Hyppää pääsisältöön

Testamenttilahjoitus Tampereen yliopistolle

Testamenttilahjoittajana jätät pysyvän, omien arvojesi mukaisen jäljen yhteiskuntaan ja maailmaan. Lahjoituksellasi teemme pitkälle tulevaisuuteen kantavaa koulutusta ja tutkimusta tahtosi mukaisesti, vastuullisella ja kestävällä tavalla. Jälkeen jäänyt omaisuutesi tekee vaikuttavaa työtä haluamasi asian puolesta.

Lahjoita tutkimus- tai koulutusalalle, joka on itsellesi tärkeä ja merkityksellinen

Testamentin tekijänä päätät itse, miten varallisuutesi jaetaan kuolemasi jälkeen. Kun haluat muistaa Tampereen yliopistoa testamentissasi, voit halutessasi osoittaa lahjoituksesi tutkimus- tai koulutusalalle tai muuhun merkityksellisenä pitämääsi kohteeseen. Vastaanottaessamme testamenttilahjoituksen perunkirjoituksen jälkeen, sitoudumme noudattamaan ja toteuttamaan tahtoasi vastuullisella ja kestävällä tavalla.

Testamentin tekemisessä sinua voi auttaa oma uskottu henkilö, asianajaja, pankki tai muu vastaava. Emme Tampereen yliopistossa voi antaa testamenttilahjoituksessa lainopillisia tai varainhoitoon liittyviä neuvoja, mutta keskustelemme mielellämme sinun tai edustajasi kanssa toiveisiisi sopivasta lahjoituskohteesta. Testamentti ja perintöasiat ovat henkilökohtaisia asioita, joten kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia.

Ota yhteyttä:

Varainhankintapäällikö Elina Suojanen-Laine
p. 050 5476171, elina.suojanen-laine [at] tuni.fi (elina[dot]suojanen-laine[at]tuni[dot]fi)

Johtava asiantuntija,  Laki- ja tietosuojapalvelut Elina Kautto
p. 050 437 7426, elina.kautto [at] tuni.fi (elina[dot]kautto[at]tuni[dot]fi)

Näin voit kohdentaa testamenttilahjoituksen

Kun haluat muistaa testamentillasi Tampereen yliopistoa yleisesti, voit valita kuudesta eri rahastosta sen, johon haluat kohdentaa lahjoituksesi. Tampereen yliopiston kuusi rahastoa ovat:

  • Lääketiede, psykologia, terveystiede
  • Yhteiskuntatieteet
  • Kauppatieteet
  • Tekniikka, luonnontieteet
  • Humanistiset tieteet, teatteri, kasvatustieteet
  • Monitieteellinen

Kohdentamalla testamenttilahjoituksesi rahastoon, tuet tutkimusta ja koulutusta sekä eri alojen uusia avauksia. Lahjoitus ohjataan tahtosi mukaisen rahaston pääomaan. Rahaston pääomaa ja siitä saatavaa tuottoa käytämme tutkimukseen ja koulutukseen yliopistomme hallituksen linjausten mukaisesti, testamenttisi huomioiden. Testamentin voit halutessasi osoittaa myös suoraan tiettyyn tutkimukseen, tietylle opetusalalle tai muuhun yliopistoa tukevaan asiaan.

Jokainen euro on lahjoitus kestävälle tulevaisuudelle

Lahjoittamalla olet mukana mahdollistamassa merkityksellistä, maailmaa muuttavaa tutkimusta ja opetusta.