Hyppää pääsisältöön
Opiskelijat

Viestintä, Viestinnän monitieteinen koulutus

Tampereen yliopisto

Valmistu viestinnän ja vuorovaikutuksen asiantuntijaksi

Tunnetusti erinomainen opiskeluilmapiiri.

Koulutustyyppi

Kandidaatti ja maisteri

Tutkintonimike

Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Suunniteltu kesto

3 + 2 vuotta

Koulutuksen laajuus

180 + 120 op

Kaupunki

Tampere

Kampus

Keskustakampus

Viestinnän (ent. puheviestinnän) opintosuunnasta valmistuneet ovat monipuolisia viestinnän ja vuorovaikutuksen asiantuntijoita, jotka työllistyvät erinomaisesti. Opintosuunnan suorittaneena sinulla on valmiudet ymmärtää ja kehittää sekä kasvokkais- että verkkoviestintää.

Voit työskennellä esimerkiksi viestinnän ja vuorovaikutuksen asiantuntijana, konsulttina, tiedottajana tai viestintäpäällikkönä. Koulutuksesta voi valmistua myös puheviestinnän opettajaksi. Osaat valmentaa esiintyjiä ja tiimejä sekä toimia asiantuntijana eri ammattien ja yksityisten viestintäsuhteiden vuorovaikutustilanteissa. Osaat suunnitella, toteuttaa ja kehittää viestintää organisaatioissa, kampanjoissa ja sosiaalisessa mediassa. Voit syventyä viestinnän kysymyksiin esimerkiksi johtamisen, politiikan tai hyvinvoinnin näkökulmista.

Saat mahdollisuudet kansainvälistyä, sillä opiskelijoita rohkaistaan opiskelijavaihtoon. Myös kansainväliset työtehtävät ovat mahdollisia. Opinnoissa työelämänäkökulma on koko ajan mukana viestintäteoreettisten opintojen ohella, ja opintoihin kuuluu työharjoittelu.  

Viestinnän opintosuunta on osa viestinnän monitieteistä koulutusta, jossa on kaikille opintosuunnille yhteisiä sekä vain viestinnän opiskelijoille tarkoitettuja kursseja. Maisterivaiheessa voit keskittyä asiantuntemuksesi syventämiseen. Oman koulutuksen opintojen lisäksi voit hyödyntää Tampereen korkeakouluyhteisön opetustarjontaa.

Viestijöiden kesken on tunnetusti erinomainen ilmapiiri, joten liity mukaan!

Viestinnän opiskelijoilla on oma aktiivinen ainejärjestö Reettorit ry