Hyppää pääsisältöön

Professori Jari Hietanen Suomalaisen Tiedeakatemian jäseneksi

Julkaistu 1.6.2023
Tampereen yliopisto
Psykologian professori Jari Hietanen (Kuva: Jonne Renvall/Tampereen yliopisto).
Tampereen yliopiston professori Jari Hietanen on valittu Suomalaisen Tiedeakatemian jäseneksi. Tiedeakatemia valitsi tänä vuonna uusiksi jäsenikseen 29 ansioitunutta tieteenharjoittajaa. Jari Hietanen on psykologian professori.

Suomalainen Tiedeakatemia valitsi kevätkokouksessaan 28. huhtikuuta yhteensä 29 uutta jäsentä. Hietanen tuli valituiksi Tiedeakatemian humanistisen osaston jäseneksi. 

Jari Hietanen on psykologian professori Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnassa (SOC). Hänen tutkimusalueitaan ovat kognitiivinen psykologia, kognitiivinen neurotiede, sosiaalinen kognitio ja emootiot. 

Uudet jäsenet edustavat laajalti suomalaista tieteen kenttää ja työskentelevät kaikkineen yhdeksässä kotimaisessa yliopistossa ja tutkimuslaitoksessa: Aalto-yliopistossa, Helsingin yliopistossa, Itä-Suomen yliopistossa, Jyväskylän yliopistossa, Luonnonvarakeskuksessa, Tampereen yliopistossa, Turun yliopistossa, VTT:llä ja Åbo Akademissa. 

Lisäksi uusista kotimaisista jäsenistä neljä työskentelee ulkomailla.  

Suomalainen Tiedeakatemia kutsuu vuosittain jäseniksiin ansioituneita tieteenharjoittajia. Jäseninä on nykyisin noin 1 000 kotimaista ja ulkomaista tutkijaa, jotka edustavat tieteen kärkeä. 

Suomalaisen tiedeakatemian uutinen valinnoista 

Lue Jari Hietasen tutkimuksesta HIP-laboratoriossa