Tarjoa työ- tai harjoittelupaikkaa opiskelijoille

toimituksessa
Opintojen aikainen työskentely sitoo opintoja käytännön työelämään ja sillä on merkittävä rooli opiskelijan osaamisen kehittymisessä. Opiskelijat etsivät opintojensa aikana harjoittelu- ja työpaikkoja, erityisesti opintojen ohessa tehtäviä töitä ja kesätöitä. Tampereen ammattikorkeakoululla ja Tampereen yliopistolla on omat työnvälityskanavansa, joiden kautta työnantaja voi ilmoittaa avoimia harjoittelu- ja työpaikkoja opiskelijoille ja myös vastavalmistuneille. Ohjeet työnvälityskanavien käyttämiseen löydät alta korkeakoulukohtaisesti.

Hyvä tietää harjoittelusta

Korkeakouluopintoihin sisältyvällä harjoittelulla tai muulla siihen rinnastettavalla työelämäjaksolla on merkittävä asema tutkinnossa, sillä harjoittelu sitoo opintoja käytännön työelämään. Ammattikorkeakoulujen tutkinnoissa harjoittelu on pakollinen ja yliopistossa harjoittelun pakollisuus ja laajuus vaihtelee tutkinnosta riippuen. Harjoittelulla on suuri merkitys oman alan työkokemusta tarjoavana oppimiskokemuksena ennen valmistumista. Hyvin suunniteltu harjoittelu hyödyttää niin opiskelijaa, työnantajaa kuin korkeakouluakin.

Työ- tai harjoittelupaikan ilmoittaminen 

Olemme korkeakouluyhteisössä siirtymässä samaan työnvälityskanavaan vuoden 2020 lopussa. Olemassa olevat työnvälityskanavat toimivat normaalisti vuoden loppuun. Tiedotamme asiasta lisää syksyn aikana.   

Paikan ilmoittaminen Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijoille

Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) ensisijaisena työ- ja harjoittelupaikkojen julkaisupaikkana käytetään TAMKin työelämäalustaa Y-Makersia. Y-Makersissa voit julkaista työ- tai harjoittelupaikkailmoituksia, joita opiskelijat voivat itse selata ja hakea antamiesi ohjeiden mukaisesti. Tunnusten tekeminen ja ilmoitusten julkaisu alustalla on ilmaista.

Työ- tai harjoittelupaikan julkaisu:

  1. Tee palveluun käyttäjätunnukset ohjeiden mukaisesti ('Yrityksen rekisteröityminen'. Huom. Voit jättää Y-tunnuksen pois, jos edustamallasi organisaatiolla ei ole sellaista)
  2. Vahvista antamasi sähköpostitili sähköpostisi kautta
  3. Kirjaudu sisään Y-Makersiin
  4. Julkaise valmistelemasi työ- ja harjoittelupaikkailmoitukset (‘Ilmoitukset’ > ‘Lisää uusi ilmoitus’)

Työ- ja harjoittelupaikkojen lisäksi Y-Makersissa voi julkaista myös opinnäytetyöpaikkoja ja projektipaikkoja. Julkaistut ilmoitukset häviävät sivustolta automaattisesti valitsemanasi ajankohtana. Ongelmatilanteissa autamme sinua Y-Makersin käytössä sähköpostitse: careerservices.tamk [at] tuni.fi.

Sosiaali- ja terveysalan harjoittelupaikat

Muiden ammattikorkeakoulujen tapaan myös TAMKilla on käytössä sosiaali- ja terveysalojen harjoittelupaikoille oma alustansa, Jobiili. Jobiilin nettisivujen kautta voit tehdä käyttäjätunnuksen, jonka kautta voit jättää harjoitteluilmoituksen nimenomaan sosiaali- ja terveysalojen opiskelijoille (sairaanhoitajat, kätilöt, ensihoitajat, terveydenhoitajat, sosionomit, röntgenhoitajat, bioanalyytikot).

Paikan ilmoittaminen Tampereen yliopiston opiskelijoille

Tampereen yliopisto käyttää työ- ja harjoittelupaikkojen julkaisemisessa yliopistojen yhteistä Aarresaari-alustaa. Alustan kautta voit halutessasi jättää ilmoituksesi useampaan yliopistoon kerralla.

Mikäli haluat jättää ilmoituksen ainoastaan Tampereen yliopiston opiskelijille, käytä näitä allaolevia lomakepohjia:

Ilmoita harjoittelupaikasta

Ilmoita opinnäytetyöpaikasta

Ilmoita työpaikasta

Palveluun ei tarvitse luoda tunnuksia. Mikäli kuitenkin jätät useampia ilmoituksia vuodessa ja haluat sen vuoksi rekisteröityä, niin se on mahdollista. Jätettyäsi ilmoituksen saat linkin, jota kautta voit halutessasi muokata ilmoitusta.

Ilmoituksen jättäjä laatii ilmoituksen ja vastaa sen sisällöstä. Julkaisemme ilmoituksia yliopistojen yhteisten julkaisukriteerien mukaisesti. Paikkailmoituksen jättäminen on työnantajalle maksutonta ja ilmoitus julkaistaan viimeistään kolmen työpäivän sisällä. Mikäli kohtaat pulmia ilmoituksen jättämisessä tai haluat tiedustella jostakin, tavoitat meidät sähköpostiosoitteesta tyoelamapalvelut.tau [at] tuni.fi.

Selaa paikkoja

Mikäli kaipaat työnantajan näkymää omaan ilmoitukseesi tai haluat seurata ilmoittelua, niin pääset selaamaan tarjontaa tätä  kautta. Myös valmistuneet pääsevät tutustumaan paikkatarjontaan täällä.

Lisätietoja

Tarvittaessa saat lisätietoa työ- tai harjoittelupaikan tarjoamisesta korkeakoulujen omista työelämäpalveluista:

Tampereen ammattikorkeakoulun työelämäpalvelut: careerservices.tamk [at] tuni.fi

Tampereen yliopiston työelämäpalvelut: tyoelamapalvelut.tau [at] tuni.fi