Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Hakeutuminen kasvatustieteen maisteriopintoihin varhaiskasvatuksen opiskelijoille

Kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekuntaan vain kasvatustieteen kandidaatin tutkintoa suorittamaan valitut opiskelijat voivat hakea oikeutta kasvatustieteen maisterin tutkintoon erillisellä hakemuksella. 

 

Lukuvuonna 2024-2025 hakuaika on 1.12.2024- 26.1.2025.

 

Maisteriohjelmaan valitaan lukuvuonna 2024-2025 enintään 60 opiskelijaa. 

Hakea voivat hakemuksen jättöpäivänä läsnä tai poissa olevaksi kasvatustieteiden kandidaattiohjelmaan varhaiskasvatuksen opettajan opintosuuntaan ilmoittautuneet opiskelijat. Hakukelpoisia ovat opiskelijat, joilla on suoritettuna ja Sisuun kirjattuna vähintään 140 opintopistettä kasvatustieteen kandidaatin tutkintoon sijoitettavia opintoja 26.1.2025 mennessä. Kasvatustieteen maisterin tutkinnon aiemmin suorittaneet eivät voi tulla valituksi. Lue lisää tutkintosäännön rajoituksista opiskeluoikeuden myöntämiseen.  

Jos hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja, sijoitetaan hakijat jonoon vertailuluvun perusteella.  

Vertailuluku lasketaan seuraavasti: Kasvatustieteen kandidaatin opiskeluoikeuden alkamisen jälkeen Tampereen yliopiston opintorekisteriin hakuajan päättymiseen mennessä kirjattujen opintopisteiden määrä kerrottuna opiskeluaikana suoritettujen opintojaksojen opintopisteillä painotetulla keskiarvolla ja jaettuna joulukuun 2024 loppuun mennessä kertyneillä läsnäololukukausilla.  

Esimerkki vertailuluvun laskemisesta:  

Opiskelija on suorittanut 158 opintopistettä opiskeluoikeuden alkamisen jälkeen. Opinto-oikeus kasvatustieteiden kandidaattiohjelmaan on alkanut syksyllä 2022. Suoritettujen opintojen painotettu keskiarvo on 3,7.  

Vertailuluku: 158 x 3,7 / 5 = 116,92 

 

Kasvatustieteen maisterioikeus myönnetään erillisenä KM-opinto-oikeutena. Tavoiteaika kasvatustieteen maisterin tutkinnon suorittamiselle on 2 vuotta. 

 

Lue valintaperusteet kokonaisuudessaan:

 

 

 

Tarvittaessa voit olla yhteydessä opintopalveluihin

 

Hakemuksen laatiminen: 
Hae oikeutta kasvatustieteiden maisterin tutkintoon tälle sivulle hakuajan alkaessa päivitetyllä hakulomakkeella. Hakemukseen ei tarvita liitteitä. Opintosuoritukset tarkastetaan suoraan Sisusta, kun hakemus otetaan käsittelyyn. 

 

 

Usein kysytyt kysymykset:

Estääkö sisäinen KM-oikeuden saaminen kevään yhteishaussa hakemisen?

  • Ei estä. Jos valitset hakulomakkeella opiskeluoikeuden alkamaan syksyllä, älä ota KM-opiskelupaikkaa vastaan ennen kuin kevään yhteishaun tulokset ovat selvillä. Jos sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa myös yhteishaussa, voit valita kumman opiskelupaikan otat vastaan. 

 

 

Sisu-ohjeita: 

 

 

 

 

Julkaistu: 19.9.2023
Päivitetty: 24.6.2024