Hyppää pääsisältöön

Sote EMBA tarina: Minna Linnan opinnälkä kasvoi matkan varrella

Julkaistu 15.3.2019
,
päivitetty 30.6.2023
Tampereen yliopisto
"Nälkä lähti, mutta jälkiruokaa tekee vielä mieli... EMBA-koulutuksen jälkeen Minna Linna on jatkanut johtamisosaamisen kehittämistä EMBA-valinnaisten avulla. Parhaillaan hän opiskelee data-analytiikkaa. – Haluamme EKSOTEssa kehittää tiedolla johtamista ja parantaa tiedon käytettävyyttä päätöksenteon tukena."

EMBAa johtamisosaamisen nälkään

EKSOTEn medisiinisen osaamiskeskuksen ylilääkäri ja tietojohtamisen vastaava lääkäri, neurologi Minna Linna hakeutui johtamisen oppiin halusta ja tarpeesta kehittää asioita omassa työssä. Ensimmäisen suppeamman johtajakoulutuksen jälkeen opin nälkä kasvoi, ja kun vielä silloinen esimies suositteli Tampereen EMBAa, Minna oli valmis ja valitsi Sosiaali- ja terveysjohtamisen Executive MBA:n. Hän valmistui koulutuksesta vuosi sitten.

– Halusin lisää sote-yleissivistystä ja lääketieteen substanssiosaamisen oheen johtamisen substanssiosaamista: ymmärrystä johtamisesta, työkaluja, toimintatapoja. Odotukset täyttyivät hyvin. Hän arvioi kasvaneensa johtajana ja saaneensa johtamisosaamisen lisäksi ymmärrystä itsestä ja toisista.

– Mielestäni pelisilmäni kehittyi. Hahmotan eri tilanteissa entistä paremmin, miten ihmiset toimivat, millaisia rooleja he ottavat. Ymmärrys asiantuntijoiden johtamisesta ja motivoinnista syveni. Koulutus kasvatti näkemään itsensä johtajana organisaation pelikentässä. Sain myös tämän nykyisen työpestini koulutuksen jälkeen, kun aikaisemmin toimin neurologian ylilääkärinä.
Minna Linna kertoo, että EKSOTEssa on keskusteltu paljon siitä, mikä sen tulevaisuus on.

– Olemme laittamassa sairaalan johtamisjärjestelmää uuteen kuosiin ja siirtymässä moderniin, osallistavaan johtamiseen. Koulutuksen ansiosta pystyn ideoimaan ratkaisuja, uskallan nostaa kissan pöydälle ja tuoda tärkeitä näkökulmia keskusteluun. Koen myös olevani sillanrakentaja strategisen ja operatiivisen johdon välillä, tukena sairaalan johtamisessa.