Hyppää pääsisältöön

Maksuttomista mikro-opinnoista uutta osaamispääomaa yrittäjille

Julkaistu 4.10.2023
Tampereen ammattikorkeakoulu
Suomalaiset ammattikorkeakoulut ovat käynnistäneet hankekokonaisuuden, jonka tavoitteena on auttaa mikro- ja pk-yrityksiä päivittämään muutoskykyään, vahvistamaan vihreää siirtymää ja parantamaan digitalisaatioon liittyvää osaamistaan. Osaamista voi päivittää mikro-opinnoilla, jotka ovat maksuttomina saatavilla yritystenmuutoskumppanina.fi-sivustolla. Hankekokonaisuuden yhteistyökumppanina toimii Suomen Yrittäjät.

Uuden tiedon omaksuminen tapahtuu usein kiireisen arjen keskellä. Siksi 22 suomalaista ammattikorkeakoulua on yhdessä luonut Yritysten muutoskumppanina -hankekokonaisuuden. Siinä tarjotaan maksuttomia mikro-opintoja, joiden avulla yrittäjät sekä yritysten henkilöstö voivat päivittää osaamistaan joustavasti.  

Pirkanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Jenni Pöllänen painottaa osaavan henkilöstön olevan menestyvän yrityksen perusta, ja että yrityksen osaamispääomasta kannattaa huolehtia järjestelmällisesti.  

– Omaa osaamista kehittämällä voidaan säilyttää nykyiset asiakkaat ja kilpailla menestyksekkäästi myös uusista. Teknologia ja markkinat muuttuvat jatkuvasti, joten osaamiseen investoiminen on erittäin kannattavaa. Usein aiemmat tutkinnot tai työssä opitut taidot eivät yksin riitä yrityksen kasvuun ja kehittymiseen.  

Kokonaisuuden mikro-opinnot on jaettu helposti hallittaviin osiin, joten opiskella voi lyhyinäkin vapaahetkinä, esimeriksi kahvitauolla. Lisäksi tarjolla on perinteisiä opintoja niille, jotka haluavat syventyä aiheisiin perusteellisemmin. Opintotarjonta on koottu teemoittain sivustolle yritystenmuutoskumppanina.fi. Sivusto kokoaa yhteen erilaisia sisältöjä sekä tuo näkymän niin ammattikorkeakouluissa kuin Yrittäjät-akatemian koulutustarjontaan. Tavoitteena on, että yritysten henkilöstö pääsee mahdollisimman ketterästi tutustumaan tarjolla oleviin maksuttomiin sisältöihin.  

Yrittäjät ovat ottaneet innostuneesti vastaan mahdollisuuden kehittää osaamistaan työn ohessa ja keskittyä itselleen keskeisiin aiheisiin.  

– Kouluttautuminen ajasta ja paikasta riippumatta on arvokas mahdollisuus yrittäjille, jotka ymmärtävät oman osaamisen merkityksen yrityksen menestykselle, summaa Jenni Pöllänen.  

Yritysten muutoskumppanina hankekokonaisuuden aikana järjestetään myös alueellisia tilaisuuksia ja lähisparrauksia, jotka tukevat yritysten muutoskyvykkyyttä, vihreää siirtymää ja digitalisaatiota sekä mikro-opintojen sisältöjä. Lisätietoja hankkeesta ja sen aikana Pirkanmaalla järjestetyistä tapahtumista löytyy yritystenmuutoskumppanina.fi -verkkosivustolta.  

Yritysten muutoskumppanina – Yritysten muutoskyvykkyys, vihreä siirtymä ja digitalisaatio React-hankkeiden päärahoittajana toimii Euroopan Sosiaalirahasto. Hankkeet toteutetaan yhteistyössä Kauppakamarien, alueellisten yrittäjäjärjestöjen ja ammattikorkeakoulujen kanssa 1.11.2022–31.12.2023. Hankkeen yhteistyökumppanina toimii Suomen Yrittäjät. 

Teksti: Liisa Marttila 

Kuva: Essi Kannelkoski / TAMK