Hyppää pääsisältöön
Tampereen yliopiston opiskelijan käsikirja

Kielikeskuksen opetukseen ilmoittautuminen

Ilmoittautumisaikataulut lukuvuonna 2024-2025

Ilmoittautuminen opintojaksolle LANG.RUO.001 Ruotsia työelämään

Jälki-ilmoittautuminen

Ilmoittautumisen peruminen ja/tai keskeyttäminen

Valintakriteerit

Ilmoittautumisaikataulut lukuvuonna 2024-2025

Opetukseen ilmoittaudutaan Sisussa. Ohjeet: Opetukseen ilmoittautuminen.

Huom! Katso tarkemmat tiedot taulukon alta.

Opetus alkaa

Ilmoittautuminen alkaa

Ilmoittautuminen päättyy

Periodissa 11.8.202419.8./21.8./26.8.2024
Periodissa 216.9.20247.10.2024 kaikki opintojaksot
Periodissa 311.11.20249.12.2024/6.1./13.1.2025
Periodissa 427.1.202517.2.2025 kaikki opintojaksot

Ilmoittautuminen päättyy 19.8.2024:

 • Puheviestinnän opintojaksot
 • Tieteellisen kirjoittamisen opintojaksot
 • Ruotsin opintojaksot paitsi LANG.RUO.001 Ruotsia työelämään MAB Hervannan kampus ja MET LL sekä LANG.RUO.007 Aktivoi ruotsin kielen taitosi
 • Englannin opintojaksot paitsi LANG.ENG.001 Foundations of Professional and Academic Communication in English ja LANG.ENG.006 Thesis Writing A
 • Kulttuurienvälisen viestinnän (ICC) opintojaksot

Ilmoittautuminen päättyy 21.8.2024: 

 • LANG.RUO.001 Ruotsia työelämään MAB Hervannan kampus
 • Muut vieraat kielet (espanja, ranska, saksa, venäjä, latina)
 • LANG.001 ja LANG.002 Monikielinen johdanto akateemisiin viestintä- ja kieliopintoihin paitsi LANG.002 Monikielinen johdanto akateemisiin viestintä- ja kieliopintoihin MET Lääketiede

Ilmoittautuminen päättyy 26.8.2024:

 • LANG.RUO.001 Ruotsia työelämään MET LL ja LANG.RUO.007 Aktivoi ruotsin kielen taitosi
 • LANG.ENG.001 Foundations of Professional and Academic Communication in English ja LANG.ENG.006 Thesis Writing A
 • Suomi toisena kielenä -opintojaksot (S2)
 • LANG.002 Monikielinen johdanto akateemisiin viestintä- ja kieliopintoihin MET Lääketiede

Ilmoittautuminen päättyy 9.12.2024:

Kaikki muut opintojaksot paitsi LANG.ENG.001 Foundations of Professional and Academic Communication in English, LANG.ENG.006 Thesis Writing A ja LANG.ICC.003 Engaging Interculturally in Exchange Studies.

Ilmoittautuminen päättyy 6.1.2025:

 • LANG.ENG.001 Foundations of Professional and Academic Communication in English
 • LANG.ENG.006 Thesis Writing A

Ilmoittautuminen päättyy 13.1.2025:

 • LANG.ICC.003 Engaging Interculturally in Exchange Studies

 

Ota nämä asiat huomioon ennen ilmoittautumista

 • Muista perua ilmoittautumisesi, jos et osallistukaan. Tämä on ehdottoman tärkeää, jotta paikka vapautuu sitä tarvitsevalle opiskelijalle.
 • Ennen ilmoittautumisten vahvistusta Sisu antaa ilmoittautumisen tilastasi tietoja, mutta ne eivät välttämättä pidä paikkaansa. Odotathan siis rauhassa, kunnes ilmoittautumisaika on päättynyt ja valinnat on vahvistettu. Valintojen vahvistamisessa voi mennä useampikin päivä ilmoittautumisajan päätyttyä.
 • Opiskelijoita ei valita opetukseen ilmoittautumisjärjestyksessä, vaan valinnat vahvistetaan valintakriteerien mukaisesti ilmoittautumisajan päätyttyä. Luethan valintakriteerit alta.
 • Tarkistathan aina ennen ilmoittautumista, että olet valinnut opintojakson tutkintoosi sisältyviin viestintä- ja kieliopintoihin ensisijaisessa opintosuunnitelmassasi.
 • Kielikeskuksen opetukseen liittyen ei ole lähtötasokokeita.

Ilmoittautuminen opintojaksolle LANG.RUO.001 Ruotsia työelämään

Kun ilmoittaudut opintojaksolle LANG.RUO.001 Ruotsia työelämään, sinun tulee ilmoittautua kolmelle eri toteutukselle: Pienryhmäopetus, Kirjallinen viestintä sekä Suullinen viestintä. Huomaathan, että sinun tulee ilmoittautua saman tiedekunnan toteutuksille.

Huom! Sisu antaa ilmoittautumisen tilastasi tietoja heti ilmoittauduttuasi Kirjalliseen ja Suulliseen viestintään, mutta voit jättää tiedot huomiotta. Kaikki opiskelijat, jotka saavat paikan Pienryhmäopetuksesta, valitaan automaattisesti myös näihin toteutuksiin.

Jälki-ilmoittautuminen

Jos et tullut valituksi opetukseen, hylkääminen saattoi johtua siitä, että kaikille ei ollut paikkoja tai siitä, että ryhmävalintojesi mukaiset paikat olivat täynnä.

Valintojen vahvistamisen jälkeen toteutuksella aukeaa jälki-ilmoittautuminen, jonka aikana voit ilmoittautua mahdollisille vapaille tai vapautuville paikoille. Jälki-ilmoittautuminen on pääsääntöisesti auki ensimmäisen opetusviikon sunnuntaihin saakka.

Kun jälki-ilmoittaudut uudestaan samalle toteutukselle, sinun täytyy ensin perua alkuperäinen ilmoittautumisesi ja ilmoittautua uudelleen vasta sen jälkeen.

Voit ilmoittautua myös muiden tiedekuntien opiskelijoille suunnatuille toteutuksille, kun niiden valinnat on vahvistettu ja jälki-ilmoittautuminen alkanut. Ilmoittauduthan kuitenkin ensisijaisesti oman tiedekuntasi toteutukselle, jos sellainen on tarjolla ja siellä on tilaa. Jos toteutus on pelkästään jollekin tietylle kohderyhmälle, se ilmoitetaan toteutukseen ilmoittautumisen yhteydessä.

Jos jälki-ilmoittaudut toteutukselle, ole sen jälkeen yhteydessä ryhmän opettajaan sähköpostitse, jotta saat kaikki tarvittavat tiedot osallistumista varten (esim. Zoom-linkin ja pääsyn Moodleen).

Ilmoittautumisen peruminen ja/tai keskeyttäminen

Jos päätätkin olla osallistumatta opetukseen saatuasi paikan, ilmoitathan opettajalle mahdollisimman pian. Peru ilmoittautumisesi tai keskeytä osallistumisesi itse Sisussa.

Voit perua ilmoittautumisesi Sisussa silloin, kun opiskelijat on vahvistettu opetukseen ja toteutukselle on asetettu perumisen lisäaika.

Jos perumisen lisäaika on ehtinyt loppua eikä peruminen näin ollen ole mahdollista, voit sen sijaan keskeyttää suorituksesi Sisussa.

Ilmoittautumisen voi perua tai keskeyttää Sisussa ilmoittautuminen-välilehdellä. Katso tarkemmat ohjeet: Opetukseen ilmoittautuminen.

Opetuksen peruuntuminen ja muutos

Ryhmä peruuntuu, jos opiskelijoita ei ole tarpeeksi. Peruuntumisesta ilmoitetaan opetustarjonnassa toteutuksen tiedoissa. Samassa paikassa ilmoitetaan myös muista mahdollisista muutoksista esim. aikataulussa. Lisäksi ko. toteutukseen ilmoittautuneille tulee automaattinen Sisu-viesti peruuntumisesta/muutoksesta.

Valintakriteerit

Valinnat tutkintoon kuuluvan pakollisen englannin, ruotsin ja suomen kielen opintojaksoille

Yksikkö- tai tutkintokohtaiset englannin, ruotsin ja suomen kielen opintojaksot on tarkoitettu ensisijaisesti kyseisen yksikön tai tutkinnon tutkinto-opiskelijoille. Jos ryhmissä on tilaa, muitakin opiskelijoita voidaan hyväksyä ryhmiin.

Ruotsi ja suomen kieli (LANG.RUO.001, LANG.TIE.001 ja LANG.PUH.001/002): Jos kaikki ilmoittautuneet eivät mahdu opetukseen, opiskelijat valitaan ensisijaisesti tiettyjen opintopistemäärärajojen mukaisesti. Tarvittaessa Sisu arpoo tietyn opintopistemäärärajan ylittävistä opiskelijoista opintojaksolle mahtuvan opiskelijamäärän.

Englanti (LANG.ENG.001): Jos kaikki ilmoittautuneet eivät mahdu opetukseen, Sisu arpoo opintojaksolle mahtuvan opiskelijamäärän.

Valinnat tutkintoon kuuluvan valinnaisen viestintä- ja kieliopinnon opintojaksoille

Jos kaikki ilmoittautuneet eivät mahdu opetukseen, opiskelijat valitaan ensisijaisesti tiettyjen opintopistemäärärajojen mukaisesti. Tarvittaessa Sisu arpoo tietyn opintopistemäärärajan ylittävistä opiskelijoista opintojaksolle mahtuvan opiskelijamäärän.

Valinnat vapaasti valittavien 1-opintojaksojen opetukseen (esim. Ranska 1)

Sisu arpoo osallistujat ilmoittautuneiden joukosta.

Valinnat vapaasti valittavien opintojaksojen opetukseen 2-opintojaksosta eteenpäin (Esim. Ranska 2)

Sisu arpoo osallistujat ilmoittautuneiden joukosta. Puolet paikoista on varattu sellaisille opiskelijoille, joille ko. opintojakso on tutkinnossa pakollinen.

 

Julkaistu: 30.11.2023
Päivitetty: 11.6.2024