Hyppää pääsisältöön

Tietotekniikka, Tieto- ja sähkötekniikan koulutus

Tampereen yliopisto

Paranna maailmaa tietotekniikan asiantuntijana

Tietotekniikka on maailmanlaajuisesti tärkein teknologia ja suurin työllistäjä länsimaissa. Tietotekniikalla on merkittävä rooli digitalisoituvan yhteiskunnan ja arkielämän sujuvuudessa. Alan osaajat auttavat ratkaisemaan muun muassa teollisuuden, talouselämän, lääketieteen, ympäristön ja yhteiskunnan haasteita. Opiskele meillä halutuksi tietotekniikan asiantuntijaksi yritysten, yhteiskunnan ja tieteen palvelukseen!

Koulutustyyppi

Kandidaatti ja maisteri

Tutkintonimike

Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Suunniteltu kesto

3 + 2 vuotta

Koulutuksen laajuus

180 + 120 op

Kaupunki

Tampere

Kaikilla aloilla tarvitaan tietotekniikan asiantuntijoita

Tietotekniikka on tärkeä osa yhteiskuntaa. Tietoliikenne laitteiden ja ihmisten välillä, pelit ja taide, ohjelmistotuotanto, älykkäät ohjelmistot ja robotit, lääketieteen mittaus- ja kuvantamislaitteet, tietoturva, elektroninen kauppa sekä sosiaalinen kanssakäyminen kuuluvat arkeemme ja kehittyvät huimaa vauhtia eteenpäin. Tietotekniikan alalla syntyy jatkuvasti uusia työtehtäviä – sellaisiakin, joita ei vielä hetki sitten osattu kuvitellakaan!

Kattavat opinnot kansainvälisessä ympäristössä

Opiskelu tietotekniikan ohjelmassa kansainvälisessä yliopistoyhteisössä on monimuotoista ja motivoivaa. Opintojen aikana pääset syventymään esimerkiksi:
•    ohjelmistotuotantoon,
•    verkko- ja pilvipalveluteknologioihin,
•    käyttäjäkokemukseen,
•    tietoturvaan,
•    tietoverkkoihin,
•    sulautettuihin järjestelmiin ja
•    koneoppimiseen.

Kansainvälistymismahdollisuuksia voit hyödyntää monella tapaa. Voit opiskella englanninkielisillä kursseilla yhdessä kansainvälisten opiskelijoidemme kanssa, hakeutua vaihto-opintoihin tai tehdä opintojen aikana projekteja kansainväliselle yritykselle.

Haluttua tietotekniikan osaamista Tampereelta

Tietotekniikan ohjelmastamme valmistuneet asiantuntijat ovat haluttuja rekrytointeja niin kotimaassa kuin maailmallakin. Kattava koulutuksemme tunnetaan alan edelläkävijänä ja sitä arvostetaan työmarkkinoilla laajasti. Teemme opintojen aikana tiivistä yritysyhteistyötä, mikä näkyy muun muassa laadukkaina harjoitus- ja diplomitöinä sekä vierailuluentoina.

Tieto- ja sähkötekniikan koulutus - Tietotekniikan tutkinto-ohjelma