Tutkimuksessa arvioidaan ja kehitetään turvallisuuskulttuuria elintarviketeollisuuden työpaikoilla huomioiden toimialan erityispiirteet. Hankkeessa tuotetaan tietoa alan työtapaturmien syytekijöistä ja ehkäisykeinoista. Viidessä kohdeyrityksessä toteutettavilla kyselyillä ja haastatteluilla sekä kansallisista tilastoista kerättävän aineiston pohjalta tuotetaan alalle soveltuva turvallisuuskulttuurin kypsyysmalli, joka tarjoaa eri kypsyystasoille linkittyviä toimintatapoja työpaikkojen työturvallisuustyön tueksi.
Projekti
Turvallisuuskulttuurin kehittäminen elintarviketeollisuudessa
Tampereen yliopisto
Projektin kesto1.9.2022–28.2.2025
KärkialueTerveys, Yhteiskunta, Tekniikka
Työsuojelurahasto
Johtamisen ja talouden tiedekunta
Tampereen yliopisto
Sähköpostiosoitesari.tappura [at] tuni.fi
puhelinnumero+358408490365
Sari Tappura
Johtamisen ja talouden tiedekunta
Tampereen yliopisto
Sähköpostiosoiteminna.rantala [at] tuni.fi
puhelinnumero+358504487854
Hervannan kampus
Minna Rantala