Hyppää pääsisältöön

Terveyden ja hyvinvoinnin teknologiapohjaisiin ratkaisuihin lisää käyttäjälähtöisyyttä

Julkaistu 30.8.2022
Tampereen korkeakouluyhteisö
Tarja Heinonen, TAMK, ja Antti Vehkaoja, TAU, 2022.
Digitaalisen terveyden asiantuntijat ja yritykset olivat koolla kansainvälisessä HIMSS Europe22 -konferenssissa Helsingissä kesäkuussa. Pirkanmaalaista hyvinvointi- ja terveysteknologiaosaamista edustivat muun muassa TAMKin kehittämispäällikkö Tarja Heinonen (vas.) ja Tampereen yliopiston tenure track -professori Antti Vehkaoja.
Pirkanmaan liitto myönsi toukokuussa Tampereen ammattikorkeakoululle, Tampereen korkeakoulusäätiölle ja Tampereen kaupungille lähes 300 000 euron rahoituksen Growth from Health and Wellbeing – testaus- ja innovaatioympäristöt TKI-tukena yrityksille -hankkeelle. TAMKin koordinoima yhteishanke tukee Pirkanmaan alueellisen selviytymissuunnitelman tavoitetta tutkimustoiminnan tehokkaammasta hyödyntämisestä.

Pirkanmaan liiton rahoitus myönnettiin Alueellisen selviytymissuunnitelman toimeenpanoon tarkoitetuista AKKE-määrärahoista sekä maakunnan kehittämisrahan korkorahasta.

Growth from Health and Wellbeing – testaus- ja innovaatioympäristöt TKI-tukena yrityksille -yhteishankkeen avulla pyritään tukemaan hyvinvointi- ja terveysteknologiayritysten TKI-tarpeita. Yritykset haluavat erityisesti saada tukea ja osaamista teknologiaratkaisujen tuotekehitysprosessiin ja testaukseen. Siksi tarvitaan kiinteää yhteistyötä korkeakoulujen, palveluntuottajien sekä loppukäyttäjien kanssa.

– Samanaikaisesti sote-palveluntuottajat saavat käyttöönsä korkeakoulujen, teknologiayritysten sekä palveluntuottajien yhdessä kehittämiä käyttäjäystävällisiä etä-, digitaalisia sekä virtuaalisia sote-palveluita, sanoo hankkeen projektipäällikkö, TAMKin kehittämispäällikkö Tarja Heinonen.

– Hankkeen toteutuksessa hyödynnämme, ja edelleen kehitämme, korkeakoulujemme TKI-ympäristöjä, kun tarjoamme TAMKin Sote Virtual Labin ja yliopiston vastaavien labien tutkimus-, testaus- ja tuotekehityspalveluita yrityksille, kertovat Heinonen ja Tampereen yliopiston tenure track -professori Antti Vehkaoja.

Hanke on osa Tampere Health -ekosysteemin ja Testbed-toiminnan kehitystä. Hankkeen kautta vahvistetaan Pirkanmaan alueen osaamista terveys- ja hyvinvointiteknologian alalla sekä tuetaan alan yritysten kasvua ja kansainvälistymistä yhteistyössä Business Tampereen kanssa.

– Hanke tukee myös Kaupin yliopistollisen sote-keskuksen kehittämistä, koska se luo paikallisen sote-palvelujen kehittämisen ja yritysten välisen yhteistyön edellyttämiä rakenteita esimerkiksi TAMKin Sote Virtual Labin ja muiden testaus- ja innovaatioympäristöjen muodossa, kuvaa suunnittelupäällikkö Jarkko Lumio Tampereen kaupungilta.


Lisätietoa:
Kehittämispäällikkö Tarja Heinonen, TAMK, tarja.heinonen [at] tuni.fi (tarja[dot]heinonen[at]tuni[dot]fi), p. 050 568 5354

Lähde:
Pirkanmaan liitto: Terveyden ja hyvinvoinnin teknologiapohjaisiin ratkaisuihin lisää käyttäjälähtöisyyttä