Hyppää pääsisältöön
Tekniikka

Autotekniikan tutkinto-ohjelma

Tampereen ammattikorkeakoulu

Autoalan asiantuntijaksi

Autotekniikan tutkinto-ohjelma avaa ovia ajoneuvojen katsastukseen, suunnitteluun, valmistukseen, myyntiin ja huoltoon.

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Insinööri (AMK)

Suunniteltu kesto

4 vuotta

Koulutuksen laajuus

240 op

Kaupunki

Tampere

Kampus

TAMK Pääkampus

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Autotekniikan tutkinto-ohjelma valmentaa modernin ja ympäristöystävällisen autoalan insinööritehtäviin. Ala tarjoaa monia mahdollisuuksia sinulle, joka haluat työskennellä ajoneuvojen ja liikkuvien työkoneiden parissa.

Käytännönläheisiin opintoihin sisältyy runsaasti harjoittelua sekä innostavia projekteja. Voit esimerkiksi harjoittaa taitojasi kansainvälisessä Formula Student -projektissa, joka huipentuu kansainvälisiin kilpailuihin muita opiskelijatiimejä vastaan. Voit erikoistua korjaamotekniikkaan, työkonetekniikkaan tai älykkäisiin koneisiin.

Työpaikkoja on ajoneuvojen ja liikkuvien työkoneiden katsastuksen, suunnittelun, valmistuksen, myynnin tai huollon parissa. Ympäristönäkökulmat ovat tärkeä teema opetuksessa esimerkiksi materiaalien valinnassa, katsastuksessa ja komponenttien kierrätyksessä. Opetuksessa käytetään nykyaikaisia ajoneuvoalan ja korjaamotekniikan ohjelmistoja sekä perehdytään ajoneuvojen digitaalitekniikkaan.

Lauri Asunmaa TAMK

Autotekniikka oli selkeä alavalinta

home-office_hands-only.jpg

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä Teollisuusteknologian yliopettajaan Mika Ijas, mika.ijas(at)tuni.fi. Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.