisuus.
Suomenkieliseen koulutukseen hakeva voidaan hyväksyä avoimen väylän hakukohteessa opiskelijaksi vain, mikäli hänellä on opintoja varten riittävä suomen kielen taito. Katso tarkemmat ohjeet suomen kielen taidon todentamisesta.
Kaikki ehdot täyttävät hyväksytään.
Avoimen yliopiston tekniikan alan maisteriväyläopintoja suorittaneita hyväksytään kyseisen DI-väylän vahvistetun sisällön ja valintaperusteiden mukaisesti. Ohjelmakohtaiset vaatimukset löytyvät Avoimen yliopiston sivuilta tekniikan maisteriväylien osiosta.
Hakukohteeseen haetaan korkeakoulujen sähköisessä hakujärjestelmässä osoitteessa opintopolku.fi. Tampereen yliopistoon voi hakea avoimen väylän haun kautta enintään kahteen hakukohteeseen. Katso lisätietoja avoimen väylän haun yleisistä hakuohjeista.
Huomioithan hakemuksen täyttämisen yhteydessä sinulle esitetyt liitepyynnöt.
Huomioithan hakemuksen täyttämisen yhteydessä sinulle esitetyt liitepyynnöt. DI-väylältä tutkinto-opiskelijaksi DI-ohjelmaan hakiessasi sinun tulee toimittaa hakemuksen liitteeksi:
- Kopio aiemman (alemman) korkeakoulututkintosi virallisesta tutkintotodistuksesta. Jos tutkintosi on suoritettu ulkomailla, sinun tulee toimittaa kopio tutkintotodistuksen virallisesta käännöksestä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, jos todistusta ei ole myönnetty yhdellä näistä kielistä
- Kopio tutkintotodistukseesi liittyvästä virallisesta opintosuoritusotteesta sekä kopio sen virallisesta käännöksestä, jos alkuperäinen ei ole suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi
Tampereen yliopiston tekniikan alan väyliltä tutkinto-opiskelijaksi hakevan ei tarvitse toimittaa opintosuoritusotetta suorittamistaan opinnoista, vaan suoritukset tarkistetaan suoraan opintorekisteristä. Valinnassa huomioidaan opintosuoritukset, jotka näkyvät opintorekisterissä 15.6.2022 mennessä.
Sinua voidaan pyytää todentamaan suomen kielen taitosi erillisellä liitteellä.
Hakukohteessa ei ole varasijamenettelyä.
Avoimen väylän haun tulokset julkistetaan viimeistään 8.7.2022. Kaikkia hakuun osallistuneita tiedotetaan valinnan tuloksesta. Hakijat voivat tarkistaa oman tilanteensa myös kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi.
Kirjallinen oikaisupyyntö opiskelijavalinnassa mahdollisesti tapahtuneesta virheestä on toimitettava Tampereen yliopistoon viimeistään 14 päivän kuluessa ilmoitetusta valinnan tulosten julkistamisesta. Oikaisupyyntö on toimitettava määräpäivään klo 15.00 mennessä Tampereen yliopistoon. Siinä tapauksessa, että tulokset julkistetaan vasta ilmoitetun ajankohdan jälkeen, mainitut 14 päivää lasketaan todellista julkistamisajankohtaa seuraavasta päivästä alkaen. Katso tarkemmat ohjeet sivulta oikaisumenettely (Tampereen yliopisto).
Valinnan tulosta ei saa edellä mainitun oikaisupyynnön johdosta muuttaa kenenkään opiskelemaan valitun vahingoksi.