
Tilintarkastuksen ja arvioinnin maisteriohjelma
Tilintarkastuksen ja arvioinnin asiantuntijaksi
Tilintarkastuksen ja arvioinnin maisteriohjelma (T&A-maisteriohjelma) on Tampereen yliopiston tarjoama ainutlaatuinen kaksivuotinen maisterikoulutus. Maisteriohjelma ainutlaatuisuus perustuu kahden tutkinto-ohjelman, kauppatieteiden ja hallintotieteiden, yhteistyöhön. Maisteriohjelma toteutetaan neljän opintosuunnan yhteistyönä, mikä tarjoaa opiskelijalle laaja-alaisempaa osaamista taloudesta ja johtamisesta sekä mahdollisuuden suuntautua myös julkishallinnon tilintarkastukseen. Tampereen yliopiston vapaa sivuaineoikeus laajentaa opiskelijan mahdollisuuksia täydentää ohjelman pakollisia opintoja vapaaehtoisilla opintojaksoilla, jotka tukevat opiskelijan valitsemaa työelämäsuuntautumista. Maisteriohjelman järjestämisestä vastaavat julkisen talousjohtamisen, julkisoikeuden, laskentatoimen sekä yritysjuridiikan ja vero-oikeuden opintosuunnat.
Koulutuksen järjestämisen taustalla ovat kotimaisen ja kansainvälisen kehityksen myötä lisääntyneet tilintarkastus- ja arviointitehtävät yhteiskunnan eri sektoreilla sekä kysyntä osaavista tilintarkastuksen ja arvioinnin ammattilaisista. Tilintarkastuksen ja arvioinnin maisteriohjelmassa opiskelija voi halutessaan suorittaa tilintarkastustutkintojen vaatimuksien mukaiset opinnot. Maisteriohjelma on erinomainen valinta myös esimerkiksi sisäisestä tarkastuksesta, toiminnan ja tuloksellisuuden arvioinnista ja tarkastuksesta kiinnostuneelle opiskelijalle.
Tilintarkastuksen ja arvioinnin maisteriohjelman suuntausvaihtoehtojen taustalla ovat nykyiset auktorisoidut tilintarkastajatutkinnot (HT, JHT ja KHT). Tilintarkastusalan perustutkinto on HT-tutkinto, jonka suorittanut henkilö voi erikoistua yleisen edun kannalta merkittävien yhteisöjen tilintarkastukseen (KHT-tutkinto) ja julkishallinnon- ja talouden tilintarkastukseen (JHT-tutkinto). Maisteriohjelma käsittää kaksi eri suuntausta: julkishallinnon tilintarkastukseen suuntaavaan JHT-suuntauksen ja yksityiselle sektorille sekä yleisen edun kannalta merkittävien yhteisöjen tilintarkastukseen suuntaavaan KHT-suuntauksen.
Maisteriohjelman käytyäsi voit työskennellä esimerkiksi seuraavissa tehtävissä:
- tuloksellisuuden arviointi ja tarkastus
- sisäinen tarkastus
- tilintarkastus
- erilaiset muut talouden valvonta- ja tarkastustehtävät
- taloudellista ymmärrystä ja ajattelua vaativat talousjohtamisen tehtävät
- erilaiset talouden ja hallinnon vaativat muut suunnittelu- ja asiantuntijatehtävät
Tarkastuksen ja arvioinnin asiantuntijatehtäviin tähtäävälle tilintarkastuksen ja arvioinnin maisteriohjelma tarjoaa monipuolisen ja kiinnostavan opintokattauksen myötä polun tarkastuksen ja arvioinnin tulevaisuuden huippuosaajaksi. Meiltä valmistuneet työskentelevät laajasti erilaisissa asiantuntijatehtävissä yhteiskunnan eri sektoreilla.
Koulutustyyppi
Tutkintonimike
Suunniteltu kesto
Koulutuksen laajuus
Kaupunki
Tilintarkastuksen ja arvioinnin maisteriohjelma järjestetään neljän opintosuunnan yhteistyönä, ja ohjelman pakolliset opinnot koostuvat näiden opintosuuntien syventävistä opinnoista. Opintosuuntia ovat julkinen talousjohtaminen, julkisoikeus, laskentatoimi sekä yritysjuridiikka ja vero-oikeus. Kahden suuntautumisvaihtoehdon pakollisten opintojen välillä on kuitenkin eroavaisuuksia siitä miten pakolliset opinnot ovat koostettu:
1. JHT-suuntaus tähtää erityisesti julkisen sektorin tilintarkastuksen ja arvioinnin asiantuntijatehtäviin ja kouluttaa hallintotieteiden maistereita.
Suuntautumisvaihtoehdon opinnot koostuvat pääosin laskentatoimen, julkisen talousjohtamisen ja julkisoikeuden opinnoista. Lisäksi opiskelija voi täydentää osaamistaan yritysjuridiikan ja vero-oikeuden opinnoilla. Yhdistelmä tarjoaa opiskelijalle laaja-alaisen kuvan julkisen talouden ja taloushallinnon erityispiirteistä. Maisteriohjelman suoritettuaan opiskelijalla on valmiudet toimia erilaisissa haastavissa asiantuntijatehtävissä. JHT-tilintarkastajatutkinnon suorittaminen vaatii HT-tutkintoon vaadittavien opintojen lisäksi julkisen hallinnon opintoja tai säädetyn työkokemuksen.
2. KHT-suuntaus tähtää ensisijaisesti yleisen edun kannalta merkittävien yritysten tilintarkastuksen ja arvioinnin asiantuntijatehtäviin ja kouluttaa kauppatieteiden maistereita.
Suuntautumisvaihtoehdon opinnot koostuvat pääosin laskentatoimen opinnoista, joita opiskelija voi täydentää vero-oikeuden ja yritysjuridiikan, julkisoikeuden ja julkisen talousjohtamisen opinnoilla. Yhdistelmä tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden kartuttaa osaamistaan laaja-alaisesti ja valmiuden toimia erilaisissa haastavissa asiantuntijatehtävissä. KHT-tilintarkastajatutkinto ei vaadi HT-tutkintoon vaadittavien opintojen lisäksi ylimääräisiä opintoja.
Lisäksi tutkintoon sisältyy 40-45 opintopistettä valinnaisia opintoja riippuen suuntautumissvaihtoehdosta ja opintovalinnoista. Tampereen yliopistossa on vapaa sivuaineoikeus, joten opiskelija voi suorittaa valinnaisia opintoja kaikkien kolmen kampuksen opintotarjonnasta.
Vaatimuksia vastaavat opinnot Tampereen yliopiston opintotarjonnasta:
Tilintarkastuksen ja arvioinnin maisteriohjelma (KTM)
- Pakolliset opinnot 35 op (sis. 10 opintopistettä vaihtoehtoisia opintoja)
- Pro gradu -seminaari ja -tutkielma 40 op
- Valinnaiset opinnot 45 op
Tilintarkastuksen ja arvioinnin maisteriohjelma (HM)
- Pakolliset opinnot 40 op (sis. 10 opintopistettä vaihtoehtoisia opintoja)
- Pro gradu -seminaari ja -tutkielma 40 op
- Valinnaiset opinnot 40 op
Tarkemmat tiedot opintojen rakenteesta opintosuunnitelmasta.
Tampereen yliopistossa on vapaa sivuaineoikeus. Oman maisteriohjelman opintojen lisäksi opiskelija voi hyödyntää laajasti Tampereen korkeakouluyhteisön opetustarjontaa eri alojen ammatillisiin opintoihin. Vapaa sivuaineoikeus tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden profiloida osaamistaan omien kiinnostuksen kohteiden mukaan ja erottua edukseen työmarkkinoilla. Ohjelmasta valmistuneilla on erinomainen maine työmarkkinoilla.
Yliopistomme opiskelijana sinulla on mahdollisuus valita kursseja myös Tampereen ammattikorkeakoulun tarjonnasta. Tämän ristiinopiskelun kautta voit osallistua kursseille, yhteisiin projekteihin ja rakentaa yksilöllistä osaamistasi.
Ristiinopiskelun ajatus on auttaa opiskelijoitamme rakentamaan joustavia ja yksilöllisiä opintopolkuja. Tampereen korkeakouluyhteisössä läsnä olevana tutkinto-opiskelijana voit näin hankkia lisää osaamista myös toisesta korkeakoulusta.
Alta löydät tähän koulutukseen liittyvät hakuväylät ja valintaperusteet. Perehdythän sinulle soveltuvan hakukohteen valintaperusteisiin huolellisesti ennen hakemista. Mikäli sinulla on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä Tampereen yliopiston hakijapalveluihin.
Hae yhteishaussa (HM)
Korkeakoulujen kevään 2021 toinen yhteishaku
Kevään 2021 toisen yhteishaun hakuaika 17.3.-31.3.2021 klo 15.00
- Haku soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittaneille
Suoraan ylempään korkeakoulututkintoon ovat hakukelpoisia hakijat, jotka ovat suorittaneet soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon (kandidaatin tutkinto tai ammattikorkeakoulututkinto) tai suorittavat sen valintaperusteissa ilmoitettuun ajankohtaan mennessä. Katso tarkemmat ohjeet sivulta hakukelpoisuus maisteriohjelmiin.
Suomenkieliseen koulutukseen hakeva voidaan hyväksyä maisteriohjelman opiskelijaksi yhteishaussa vain, mikäli hänellä on opintoja varten riittävä suomen kielen taito. Katso tarkemmat ohjeet suomen kielen taidon todentamisesta.
Tilintarkastuksen ja arvioinnin maisteriohjelmaan valitaan korkeintaan 20 opiskelijaa sekä Tampereen yliopiston sisäisistä että yliopiston ulkopuolisista hakijoista. Sisäänottomäärä on maisteriohjelman KTM- ja HM-hakukohteiden yhteinen. Molempiin hakukohteisiin valitaan kuitenkin vähintään 5 opiskelijaa. Maisterin tutkintoa suorittamaan ei välttämättä valita niin montaa opiskelijaa kuin sisäänoton enimmäismäärä on.
Opiskelijat valitaan soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon perusteella suorittamaan hallintotieteiden maisterin tutkintoa. Valinta tapahtuu harkinnanvaraisesti ilman valintakoetta. Valintakriteereiden täyttyminen ei sinällään riitä hyväksytyksi tulemiseen, vaan hakijoista valitaan ansioituneimmat. Valinnassa huomioidaan erityisesti haetun opintosuunnan perus, aine- ja syventävien opintojen määrä ja arvosanataso. Myös opintosuuntien resursseilla on merkitystä valintapäätöksiä tehtäessä.
Hakija ilmoittaa halutun opintosuunnan (julkinen talousjohtaminen tai julkisoikeus) hakemuslomakkeella Opintopolussa. Opintosuunta täsmennetään hyväksymispäätöksen yhteydessä hakemuksen mukaisesti.
Ylemmän korkeakoulututkinnon jo suorittaneita voidaan hyväksyä vain erittäin perustelluista syistä.
Mikäli valinnan perusteena oleva tutkinto on vielä hakuajan päättyessä kesken, hakijalle ilmoitetaan ehdollisesta valinnasta. Valinta vahvistetaan, mikäli tutkinto on valmis, keskiarvovaatimus täyttyy ja tutkintotodistus toimitettu Tampereen yliopiston hakijapalveluihin 16.7.2021 klo 15.00 mennessä.
Maisterin tutkintoon hyväksyminen voi edellyttää aiempaa tutkintoa täydentävien opintojen suorittamista. Mikäli vaaditut täydentävät opinnot ylittäisivät 30 opintopistettä, kyse ei ole soveltuvan alan tutkinnosta eikä hakija voi tulla valituksi.
Soveltuvan alan alemman korkeakoulututkinnon (yliopistotutkinnon) kotimaassa tai ulkomailla suorittaneet
Tässä valinnassa voi hakea henkilö, joka
- on suorittanut tilintarkastuksen ja arvioinnin maisteriohjelman haetun opintosuunnan kannalta soveltuvan kandidaatin tutkinnon, johon sisältyy tai jonka lisäksi hakija on suorittanut riittävän määrän hakukohteeseen nähden soveltuvia perus-, aine- ja/tai syventäviä opintoja (myös mm. avoimen yliopisto-opetuksen opinnot). Arvio opintojen soveltuvuudesta tehdään hakijan toimittaman opintosuoritusotteen perusteella valinnan yhteydessä. Valinnassa huomioidaan sellaiset opintosuoritukset, jotka näkyvät liitteiden palautuspäivämäärään mennessä toimitetussa opintosuoritusotteessa.
- on osoittanut vähintään hyvää (3,0) opintomenestystä haetun opintosuunnan kannalta soveltuvissa perus-, aine- ja syventävissä opinnoissa. Opintosuoritusten arvosanojen lisäksi valinnassa otetaan huomioon tutkinnon suorittamiseen käytetty aika sekä se, että opintoja ei voida katsoa sisällöllisesti vanhentuneiksi.
- esittää lisäksi maisteriohjelmaan hakemiselle perustellut syyt, jotka hän tuo esille motivaatiokirjeessä. Hakija ei tule huomioiduksi valinnassa, mikäli ei lähetä motivaatiokirjettä.
Soveltuvan ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet
Tässä valinnassa voi hakea henkilö, joka
- on suorittanut tilintarkastuksen ja arvioinnin maisteriohjelman haetun opintosuunnan kannalta soveltuvan ammattikorkeakoulututkinnon. Myös muut haetun maisteriohjelman ja opintosuunnan kannalta soveltuvat erilliset korkeakouluopinnot otetaan huomioon valinnassa (mm. avoimen yliopisto-opetuksen opinnot). Arvio opintojen soveltuvuudesta tehdään hakijan toimittaman opintosuoritusotteen perusteella valinnan yhteydessä. Valinnassa huomioidaan sellaiset opintosuoritukset, jotka näkyvät liitteiden palautuspäivämäärään mennessä toimitetussa opintosuoritusotteessa.
- on osoittanut vähintään kiitettävää opintomenestystä (kaikkien opintojen painotettu keskiarvo vähintään 4,0). Arvosanojen lisäksi huomioidaan tutkinnon suorittamiseen käytetty aika sekä se, että tutkintoa ei voida katsoa sisällöllisesti vanhentuneeksi.
- etusijalla ovat opiskelijat, jotka ovat suorittaneet tilintarkastuksen ja arvioinnin maisteriohjelman haetun opintosuunnan kannalta soveltuvan opinnäytetyön vähintään kiitettävällä (4) arvosanalla. Jotta opinnäytetyö voidaan huomioida valinnassa, se tulee olla suoritettuna ja näkyvissä liitteiden palautuspäivämäärään mennessä toimitetussa opintosuoritusotteessa.
- esittää lisäksi maisteriohjelmaan hakemiselle perustellut syyt, jotka hän tuo esille motivaatiokirjeessä. Hakija ei tule huomioiduksi valinnassa, mikäli ei lähetä motivaatiokirjettä.
Maisteriohjelmaan valituilta edellytetään sitoutumista tavoitteelliseen ja intensiiviseen opiskeluun.
Hakukohde on mukana korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa ja siihen haetaan korkeakoulujen sähköisessä hakujärjestelmässä osoitteessa opintopolku.fi. Hakija voi hakea yhteensä kuuteen hakukohteeseen. Hakukohteista enintään kolme voi olla Tampereen yliopiston pelkästään ylempään korkeakoulututkintoon johtavia koulutuksia. Katso lisätietoja yleisistä hakuohjeista.
Hakijan on liitettävä hakemukseensa muun muassa todistuksia aiemmin suoritetuista opinnoista. Tarkista liitteitä koskevat ohjeet ennen liitteiden lataamista hakulomakkeelle.
Huomioithan hakemuksen täyttämisen yhteydessä sinulle esitetyt liitepyynnöt. Maisteriohjelmaan hakiessasi sinun tulee toimittaa hakemuksen liitteeksi:
- Kopio aiemman (alemman) korkeakoulututkintosi virallisesta tutkintotodistuksesta. Jos tutkintosi on suoritettu ulkomailla, sinun tulee toimittaa kopio tutkintotodistuksen virallisesta käännöksestä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, jos todistusta ei ole myönnetty yhdellä näistä kielistä
- Kopio tutkintotodistukseesi liittyvästä virallisesta opintosuoritusotteesta sekä kopio sen virallisesta käännöksestä, jos alkuperäinen ei ole suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi
- Motivaatiokirje
Liitäthän hakemuksellesi myös mahdollisten erillisten opintojesi opintosuoritusotteet. Lisäksi sinua voidaan pyytää todentamaan suomen kielen taitosi erillisellä liitteellä. Keskeneräisellä tutkinnolla hakevien tulee liittää hakemukselleen väliaikainen suoritusote. Valinnassa huomioidaan sellaiset opintosuoritukset, jotka näkyvät liitteiden palautuspäivämäärään mennessä toimitetussa opintosuoritusotteessa. Tarkista liitteitä koskevat ohjeet ennen liitteiden lataamista hakulomakkeelle. Mikäli tutkintosi valmistuu hakukeväänä, otathan huomioon lopullisen tutkintotodistuksen ja opintosuoritusotteen toimittamisen ohjeet ja päivämäärän. Katso lisätietoja sivulta liitteet maisteri- ja YAMK-ohjelmiin.
Maisterihaussa ei ole yleensä varasijamenettelyä. Hakija voi tarkistaa mahdollisen varasijansa kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi.
Valinnan tulokset julkaistaan viimeistään 9.7.2021. Kaikkia yhteishakuun osallistuneita tiedotetaan valinnan tuloksesta. Hakijat voivat tarkistaa oman tilanteensa myös kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi.
Kirjallinen oikaisupyyntö opiskelijavalinnassa mahdollisesti tapahtuneesta virheestä on toimitettava Tampereen yliopistoon viimeistään 14 päivän kuluessa ilmoitetusta valinnan tulosten julkistamisesta. Oikaisupyyntö on toimitettava määräpäivään klo 15.00 mennessä Tampereen yliopistoon. Siinä tapauksessa, että tulokset julkistetaan vasta ilmoitetun ajankohdan jälkeen, mainitut 14 päivää lasketaan todellista julkistamisajankohtaa seuraavasta päivästä alkaen. Katso tarkemmat ohjeet sivulta oikaisumenettely (Tampereen yliopisto).
Valinnan tulosta ei saa edellä mainitun oikaisupyynnön johdosta muuttaa kenenkään opiskelemaan valitun vahingoksi.
Hae yhteishaussa (KTM)
Korkeakoulujen kevään 2021 toinen yhteishaku
Kevään 2021 toisen yhteishaun hakuaika 17.3.-31.3.2021 klo 15.00
- Haku soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittaneille
Suoraan ylempään korkeakoulututkintoon ovat hakukelpoisia hakijat, jotka ovat suorittaneet soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon (kandidaatin tutkinto tai ammattikorkeakoulututkinto) tai suorittavat sen valintaperusteissa ilmoitettuun ajankohtaan mennessä. Katso tarkemmat ohjeet sivulta hakukelpoisuus maisteriohjelmiin.
Suomenkieliseen koulutukseen hakeva voidaan hyväksyä maisteriohjelman opiskelijaksi yhteishaussa vain, mikäli hänellä on opintoja varten riittävä suomen kielen taito. Katso tarkemmat ohjeet suomen kielen taidon todentamisesta.
Tilintarkastuksen ja arvioinnin maisteriohjelmaan valitaan korkeintaan 20 opiskelijaa sekä Tampereen yliopiston sisäisistä että yliopiston ulkopuolisista hakijoista. Sisäänottomäärä on maisteriohjelman KTM- ja HM-hakukohteiden yhteinen. Molempiin hakukohteisiin valitaan kuitenkin vähintään 5 opiskelijaa. Maisterin tutkintoa suorittamaan ei välttämättä valita niin montaa opiskelijaa kuin sisäänoton enimmäismäärä on.
Opiskelijat valitaan soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon perusteella suorittamaan kauppatieteiden maisterin tutkintoa. Valinta tapahtuu harkinnanvaraisesti ilman valintakoetta. Valintakriteereiden täyttyminen ei sinällään riitä hyväksytyksi tulemiseen, vaan hakijoista valitaan ansioituneimmat. Valinnassa huomioidaan erityisesti haetun opintosuunnan perus, aine- ja syventävien opintojen määrä ja arvosanataso. Myös opintosuuntien resursseilla on merkitystä valintapäätöksiä tehtäessä.
Hakija ilmoittaa halutun opintosuunnan (yrityksen laskentatoimi tai yritysjuridiikka ja vero-oikeus) hakemuslomakkeella Opintopolussa. Opintosuunta täsmennetään hyväksymispäätöksen yhteydessä hakemuksen mukaisesti.
Ylemmän korkeakoulututkinnon jo suorittaneita voidaan hyväksyä vain erittäin perustelluista syistä.
Mikäli valinnan perusteena oleva tutkinto on vielä hakuajan päättyessä kesken, hakijalle ilmoitetaan ehdollisesta valinnasta. Valinta vahvistetaan, mikäli tutkinto on valmis, keskiarvovaatimus täyttyy ja tutkintotodistus toimitettu Tampereen yliopiston hakijapalveluihin 16.7.2021 klo 15.00 mennessä.
Maisterin tutkintoon hyväksyminen voi edellyttää aiempaa tutkintoa täydentävien opintojen suorittamista. Mikäli vaaditut täydentävät opinnot ylittäisivät 30 opintopistettä, kyse ei ole soveltuvan alan tutkinnosta eikä hakija voi tulla valituksi.
Soveltuvan alan alemman korkeakoulututkinnon (yliopistotutkinnon) kotimaassa tai ulkomailla suorittaneet
Tässä valinnassa voi hakea henkilö, joka
- on suorittanut tilintarkastuksen ja arvioinnin maisteriohjelman haetun opintosuunnan kannalta soveltuvan kandidaatin tutkinnon, johon sisältyy tai jonka lisäksi hakija on suorittanut riittävän määrän hakukohteeseen nähden soveltuvia perus-, aine- ja/tai syventäviä opintoja (myös mm. avoimen yliopisto-opetuksen opinnot). Arvio opintojen soveltuvuudesta tehdään hakijan toimittaman opintosuoritusotteen perusteella valinnan yhteydessä. Valinnassa huomioidaan sellaiset opintosuoritukset, jotka näkyvät liitteiden palautuspäivämäärään mennessä toimitetussa opintosuoritusotteessa.
- on osoittanut vähintään hyvää (3,0) opintomenestystä haetun opintosuunnan kannalta soveltuvissa perus-, aine- ja syventävissä opinnoissa. Opintosuoritusten arvosanojen lisäksi valinnassa otetaan huomioon tutkinnon suorittamiseen käytetty aika sekä se, että opintoja ei voida katsoa sisällöllisesti vanhentuneiksi.
- esittää lisäksi maisteriohjelmaan hakemiselle perustellut syyt, jotka hän tuo esille motivaatiokirjeessä. Hakija ei tule huomioiduksi valinnassa, mikäli ei lähetä motivaatiokirjettä.
Soveltuvan ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet
Tässä valinnassa voi hakea henkilö, joka
- on suorittanut tilintarkastuksen ja arvioinnin maisteriohjelman haetun opintosuunnan kannalta soveltuvan ammattikorkeakoulututkinnon. Myös muut haetun maisteriohjelman ja opintosuunnan kannalta soveltuvat erilliset korkeakouluopinnot otetaan huomioon valinnassa (mm. avoimen yliopisto-opetuksen opinnot). Arvio opintojen soveltuvuudesta tehdään hakijan toimittaman opintosuoritusotteen perusteella valinnan yhteydessä. Valinnassa huomioidaan sellaiset opintosuoritukset, jotka näkyvät liitteiden palautuspäivämäärään mennessä toimitetussa opintosuoritusotteessa.
- on osoittanut vähintään kiitettävää opintomenestystä (kaikkien opintojen painotettu keskiarvo vähintään 4,0). Arvosanojen lisäksi huomioidaan tutkinnon suorittamiseen käytetty aika sekä se, että tutkintoa ei voida katsoa sisällöllisesti vanhentuneeksi.
- etusijalla ovat opiskelijat, jotka ovat suorittaneet tilintarkastuksen ja arvioinnin maisteriohjelman haetun opintosuunnan kannalta soveltuvan opinnäytetyön vähintään kiitettävällä (4) arvosanalla. Jotta opinnäytetyö voidaan huomioida valinnassa, se tulee olla suoritettuna ja näkyvissä liitteiden palautuspäivämäärään mennessä toimitetussa opintosuoritusotteessa.
- esittää lisäksi maisteriohjelmaan hakemiselle perustellut syyt, jotka hän tuo esille motivaatiokirjeessä. Hakija ei tule huomioiduksi valinnassa, mikäli ei lähetä motivaatiokirjettä.
Maisteriohjelmaan valituilta edellytetään sitoutumista tavoitteelliseen ja intensiiviseen opiskeluun.
Hakukohde on mukana korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa ja siihen haetaan korkeakoulujen sähköisessä hakujärjestelmässä osoitteessa opintopolku.fi. Hakija voi hakea yhteensä kuuteen hakukohteeseen. Hakukohteista enintään kolme voi olla Tampereen yliopiston pelkästään ylempään korkeakoulututkintoon johtavia koulutuksia. Katso lisätietoja yleisistä hakuohjeista.
Hakijan on liitettävä hakemukseensa muun muassa todistuksia aiemmin suoritetuista opinnoista. Tarkista liitteitä koskevat ohjeet ennen liitteiden lataamista hakulomakkeelle.
Huomioithan hakemuksen täyttämisen yhteydessä sinulle esitetyt liitepyynnöt. Maisteriohjelmaan hakiessasi sinun tulee toimittaa hakemuksen liitteeksi:
- Kopio aiemman (alemman) korkeakoulututkintosi virallisesta tutkintotodistuksesta. Jos tutkintosi on suoritettu ulkomailla, sinun tulee toimittaa kopio tutkintotodistuksen virallisesta käännöksestä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, jos todistusta ei ole myönnetty yhdellä näistä kielistä
- Kopio tutkintotodistukseesi liittyvästä virallisesta opintosuoritusotteesta sekä kopio sen virallisesta käännöksestä, jos alkuperäinen ei ole suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi
- Motivaatiokirje
Liitäthän hakemuksellesi myös mahdollisten erillisten opintojesi opintosuoritusotteet. Lisäksi sinua voidaan pyytää todentamaan suomen kielen taitosi erillisellä liitteellä. Keskeneräisellä tutkinnolla hakevien tulee liittää hakemukselleen väliaikainen suoritusote. Valinnassa huomioidaan sellaiset opintosuoritukset, jotka näkyvät liitteiden palautuspäivämäärään mennessä toimitetussa opintosuoritusotteessa. Tarkista liitteitä koskevat ohjeet ennen liitteiden lataamista hakulomakkeelle. Mikäli tutkintosi valmistuu hakukeväänä, otathan huomioon lopullisen tutkintotodistuksen ja opintosuoritusotteen toimittamisen ohjeet ja päivämäärän. Katso lisätietoja sivulta liitteet maisteri- ja YAMK-ohjelmiin.
Maisterihaussa ei ole yleensä varasijamenettelyä. Hakija voi tarkistaa mahdollisen varasijansa kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi.
Valinnan tulokset julkaistaan viimeistään 9.7.2021. Kaikkia yhteishakuun osallistuneita tiedotetaan valinnan tuloksesta. Hakijat voivat tarkistaa oman tilanteensa myös kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi.
Kirjallinen oikaisupyyntö opiskelijavalinnassa mahdollisesti tapahtuneesta virheestä on toimitettava Tampereen yliopistoon viimeistään 14 päivän kuluessa ilmoitetusta valinnan tulosten julkistamisesta. Oikaisupyyntö on toimitettava määräpäivään klo 15.00 mennessä Tampereen yliopistoon. Siinä tapauksessa, että tulokset julkistetaan vasta ilmoitetun ajankohdan jälkeen, mainitut 14 päivää lasketaan todellista julkistamisajankohtaa seuraavasta päivästä alkaen. Katso tarkemmat ohjeet sivulta oikaisumenettely (Tampereen yliopisto).
Valinnan tulosta ei saa edellä mainitun oikaisupyynnön johdosta muuttaa kenenkään opiskelemaan valitun vahingoksi.