Hyppää pääsisältöön

Turvallisuuskulttuurin kehittäminen elintarviketeollisuudessa

Tampereen yliopisto
Projektin kesto1.9.2022–28.2.2025
KärkialueTerveys, Yhteiskunta, Tekniikka

Tutkimuksessa arvioidaan ja kehitetään turvallisuuskulttuuria elintarviketeollisuuden työpaikoilla huomioiden toimialan erityispiirteet. Hankkeessa tuotetaan tietoa alan työtapaturmien syytekijöistä ja ehkäisykeinoista. Viidessä kohdeyrityksessä toteutettavilla kyselyillä ja haastatteluilla sekä kansallisista tilastoista kerättävän aineiston pohjalta tuotetaan alalle soveltuva turvallisuuskulttuurin kypsyysmalli, joka tarjoaa eri kypsyystasoille linkittyviä toimintatapoja työpaikkojen työturvallisuustyön tueksi.

Tutkimusrahoitus

Työsuojelurahasto