Hyppää pääsisältöön

Opiskelija, tarvitsetko opastusta tiedonhakuun tai apua e-aineistojen käyttöön? Tiedonhaun työpajoja tarjolla 9.12. saakka

Julkaistu 28.11.2022
Tampereen korkeakouluyhteisö
Kaksi opiskelijaa opiskelevat Linna-kirjastossa. Sermi opiskelijoiden välillä.
Oletko jo suorittanut tutkintoosi kuulunvan tiedonhaun koulutuksen, mutta kaipaisit vielä lisätukea opinnäytteesi tiedonhakuun? Osallistu tiedonhaun työpajaan!

Kyky paikallistaa, hakea ja käyttää tietoa on yksi yliopistosta ja ammattikorkeakoulusta valmistuvalta vaadittavista osaamisista. Tiedonhankintataidot auttavat sinua etenemään opinnoissasi, ja pääset syventämään ja kehittämään osaamistasi opintojesi eri vaiheissa. Tiedonhankintataitojen koulutukset on suunniteltu niin, että ne tukevat sinua sekä opinnoissasi että myöhemmin työelämän erilaisissa tiedontarpeissa.

Tiedonhaun työpajoihin voivat osallistua Tampereen ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston opiskelijat. Olethan suorittanut tutkintoosi kuuluvan tiedonhaun koulutuksen ennen työpajaan osallistumista.

Opiskelijoiden tiedonhaun työpajoissa

  • etsit ohjatusti opinnäytetyön tai muun tehtävän tausta-aineistoa ja/tai
  • opit löytämään luotettavaa ja ajankohtaista tietoa ja/tai
  • kertaat tiedonhaun tekniikoita.

Tiedonhaun etä- ja lähityöpajoja järjestetään periodien aikana torstaisin klo 16-17 ja perjantaisin klo 8-9

Ilmoittaudu tästä linkistä

  • torstain pajoihin viimeistään edeltävänä tiistaina
  • perjantain pajoihin viimeistään edeltävänä keskiviikkona

Kirjaston alakohtaisista oppaista löydät kattavat kokoelmat e-artikkeleita, e-kirjoja ja painettuja aineistoja alaltasi.Tiedonhaun opas tukee itseopiskelua. Löydät sieltä vinkkejä muun muassa hakusanojen ja tiedonlähteiden valintaan sekä hakutulosten arviointiin.

E-aineistojen etäkäyttö Tampereen yliopiston tai ammattikorkeakoulun ulkopuolelta tapahtuu HAKA-kirjautumisella > valitse kotiorganisaatioksi Tampereen korkeakoulut - Tampere universities > käytä Tuni-tunnuksia.

Lisätietoja: kirjasto [at] tuni.fi