Hyppää pääsisältöön
Näytteet

Bioteknologian ja biolääketieteen tekniikan DI-ohjelma

Tampereen yliopisto

Ratkaisuja ihmisen hyvinvoinnin ja terveyden puolesta

Haluatko työskennellä ihmisen hyvinvoinnin ja terveellisen elinympäristön sekä näihin liittyvien globaalien haasteiden ratkaisemiseksi?

Koulutustyyppi

Maisteri

Tutkintonimike

Diplomi-insinööri

Suunniteltu kesto

2 vuotta

Koulutuksen laajuus

120 op

Kaupunki

Tampere

Kampus

Hervannan kampus

Jos olet kiinnostunut tekniikan, biologian ja luonnontieteiden yhdistämisestä, tämä hakukohde on sinulle erinomainen valinta.

Tarjoamme ainutlaatuisen mahdollisuuden opiskella uudessa poikkitieteellisessä tutkinto-ohjelmassa, jossa voit suorittaa joko filosofian maisterin tai diplomi-insinöörin tutkinnon.

Diplomi-insinöörin tutkinnossa voit taustasi mukaan valita neljästä vaihtoehdosta: Terveysteknologia ja informatiikka painottuu kliinisten ja hyvinvointia mittaavien lääketieteellisten laitteistojen ja tietojärjestelmien kehittämiseen. Lääketieteellisten mikro- ja nanolaitteiden opintosuunnassa paneudutaan ihmisen mittaamiseen ja eläinkokeita korvaaviin kudosmalleihin liittyviin teknologioihin. Biomateriaalien ja kudosteknologian osaajat kehittävät uusia hoitomenetelmiä ja tuotteita kudosvaurioiden hoitoon. Teollisessa biotekniikassa ja synteettisessä biologiassa opitaan muun muassa mikrobiologian ja bakteerien hyödyntämistä kestävästi tuotettujen materiaalien tuotannossa.

Tutkinto-ohjelma antaa erinomaiset valmiudet tulevaisuuden työelämään, jossa kyky toimia yhteistyössä eri alan asiantuntijoiden kanssa on yksi keskeinen menestystekijä. Täältä valmistut aidosti kansainväliseksi osaajaksi. Tartu tilaisuuteen!

maria

Biotekniikan tyyppisellä alalla ei ole tosin ihan yksiselitteistä, mikä lopulta on oman alan työtä. Melkein kaikki työhän on joka tapauksessa soveltavaa. Suosittelisin jokaista ennemminkin miettimään, kokeeko olevansa enemmän generalisti vai spesialisti. Haluaako paneutua syvällisesti yksittäisiin asioihin vai kiinnostavatko kokonaisuudet ja laajemmat yhteydet. Teknisen alan opinnot antavat hyvät valmiudet kumpaan tahansa, Maria toteaa.