Hyppää pääsisältöön
Tietojohtamisen opetustilanne

Tietojohtamisen DI-ohjelma

Tampereen yliopisto

Tietojohtajille on kysyntää nyt ja tulevaisuudessa

Tietojohtamisen tutkinnosta valmistuu monialaisia osaajia, jotka tuntevat liiketalouden työkalut sekä tietotekniikan mahdollisuudet ihmisten välisen yhteistyön tukemisessa, tiedonhallinnassa ja yritysten kehittämisessä. Valmistuneet työllistyvät erinomaisesti, sillä työnsarkaa riittää.

Koulutustyyppi

Maisteri

Tutkintonimike

Diplomi-insinööri

Suunniteltu kesto

2 vuotta

Koulutuksen laajuus

120 op

Kaupunki

Tampere

Kampus

Hervannan kampus

Tieto on yritysten ja julkisten organisaatioiden keskeinen resurssi. Tietovirrat ohjaavat ja johtavat materiaali- ja rahavirtoja. Tietojohtajille on kysyntää nyt ja tulevaisuudessa. Sen takaavat digitalisaatio ja sen tuomat uudet mahdollisuudet, kuten Internet of Things ja data-analytiikka. Tietojohtamisen diplomi-insinöörien osaamista arvostetaan työmarkkinoilla - valmistuneet työllistyvät erinomaisesti.

Tietohallinnon kehitys- ja johtotehtävät tai data-analyytikko ovat esimerkkejä teknisesti suuntautuneen tietojohtajan työkentästä. Liikkeenjohdollisesti suuntautunut tietojohtamisen DI puolestaan voi kehittää vaikkapa yrityksen liiketoimintatiedon hallinnan tai tietotyön johtamisen käytäntöjä. Liikenteen ja logistiikan valinneet työllistyvät esimerkiksi logistiikan kehitystehtäviin tai liikennesuunnittelun ammattilaisiksi.

Tietojohtamisen DI-tutkinnossa voit oman mielenkiinnon mukaan syventyä johonkin seuraavista:

  • Tiedon ja osaamisen johtaminen
  • Tietojärjestelmien johtaminen
  • Liikenne, logistiikka ja informaatio

Lisäksi voit jatkaa joko informaatioanalytiikkaan tai tuote-ja prosessitiedon hallintaan tai vaihtoehtoisesti laajentaa osaamistasi jollain muulla teknisellä kokonaisuudella. Mahdolliset täydentävät opinnot saa sijoittaa tutkintoon, täydentävät opinnot riippuvat pohjatutkinnosta ja sisältävät tyypillisesti matematiikkaa, tietotekniikkaa ja tietojohtamisen peruskursseja.

Teekkari näyttää peukkua

Tietojohtamisen diplomi-insinööreiksi valmistuneiden kommentteja

"Yliopistoa ja koululla vallitsevaa yhteisöllisyyttä tulee ikävä!" "Koen, että olen löytänyt oman alani ja koulutukseni avulla pystyn siinä suoriutumaan - voiko parempaa yliopisto-opinnoilta toivoa?" "Kiitos tarjoamastanne koulutuksesta. Muistakaa pitää jatkossakin eteenpäin menevä opiskelijat huomioon ottava meininki."

Opiskelijat ryhmätyössä

Tutustu killan toimintaan

Tietojohtajakilta Man@ger on aktiivinen opiskelijajärjestösi, joka tarjoaa hauskuutta ja hyötyä monessa muodossa.

Tietojohtamisen opiskelija Joonas Schroderus

Olen Joonas, tietojohtamisen vuonna 2018 aloittanut DI-vaiheen opiskelija, nyt jo valmis diplomi-insinööri. Tietojohtamiseen hain, koska halusin konkreettista, tietoteknistä osaamista ja syventävää liiketoimintaoppia tukemaan aiemman tutkintoni sisältöä. Yksi suurimmista tietojohtamisen valteista on mielestäni sen ajankohtaisuus. Jo opintojen alussa opiskelijat pääsevät mukaan yritysmaailmaan, kun osalla kursseista tarjotaan harjoitustyöt yhteistyöyritysten oikeiden ongelmien kautta. Suhteet yritysmaailmaan takaavat myös sen, että tutkinto pysyy ajankohtaisena myös tulevaisuudessa, mukaillen yritysmaailman tarpeita ja toiveita. Tietotekniseen osaamiseen panostaminen on myös antanut paljon konkreettista hyötyä työelämää ajatellen. Yleisestikin opintojen aloittaminen Tampereen yliopistolla on ollut varsin helppoa. Opintojen kanssa on saanut alusta alkaen apua, eikä valintojen kanssa ole tarvinnut jäädä yksin. Aktiivisille opiskelijoille riittää myös paljon tapahtumia, joiden kautta opiskelijaelämään pääsee mukaan nopeasti ja kivuttomasti uutenakin ihmisenä.

Kiinnostuitko? Lue lisää ja hae opiskelemaan!

Tietojohtamisen maisterihakuun liittyy ennakkotehtävä, jonka löydät Opintopolusta hakuaikana.