Hyppää pääsisältöön

Autotekniikan tutkinto-ohjelma

Tampereen ammattikorkeakoulu

Avaimet auto- ja työkonealan menestykseen

TAMKin autotekniikan tutkinto-ohjelma tarjoaa upeat mahdollisuudet sinulle, joka haluat rakentaa modernia ja ympäristötietoista insinööriuraa auto- ja työkonealan parissa. Tule ja opi tulevaisuuden tekniikkaa asiantuntevien opettajien johdolla!

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Insinööri (AMK)

Suunniteltu kesto

4 vuotta

Koulutuksen laajuus

240 op

Kaupunki

Tampere

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Opintoihin kuuluu runsaasti käytännön harjoittelua ja inspiroivia projekteja, jotka auttavat sinua soveltamaan teoriaa käytäntöön. Esimerkiksi kansainvälisesti arvostettu Formula Student -projekti tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden kehittää taitojasi ja kilpailla muiden opiskelijatiimien kanssa maailmanlaajuisissa kilpailuissa.

Tutkinto-ohjelmassa voit erikoistua korjaamotekniikkaan, työkonetekniikkaan tai älykkäisiin koneisiin, mikä antaa sinulle vapauden valita oma polkusi auto- ja työkonealan monipuolisessa maailmassa.

Ohjelmamme tarjoaa syvällistä ymmärrystä ajoneuvojen digitaalisesta tekniikasta, joka on keskeinen osa alan tulevaisuutta. Hyödynnämme opetuksessa viimeisimpiä ajoneuvoalan ja korjaamotekniikan ohjelmistoja, jotta olet valmis haastamaan itseäsi ja menestymään jatkuvasti kehittyvällä alalla. Korostamme opetuksessa myös ekologisia näkökulmia, kuten kestävien materiaalien käyttöä, katsastusten ympäristövaikutusten arviointia ja komponenttien kierrätystä.

Valmistuttuasi sinulla on laaja valikoima työmahdollisuuksia, kuten ajoneuvojen ja liikkuvien työkoneiden suunnittelu, valmistus, myynti tai huolto.

Valitsemalla Tampereen Ammattikorkeakoulun Autotekniikan tutkinto-ohjelman valitset tien kohti innostavaa ja vaativaa tulevaisuutta auto- ja työkonealan huippuosaajana.

Autotekniikan opintosuunnat

  • Työkonetekniikan opintosuunta: Opintojen tavoitteena on valmentaa asiantuntijoita ajoneuvojen ja työkonetekniikan suunnittelutehtäviin sekä jälkimarkkinointiin. Keskitymme erityisesti nykyaikaisen koneensuunnittelun menetelmien, kuten tietokoneavusteisen suunnittelun (CAD) ja lujuuslaskennan (FEM) hallitsemiseen.
  • Auto- ja korjaamotekniikan opintosuunta: Opintojen päätavoite on valmistaa ammattilaisia ajoneuvojen jälkimarkkinointiin, korjaamo- ja varaosaliiketoimintaan. Erityisesti keskitymme opettamaan korjaamon johtamiseen, työnjohtoon, asiakaspalveluun, myyntiin, laatuun ja liiketoimintataitoihin liittyviä taitoja.
  • Älykkäiden koneiden opintosuunta: Opinnot valmistavat työskentelemään ammattialan insinööritehtävissä, kuten suunnittelu-, kehitys-, käyttö-, projekti- ja johtotehtävissä monipuolisesti eri teollisuuden aloilla, suunnittelutoimistoissa, palvelualan yrityksissä ja teknisen kaupan parissa. Korostamme opinnoissa erityisesti projektityöskentelyä. Lisäksi opiskelijoiden tulee oppia ymmärtämään monimutkaisia vuorovaikutussuhteita koneiden ja sähkön välillä.

Suosittelen opintoja kaikille ajoneuvoista kiinnostuneille. Koulutus ei valmista ainoastaan korjaamotyöskentelyyn. Opiskelukaverini ovat työllistyneet hyvin erilaisiin tehtäviin ajoneuvoalalla, esimerkiksi katsastajiksi, suunnittelijoiksi, korjaamon työnjohtajiksi ja teknisiksi asiantuntijoiksi.

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä Teollisuusteknologian yliopettajaan Mika Ijas, mika.ijas(at)tuni.fi. Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.