Opiskelijat

Avoin yliopisto

Opiskelemalla avoimia yliopisto-opintoja voit tutustua eri aineiden opintoihin ja löytää oman alasi. Tampereen yliopiston avoin yliopisto tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden suorittaa opintoja laajasta yliopiston tarjonnasta. Voit suorittaa yhden tai useamman opintojakson tai vaikkapa opintokokonaisuuden.

Avoin yliopisto on erinomainen mahdollisuus myös sinulle, joka haluat syventää osaamistasi jossain teemassa sekä kehittää itseäsi asiantuntijana. Meillä voi opiskella tutkintojen osia iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta ja perehtyä ajankohtaisiin ilmiöihin oman kiinnostuksen mukaan.

Ajankohtaista avoimen yliopiston lukuvuoden 2020-21 hausta

Ajankohtaista juuri nyt

Koulutustarjontatietojamme päivitetään!
Pahoittelemme osittain puutteellisia opetuksen toteutustietoja. Osa syksyn opetuksen aikatauluista täsmentyy koulutustietoihin heinäkuun loppuun mennessä.

Uuden opiskelijatietojärjestelmä Sisun käyttöönoton vuoksi asiakaspalvelu on suljettu 22.6.-10.7.2020.

Lukuvuoden 2020-21 hakuajat

Haku syksyn opintoihin
5.-12.8.2020 (1. periodilla 1.8.-18.10.2020 alkavat opinnot)
5.8.-27.9.2020 (2. periodilla 19.10.-31.12.2020 alkavat opinnot)

​Haku kevään opintoihin
18.11.-13.12.2020 (3. periodilla 1.1.-7.3.2021 alkavat opinnot)
18.11.-14.2.2021 (4. periodilla 8.3.-31.5.2021 alkavat opinnot)

Haku lukuvuoden 2020-2021 tekniikan maisteriväylille on 1.7.-15.7.2020. Lue lisää maisteriväylistä.

Tekniikan alan lyhyelle väylälle haku on 3.8.-16.8.2020. Tutustu lyhyen väylän tietoihin.

Paljon mielenkiintoisia opintoja!

Voit opiskella mm. viestintää, historiaa, informaatiotutkimusta, kasvatustieteitä, kestävää kehitystä, kirjallisuustiedettä, logopediaa, vieraita kieliä sekä sosiaali- ja terveysalan opintoja. Voit myös valita opintoja tieteen ja teknologian alalta,  hallintotieteistä sekä yhteiskuntatutkimuksesta tai ympäristöpolitiikasta.

Tarjotaan voit tutustua koulutushaussa. Ensi lukuvuoden tietoja päivitetään verkkosivuille parhaillaan ja mm. osa opetuksen toteutusajoista täsmentyy sivuille heinäkuun loppuun mennessä. Pahoittelemme tietojärjestelmäuudistuksista johtuvaa viivettä.

Tervetuloa opiskelemaan ja valitsemaan oma polkusi monipuolisesta koulutustarjonnastamme!

Tule opiskelemaan avoimeen

Koulutustarjonta

Koulutustarjontaamme voit tutustua koulutushaussa. Tarkenna hakua -valikosta voit valita oman kiinnostuksen mukaisen alan, kaupungin tai vaikkapa kielen.

Hae koulutuksia -kentän avulla voit hakea tietoa kirjoittamalla avoimeen kenttään itseäsi kiinnostavan aiheen, esimerkiksi psykologia tai psykol. Osa koulutuksista löytyykin parhaiten hakemalla tietoja käyttämällä osaa asiasanasta, esimerkiksi matem (matematiikan opintoja).

Yhdellä opintojaksolla voi olla useita eri toteutuksia, joissa on eri suoritustapoja ja -ajankohtia. Näihin kannattaa tutustua huolella ja valita itselle sopivin vaihtoehto.

Koulutushaku

Haku opintoihin

Haku opintoihin tapahtuu avoimen yliopiston hakupalvelun kautta. Hakuajat vaihtelevat hakukohteittain, mutta päähakumme ovat elokuun alussa ja marras-joulukuussa. Tarkista tarkat hakuajat opetustarjontatiedoista. Joihinkin opintoihin on jatkuva haku eli voit hakeutua opintoihin läpi lukuvuoden. 

Opintoihin haetaan joko toteutuksittain tai opintokokonaisuuteen. Koulutushaussa kannattaa tutustua ensin eri vaihtoehtoihin ja valita sen pohjalta hakupalvelussa itselle sopivin vaihtoehto. Tarkemmat ohjeet Näin haet opintoihin -sivulla.

Näin haet opintoihin

Opiskelukäytännöt

Kaikki opiskelua koskevat ohjeet löydät Opiskelijan oppaasta.

Uuden opiskelijan kannattaa tutustua erityisen huolella Uuden opiskelijan muistilistaan, johon on koottu tärkeimmät asiat opintojen aloitukseen.

Elokuussa 2020 otamme käyttöön opiskelijatietojärjestelmä Sisun, jossa myös avoimen yliopiston opiskelijat laativat henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) ja ilmoittautuvat niihin opintoihin, joihin ovat saaneet opiskeluoikeuden. Opiskelijan oppaan Sisu-ohjeisiin kannattaakin tutustua huolella.

Opiskelijan opas

Yhteystiedot

Kysy lisää!

Sähköpostitse avoin.tau [at] tuni.fi
Puhelimitse 0294 520 200.

Uuden opiskelijatietojärjestelmä Sisun käyttöönoton vuoksi asiakaspalvelu on suljettu 22.6.-10.7.2020.