Hyppää pääsisältöön

Alumnimme Tommi Keränen: TAMK oli turvallinen paikka kasvaa yrittäjäksi

Julkaistu 23.3.2022
,
päivitetty 17.6.2022
Tampereen ammattikorkeakoulu
Alumni Tommi Keranen_TAMK
Tommi Keränen valmistui TAMKin yrittäjyyden yksikkö Proakatemista tradenomiksi vuonna 2013. Keränen toimii kaupallisena johtajana digitaalista kuittipalvelua kehittävässä ReceiptHero-yrityksessä. Yritys keräsi viime vuonna kahden miljoonan rahoituksen pohjoismaisilta pääomasijoittajilta.

Miksi halusit tulla isona? 

Olen yrittäjäperheestä. Yrittäjyyteen liittyvä vapaus ja vastuu on aina kiehtonut minua. Olen aina halunnut yrittäjäksi. Se, mitä se käytännössä tarkoittaa, oli vielä opiskeluvuosiin asti hämärän peitossa. Proakatemian yrittäjyysopinnoissa minulle kirkastui, mitä yrittäjänä olo merkitsee, ja mitä haluan tehdä.

Miksi valitsit TAMKin opiskelupaikaksesi? 

Minulla oli ennen armeijaan lähtöä jo opiskelupaikka pääkaupunkiseudulla. Armeijassa ollessani bongasin Proakatemian ja ajattelin, että se olisi tosi mielenkiintoinen opiskelupaikka ja päätin hakea TAMKiin opiskelemaan

Kerro joku opiskeluaikojesi paras muisto

Parhaat muistoni opiskeluajoilta liittyvät uusiin kaverisuhteisiin. Monen opiskeluaikaisen ystäväni kanssa olen edelleen viikoittain tekemisissä, vaikka opinnoistani on jo noin 10 vuotta aikaa. Se oli tosi tärkeä ja arvokas asia. Tapasin myös opiskeluaikoina silloisen työpaikkani eTaskun aikaiset yhtiökumppanit, joiden kanssa pyöritämme nykyistä yritystämme edelleen.

Oliko sinulla haasteita opiskeluaikana?

Tenttiviikot olivat aika haastavia, en ole ikinä ollut mikään pänttääjä, mutta kyllä niistäkin selvisi oikealla asenteella.

Mitkä olivat tärkeimmät opit, jotka sait TAMKista? 

Tärkeimpiä oppeja, mitä sain TAMKista ja Proakatemiasta, on ollut rohkeus ja itseensä uskominen. Kun tartut aktiivisesti eri asioihin, joita tulee eteesi, niin niistä monesti syntyy hyviä asioita.

Mikä oli opiskeluaikojesi ruokabravuuri? 

Bravuuriruokani opiskeluaikana oli varmaan jauhelihakastike, johon heitin sekaan herne-maissi-paprika sekoituksen ja siihen ketsuppia päälle. Se oli kunnon gurmee-opiskelijaruokaa.

Mitä teet työksesi tällä hetkellä?

Toimin kaupallisena johtajana ja osakkaana ReceipHero-yrityksessä. Olemme kuittien digitalisointiin keskittynyt yritys. Yrityksemme mahdollistaa kuittien liikuttamisen kaupan kassajärjestelmästä kuluttajille ja yrityksille sähköisesti. ReceiptHero-palvelussa käyttäjät voivat linkittää sähköisen kuittinsa esimerkiksi pankkikorttiinsa. Kuitti toimitetaan asiakkaan valitsemaan sovellukseen, kuten pankin mobiilisovellukseen tai sähköpostiin.

Heti valmistumiseni jälkeen hyppäsin mukaan eTasku-nimiseen yritykseen, joka oli pieni tamperelainen kahden hengen startup-yritys. Lähdimme yhdessä koulukaverini kanssa myymään ja markkinoimaan palvelua ja kasvattamaan käyttäjäkuntaa. Olin siellä kevääseen asti 2020 toimitusjohtaja. Myimme yrityksen, ja perustimme uuden yrityksen ReceipHeron. ReceipHerossa olen ollut 2020 keväästä lähtien kaupallisen johtajana ja osakkaana. Tällä hetkellä yrityksessämme työskentelee Tampereella ja Helsingissä 17 henkilöä.

Miten hyödynnät nykyään TAMKista saamiasi oppeja?

Hyödynnän tosi paljon asioita, joita opiskelin TAMKissa. Tiedon hakeminen ja asioiden soveltaminen käytäntöön on edelleen tosi tärkeä osa työtäni.

Mitä haluaisit sanoa nykyisille ja tuleville opiskelijoille? 

Haluaisin kannustaa olemaan opiskeluaikoina tosi aktiivinen. Kun tarttuu asioihin, joita tulee eteesi, niin se voi johtaa jopa työpaikan löytymiseen, niin kuin itselleni kävi, kun tapasin eTaskun perustajat ja päätimme koulukaverini kanssa hypätä valmistumisen jälkeen eTaskuun mukaan.

Mitä tamkilaisuus merkitsee sinulle? 

TAMK oli tosi turvallinen paikka opiskella, kasvaa ja kokeilla uusia asioita. Se mahdollisesti itselleni nykyisen työurani ja elämäni. Sain paljon eväitä nykyhetkeen.
 

KUKA

Nimi: Tommi Keränen

Valmistunut: Tradenomi, yrittäjyyden yksikkö Proakatemia, 2013

Nyt: Kaupallinen johtaja ReceipHero-yrityksessä

Motto? Asiat tehdään tosissaan, mutta ei kuitenkaan vakavissaan.

 

Kirjoittaja: Arja Hautala

Video: Saara Lehtonen

 

Tutustu myös muihin alumnitarinoihin