Hyppää pääsisältöön

Esteettömyys kampuksilla

Infot

Kiinteistöjen infot sijaitsevat pääsisäänkäyntien yhteydessä ja asiointi onnistuu myös pyörätuolissa istuen. Infoista saat neuvoja esteettömään liikkumiseen kiinteistössä ja esimerkiksi esteettömien wc-tilojen sijainnista. Infossa on saatavilla kampuskarttoja. Osassa infoista on induktiosilmukka.

Kampuskartat

Tampereen yliopisto:

TAMKin pääkampuksen kartta

Kulkeminen kampuksilla

Kaikkien kiinteistöjen pääkulkureiteillä esteettömyys on varmistettu luiskilla, hisseillä ja automaattiovilla. Uusissa hisseissä on puheohjaus ja lisäksi monissa hisseissä on myös pistekirjoituksella varustetut painikkeet.

Hervannan kampuksella kiinteistöjen välillä on esteetön sisäyhteys. Keskustakampuksella esteetön sisäyhteys on Päätalon ja PinniB:n välillä sekä PinniB:n ja PinniA:n välillä. TAMKin pääkampuksella Kuntokatu 3:n ja Kuntokatu 4:n välillä on esteetön sisäyhteys ylikulkusiltaa pitkin.

Lepohuoneet

Kaupin kampuksella, keskustakampuksella sekä TAMKin pääkampuksella on tilapäiseen lepäämiseen tarkoitettuja tiloja. Tilat ovat lukittuja ja tarvittaessa infon henkilökunta avaan oven.

Kaupin kampus

  • Arvo, huone D355

Keskustakampus

  • Päätalo, huone A101, infopisteen läheisyydessä
  • Pinni A, huone 1058, ainejärjestötilojen vieressä
  • Pinni B, huone B0062
  • Linna, huone K126, 0-krs, wc-tilojen vieressä

TAMK Pääkampus

  • Kuntokatu 3, huone G3-17

Opetus- ja kokoustilat

Useimmissa isoissa auditorioissa on tilaa pyörätuolille salin ala- ja/tai yläosassa sekä oviautomatiikka. Suurimmassa osassa opetus- ja kokoustiloja on liikuteltavat kalusteet.

Kaupin kampuksella ja keskustakampuksella isoissa opetustiloissa on induktiosilmukka ja muissa tiloissa on käytettävissä kannettava induktiosilmukka. Hervannan kampuksella on kiinteä induktiosilmukka Festian juhlasalissa. Muissa tiloissa on käytettävissä kannettava induktiosilmukka.

Pysäköinti ja saattoliikenne

Kaikilla kampuksilla on liikkumisesteisten pysäköintipaikkoja (LE-paikat) sisäänkäyntien läheisyydessä. Löydät liikkumisesteisten pysäköintipaikkojen täsmälliset sijainnit sekä saattoliikenteen jättöpaikat kampuskartoista.

Ravintolat

Kampusten ravintoloissa on joka päivä useita eri lounasvaihtoehtoja. Voit tiedustella ravintolasta sinulle sopivasta vaihtoehdosta. Kaikissa ravintoloissa ruoan ottaminen ei onnistu pyörätuolissa istuen, mutta ravintolan henkilökunnalta saa apua.

Kirjaston saavutettavuus

Lue lisää kirjaston saavutettavuudesta

Saavutettavuus ja erityisjärjestelyt opinnoissa

Tampereen yliopisto, opiskelijan opas
TAMK, opiskelijan opas