
Sosiaalityön koulutus
Asiantuntijatyötä yhteiskunnallisten kysymysten ja sosiaalisten ongelmien parissa
Sosiaalityön koulutus tarjoaa näköalan niin ylioppilastutkinnon suorittaneille kuin jo työkokemusta hankkineille ja aiempia opintoja suorittaneille. Joustavat opintopolut monitieteisessä ympäristössä mahdollistavat sujuvasti etenevät opinnot. Oppiaine tarkastelee ihmisten ja yhteisöjen hyvinvoinnin kysymyksiä, sosiaalisia ongelmatilanteita ja niihin liittyviä muutoksia. Opinnoissa perehdytään muun muassa sosiaalityön teoriaan, etiikkaan, ammatillisiin käytäntöihin ja erilaisten palvelu- ja auttamisjärjestelmien toimintaan. Lisäksi paneudutaan sosiaalioikeuteen, sosiaalityön tiedontuotantoon ja tutkimukseen sekä näiden hyödyntämiseen työssä.
Opintoihin sisältyy 30 opintopistettä työelämässä tapahtuvaa oppimista ja näihin kiinteästi yhdistettyä teoriaopetusta. Oman tutkinto-ohjelman opintojen lisäksi opiskelija voi valita opintoja Tampereen korkeakouluyhteisön laajasta tarjonnasta.
Tutkinnon suorittaneilla on asiakastyön lisäksi valmiudet toimia erilaisissa johtamis-, hallinto-, kehittamis-, opetus-, ja tutkimustehtävissä ja muissa sosiaalialan tuntemusta vaativissa asiantuntijatehtävissä. Sosiaalityöstä valmistuneet sijoittuvat monipuolisesti valtion, kuntien, järjestöjen ja yksityisen sektorin palvelukseen, esimerkiksi lastensuojelun, aikuissosiaalityön, terveydenhuollon ja kuntoutuksen tehtäviin. Sosiaalityöntekijä on laillistettu sosiaalihuollon ammatti, jonka harjoittamiseen oikeuden myöntää Valvira. Sosiaalityön koulutus on sosiaalialan ainoa yliopistollinen tutkinto.
Kiinnostuitko? Lue lisää ja hae opiskelemaan!

Koulutustyyppi
Tutkintonimike
Suunniteltu kesto
Koulutuksen laajuus
Kaupunki
Sosiaalityön koulutuksesta valmistuneella yhteiskuntatieteiden maisterilla on laaja-alainen yhteiskuntatieteellinen tietopohja ja valmiudet toimia ammattitaitoisena sosiaalityöntekijänä ja asiantuntijana sosiaalityön asiakas-, hallinto-, tutkimus-, kehittämis- ja opetustehtävissä ja muissa sosiaalialan asiantuntemusta vaativissa asiantuntijatehtävissä. Hänellä on myös valmiudet tieteellisten ja ammatillisesti painottuneiden tieteellisten jatko-opintojen harjoittamiseen.
Sosiaalityön kandidaattiohjelman opinnot suoritettuaan opiskelija hallitsee sosiaalityön keskeiset teoriat ja käsitteet sekä asiakastyön perustaidot. Opiskelija tuntee yhteiskunnallisia ilmiöitä, sosiaalisia ongelmia ja niiden syntyprosesseja niin paikallisella, kansallisella kuin globaalillakin tasolla. Opiskelijalla on sosiaalityön vuorovaikutuksen perusosaaminen ja hän tuntee ammattieettiset periaatteet, palvelujärjestelmän sekä sosiaalityötä ohjaavan keskeisen lainsäädännön. Opiskelija on omaksunut tieteellisen ajattelun ja tieteellisten työskentelytapojen perustaidot ja hän ymmärtää tieteen ja tutkimuksen eettiset periaatteet. Opiskelija on lisäksi laajentanut yhteiskuntatieteellistä osaamistaan muiden tieteenalojen opintojen avulla (valinnaiset opinnot ja poikkitieteelliset teemaopinnot). Opiskelija kykenee kommunikoimaan kummallakin kotimaisella ja yhdellä vieraalla kielellä sekä tieteellisissä että ammatillisissa yhteyksissä (kieli- ja viestintäopinnot). Kandidaattiohjelman opinnot suoritettuaan opiskelijalla on riittävät sosiaalihuollon ammattihenkilölain (817/2015) mukaiset ammatilliset valmiudet toimia määräaikaisissa sosiaalityöntekijän tehtävissä. Lisäksi opiskelijalla on valmiudet sosiaalityön maisteriohjelman opintoihin ja näiden suorittamiseksi edellytettävät opinnot.
Sosiaalityön maisteriohjelman opinnot suoritettuaan opiskelija hallitsee laaja-alaisesti sosiaalityön teoreettiset keskustelut, on syventänyt osaamistaan valitsemillaan aihealueilla ja osaa hyödyntää tietojaan sosiaalityön asiakastyössä, käytäntöjen kehittämisessä ja johtamisessa, tiedontuotannossa ja tutkimuksessa. Hän kykenee kriittiseen ajatteluun ja eettiseen harkintaan, osaa toimia sosiaalityön asiantuntijana monialaisissa verkostoissa ja työryhmissä sekä johtaa sosiaalityön asiakasprosesseja, palvelujen järjestämistä ja tuottamista. Itsenäisen tutkimusprosessin toteuttaminen antaa opiskelijalle valmiudet tutkimusperustaiseen sosiaalityön kysymysten tarkasteluun ja työelämässä tapahtuva harjoittelu syventää sosiaalityön asiantuntijataitoja. Opiskelija osaa reflektoida erilaisia tietolähteitä, tuottaa ja analysoida uutta tietoa ja raportoida siitä kirjallisesti. Viestinnässään ja vuorovaikutuksessaan hän kykenee hyödyntämään tietoteknisiä välineitä ja digitaalisia ympäristöjä, soveltamaan teoreettista ja metodista tietämystään sekä analyyttistä ja eettistä ajattelua. Opiskelijalla on jatkuvan ammatillisen kehittymisen ja tutkivan asiantuntijuuden taidot. Hänellä on valmiudet toimia niin paikallisissa, kansallisissa kuin kansainvälisissäkin asiantuntijatehtävissä. Osaamisen laaja-alaisuutta tukevat opiskelijan valinnan mukaiset muiden tieteenalojen opinnot
Sosiaalityö on ihmisten ja yhteisöjen hyvinvoinnin kysymyksiä, sosiaalisia ongelmatilanteita ja niihin liittyviä muutosprosesseja tarkasteleva yhteiskuntatieteellinen oppiaine. Se kouluttaa asiantuntijoita sosiaalityön asiakastyöhön sekä hallinto-, kehittämis-, tutkimus- ja opetustehtäviin. YTM-tutkinto antaa valmiudet toimia myös muissa yhteiskuntatieteellistä peruskoulutusta edellyttävissä tehtävissä. Sosiaalityön koulutuksessa suoritettu kandidaatin ja maisterin tutkinto antaa lainsäädännön mukaisen pätevyyden sosiaalityöntekijän tehtäviin.
Suomessa sosiaalityön ammattilaiset toimivat paljolti julkisella sektorilla sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävissä sekä moniammatillisissa ja monitieteisissä verkostoissa lasten, nuorten, perheiden, aikuisten ja vanhusten parissa. Etenkin haavoittavissa olosuhteissa elävien ihmisten kanssa työskentely ja olosuhteiden muuttaminen ovat sosiaalityön ydintä. Palvelujärjestelmän muutokset ja kansainvälistyvä maailma tarjoavat sosiaalityölle jatkuvasti uudenlaisia haasteita ja mahdollisuuksia, joihin vastaamiseen yliopistokoulutus antaa monipuolisuudessaan ja tutkimuspohjaisuudessaan hyviä välineitä. Sosiaalityöstä valmistuneiden maistereiden työllisyystilanne on valtakunnallisesti erinomainen.
Sosiaalityön koulutuksessa voi suorittaa seuraavat tutkinnot:
Yhteiskuntatieteiden kandidaatin tutkinto (YTK), 180 op
Yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinto (YTM), 120 op
Koulutus koostuu kandidaattiohjelmasta ja maisteriopinnoista. Ensin tehdään kandidaatin tutkinto, joka on mahdollista suorittaa kolmessa vuodessa. Sen jälkeen siirrytään kaksivuotisiin maisteriopintoihin. Tutkinnon sisältö ja rakenne kuvataan tarkemmin opetussuunnitelmassa.
Sosiaalityöntekijän pätevyyteen edellytetään ylempi korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu pääaineopinnot tai pääainetta vastaavat yliopistolliset opinnot sosiaalityössä (L272/2005). Sosiaalityön koulutuksessa suoritettu kandidaattiohjelma ja maisteriopinnot antavat yhdessä pätevyyden sosiaalityöntekijän tehtäviin. YTM-tutkinto sosiaalityössä antaa myös jatkokoulutuskelpoisuuden tieteellisiin jatko-opintoihin. Lisäksi on mahdollista hakeutua sosiaalityön erikoistumiskoulutukseen.
Kandidaatin tutkinto koostuu seuraavista opinnoista:
Sosiaalityön perus- ja aineopinnot, 85 op
Yleiset valmiudet:
Tiedekunnan yhteiset opinnot, 20 op
Viestintä- ja kieliopinnot, 15 op
Opiskeluvalmiudet, 5 op
Vapaasti valittavat opinnot, 55 op
Maisterin tutkinto koostuu seuraavista opinnoista:
Sosiaalityön syventävät opinnot, 100 op
Vapaasti valittavat opinnot, 20 op
Kandidaattiohjelman omat opinnot koostuvat perus- ja aineopinnoista ja niissä perehdytään sosiaalityön teoriaan, eettiseen perustaan, ammatillisiin käytäntöihin ja menetelmiin, erilaisten palvelu- ja auttamisjärjestelmien toimintaan sekä opiskellaan yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen teon taitoja sosiaalityön näkökulmista. Opiskelijan suunnitelmallista etenemistä opinnoissa tuetaan laatimalla henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS) opintojen alussa. Sosiaalityön maisteriopinnoissa syvennetään sosiaalityötä ja sen toimintakäytäntöjä koskevaa teoreettista, ammatillista ja tutkimuksellista osaamista.
Tutkintojen vapaasti valittavia opintoja on mahdollista valita esimerkiksi oman tiedekunnan eri teema-alueista sekä oman tai muiden koulutuksien tarjoamista vapaasti valittavista opinnoista. Koulutuksissa vapaasti valittavina opintoina tarjottavat kokonaisuudet löytyvät kunkin koulutuksen opetussuunnitelman yhteydestä.
Kandidaattiohjelman vapaasti valittavia opintoja suoritetaan 55 op, joista korkeintaan 20 op voi olla oman tutkinto-ohjelman opintoja. Vapaasti valittaviin opintoihin sisältyy vähintään yksi muun kuin oman tutkinto-ohjelman opetussuunnitelman mukainen opintokokonaisuus, teemaopintokokonaisuus tai erillinen kokonaisuus, jonka laajuus on vähintään 20 op.
Sosiaalityön opetuksella on vahva työelämäyhteys. Kandidaattiohjelmaan sisältyy yhden periodin mittainen käytännön opetuksen jakso sosiaalityön asiakastyössä. Maisteriohjelmassa opiskelijat suorittavat kolmen kuukauden harjoittelun sosiaalityön vaativan asiakastyön, kehittämistyön, hallinnon tai tutkimuksen alueella.
Sosiaalityössä on kehitetty opetus- ja tutkimusklinikkatoimintaa, jolla vahvistetaan opiskelijoiden käytännön opetusta ja harjoittelua, opetusyhteistyötä työelämän kanssa, tutkielmayhteistyötä sekä työelämän kehittämistä ja täydennyskoulutusta. Opetus- ja tutkimusklinikkatoimintaa toteutetaan Tampereen yliopistosairaalan, Tampereen, Porin, Seinäjoen ja Hämeenlinnan kaupunkien kanssa.
Tampereen yliopisto on strategiassaan sitoutunut edistämään yhteiskunnan oikeudenmukaisuutta, tasa-arvoa, oman maan ja maailman kansalaisten hyvinvointia, kulttuurien vuorovaikutusta ja kestävää kehitystä.
Kunkin opiskelijan on mahdollista suorittaa tutkintonsa yhteydessä ns. kansainvälistymiskokonaisuus, joka merkitään näkyviin myös tutkintotodistukseen. Omassa yliopistossa suoritettavien opintojen lisäksi yksikkö ja yliopisto tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet osallistua opiskelijavaihtoon ja suorittaa tutkinnon osia myös ulkomailla.
Yliopistomme opiskelijana sinulla on mahdollisuus valita kursseja myös Tampereen ammattikorkeakoulun tarjonnasta. Tämän ristiinopiskelun kautta voit osallistua kursseille, yhteisiin projekteihin ja rakentaa yksilöllistä osaamistasi.
Ristiinopiskelun ajatus on auttaa opiskelijoitamme rakentamaan joustavia ja yksilöllisiä opintopolkuja. Tampereen korkeakouluyhteisössä läsnä olevana tutkinto-opiskelijana voit näin hankkia lisää osaamista myös toisesta korkeakoulusta.
Sosiaalityön koulutus on Suomen vanhin sosiaalityön koulutus- ja tutkimusyksikkö. Tutkimus on kiinnittynyt vahvasti sosiaalityön koulutukseen, ja sitä tehdään muun muassa sosiaalityön opetus- ja tutkimusklinikoissa. Tutkimuksella on vankka yhteys sosiaalityön ja laajemminkin sosiaali- ja terveysalan ammatillisiin käytäntöihin sekä ihmisten arkielämään ja erilaisiin yhteiskunnallisiin ja sosiaalisiin ongelmiin. Tämä tarkoittaa auttamisjärjestelmien institutionaalisten käytäntöjen, työmenetelmien ja asiakkuuksien empiiristä tutkimista niin työntekijöiden ja asiakkaiden kokemusten ja toimijuuden kuin ammatillisten kohtaamistenkin näkökulmista. Kokemuksia ja käytäntöjä analysoidaan lisäksi suhteessa ajankohtaisiin yhteiskuntapoliittiisiin linjauksiin ja kulttuurisiin diskursseihin. Otteeltaan sosiaalityön tutkimus voi olla perustutkimuksellista, soveltavaa, arvioivaa ja kehittävää. Tutkimukselle on lisäksi ominaista tieteidenvälisyys. Leikkauspintoja on muiden sosiaalitieteiden lisäksi kasvatustieteisiin, lääketieteeseen, hoitotieteeseen, terveystieteisiin, psykologiaan ja hallintotieteisiin. Tamperelaisen sosiaalityön vahvat, toisiinsa limittyvät tutkimusalueet ovat:
- Lapset, nuoret ja perheet: suhteet, politiikat ja käytännöt
- Institutionaaliset käytännöt ja vuorovaikutus hyvinvointipalveluiden marginaaleissa
- Päihdekysymykset
Näiden lisäksi merkittävää sosiaalityön tutkimusta tehdään myös muilla alueilla, kuten esimerkiksi yhteisöjen ja yhteisösosiaalityön alueella.
YTM-tutkinto sosiaalityö pääaineena antaa jatkokoulutuskelpoisuuden tieteellisiin jatko-opintoihin.
Alta löydät tähän koulutukseen liittyvät hakuväylät ja valintaperusteet. Perehdythän sinulle soveltuvan hakukohteen valintaperusteisiin huolellisesti ennen hakemista. Mikäli sinulla on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä Tampereen yliopiston hakijapalveluihin.
Hae yhteishaussa
Korkeakoulujen kevään 2022 toinen yhteishaku
Kevään 2022 toisen yhteishaun hakuaika 16.3.-30.3.2022 klo 15.00
- Valinta ylioppilastutkintotodistuksen tai valintakokeen perusteella
Opiskelijaksi voi hakea henkilö, joka on saavuttanut yliopistolaissa määritellyn yleisen korkeakoulukelpoisuuden. Sosiaalityön yhteisvalinnassa noudatetaan yliopistojen valintaperustesuosituksen 2022 mukaisia hakukelpoisuuksia. Katso tarkemmat ohjeet sivulta hakukelpoisuus.
Sosiaalityön koulutus kuuluu SORA-lainsäädännön piiriin.
Terveydelliset vaatimukset
Opiskelijaksi ottamisen rajoitukset korkeakouluihin
Korkeakouluopinnoissa sisältyy seuraavilla aloilla alaikäisten turvallisuutta, potilas- ja asiakasturvallisuutta tai liikenteen turvallisuutta koskevia vaatimuksia, jotka rajoittavat opiskelijaksi ottamista:
- Ammattikorkeakoulut: humanistinen ja kasvatusala, sosiaali- ja terveys- ja liikunta-ala ja merenkulkualan merikapteenin koulutus.
- Yliopistot: lääketiede, hammaslääketiede, kuvataidekasvatus, logopedia, psykologia, farmasia, sosiaalityö ja opettajankoulutus.
Näillä aloilla edellytetään, että opiskelijaksi otettava on terveydentilaltaan ja toimintakyvyltään kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin tai harjoitteluun. Terveydentilaan tai toimintakykyyn liittyvä rajoitus ei ole este opiskelijaksi ottamiselle, jos sen vaikutukset voidaan kohtuullisin toimin, esimerkiksi erityisjärjestelyin, poistaa. Tarkoituksena ei ole muutenkaan asettaa tarpeettomia esteitä vammaisten tai muista fyysisistä tai psyykkisistä rajoitteista kärsivien henkilöiden koulutukseen pääsylle. Rajoituksia sovelletaan vain niissä tilanteissa, joissa on selvää, ettei hakija voi terveydentilaansa tai toimintakykyynsä liittyvästä syystä osallistua koulutukseen.
Katso kunkin korkeakoulun mahdollisesti määrittelemät alakohtaiset rajoitukset kunkin hakukohteen kohdalta. Tarkempia tietoja saa tarvittaessa myös ko. koulutukseen haettaessa ao. korkeakoulujen hakijapalveluista [ammattikorkeakoulut] [yliopistot].
Opiskeluaikainen huumausainetestaus ja rikosrekisteriote
Opiskelija voidaan tietyissä hyvin rajoitetuissa tapauksissa velvoittaa esittämään todistus huumausainetestistä. Tämä tulee lähinnä kyseeseen tilanteissa, joissa testaaminen on välttämätöntä opiskelijan toimintakyvyn selvittämiseksi ja tiettyjen laissa yksityiskohtaisesti määriteltyjen lisäehtojen täyttyessä.
Vuonna 2012 tai myöhemmin opiskelijaksi hyväksytyltä opiskelijalta voidaan opiskelukyvyn arviointia varten pyytää myös otetta rikosrekisteristä. Otetta voidaan pyytää vain niiltä opiskelijoilta, joiden opintoihin liittyvä harjoittelu tai muut tehtävät edellyttävät alaikäisten parissa työskentelyä, ja sitä pyydetään ennen harjoittelun tai tehtävien alkamista. Alaikäisten turvallisuuden edistämiseksi on tarpeen tietää, ettei harjoitteluun menevällä opiskelijalla ole rikosrekisterimerkintää tietyistä vakavista rikoksista (seksuaalirikokset, tahalliset henkirikokset, törkeä pahoinpitely, törkeä ryöstö ja huumausainerikokset).
Aiempi opiskeluoikeuden peruuttaminen
Myös aiempi opiskeluoikeuden peruuttaminen voi olla este opiskelijaksi ottamiselle.
Opiskelijalta voidaan peruuttaa opiskeluoikeus, jos
- hän on opinnoissaan toistuvasti tai vakavasti vaarantanut toisen henkilön terveyden tai turvallisuuden ja täten osoittautunut soveltumattomaksi toimimaan opintoihin liittyvissä tehtävissä tai harjoittelussa, tai
- ei ole hakuvaiheessa kertonut aiemmasta opiskeluoikeutensa peruuttamisesta, joka on johtunut terveydentilaan tai toimintakykyyn liittyvistä rajoituksista tai turvallisuussyistä.
Opiskelijaksi pyrkivän tulee korkeakoulun pyynnöstä antaa tieto opiskeluoikeuden peruuttamista koskevasta päätöksestä.
Suomenkieliseen koulutukseen hakeva voidaan hyväksyä koulutuksen opiskelijaksi yhteishaussa vain, mikäli hänellä on opintoja varten riittävä suomen kielen taito. Helsingin yliopiston sosiaalitieteiden kandiohjelman sosiaalityön opintosuuntaan hakeva voi kuitenkin osoittaa kielitaitonsa joko suomen tai ruotsin kielessä. Kielitaitovaatimuksissa noudatetaan yliopistojen valintaperustesuosituksen 2022 mukaisia valtakunnallisia suosituksia kielitaidon osoittamisen tavoista.
Katso tarkemmat ohjeet suomen kielen taidon todentamisesta.
Hakukohteessa on yhteensä 53 aloituspaikkaa, joista 37 on varattu ensikertalaisille hakijoille. Aloituspaikat jakautuvat valintatavoittain seuraavasti:
- Todistusvalinta: 27 paikkaa (joista 19 varattu ensikertalaisille)
- Valintakoevalinta: 26 paikkaa (joista 18 varattu ensikertalaisille)
Katso lisää aloituspaikkojen varaamisesta ensikertaisille.
(Tietoja päivitetty 3.2.2022.)
Valintaperusteet
Todistusvalinnassa käytettävä pisteytys on vahvistettu vuosiksi 2020-2025. Aloituspaikkamäärien, valintakoevalinnan ja muiden yksityiskohtien osalta valintaperusteet vahvistetaan vuosittain.
Hakijat valitaan kahdesta valintajonosta
- todistusvalinta
- valintakoevalinta
Tampereen yliopiston sosiaalityön koulutukseen valitaan yhteensä 53 hakijaa seuraavasti:
- valintajonossa yksi 27 hakijaa, joista 19 ensikertalaisia
- valintajonossa kaksi 26 hakijaa, joista 18 ensikertalaisia.
Ensin täytetään pelkän ylioppilastutkintotodistuksen perusteella valittavien valintajono ja tämän jälkeen pelkän valintakoemenestyksen perusteella valittavien valintajono.
Todistusvalinta
Olet mukana todistusvalinnassa, jos olet suorittanut suomalaisen ylioppilastutkinnon, IB- tai EB-tutkinnon tai Helsingin saksalaisen koulun lukion RP-/DIA-tutkinnon.
Todistusvalinnassa otetaan huomioon ne viimeistään keväällä 2022 suomalaisen ylioppilastutkinnon suorittavat, joiden tiedot ovat ylioppilastutkintorekisterissä 17.5.2022. Lukioiden on toimitettava ylioppilastutkintorekisteriin myös tiedot lukion oppimäärän suorittamisesta 17.5.2022 mennessä. Yliopisto ei vastaa lukiosta johtuvista suoritustietojen myöhästymisistä. Todistusvalinnan tulokset pyritään julkaisemaan ennen valintakoetta. Aikataulusta johtuen hakijoiden on syytä valmistautua osallistumaan myös valintakokeeseen.
IB-ja EB-tutkinnon keväällä 2022 suorittavien osalta todistusvalintapisteet lasketaan ennakkoarvioiden perusteella (predicted grades arvosanat yhteispisteineen). Todistusvalinta on ehdollinen, kunnes hakijan saamat pisteet ja hakukelpoisuus on tarkastettu lopullisesta tutkintotodistuksesta. Jos arvosanat muuttuvat ennakkoarvioinnista siten, että hakija nousee valitsematta jääneiden joukosta valittavien joukkoon, voidaan hänet valita opiskelijaksi asetetun todistusvalinnan aloituspaikkojen määrän yli. Jos arvosanat muuttuvat niin, että hakija ei tulisikaan valituksi, opiskelupaikka peruutetaan. Hakijan on toimitettava liitteet valtakunnallisen aikataulun mukaisesti.
Sinun ei tarvitse itse ilmoittaa, haetko todistusvalinnassa. Sinut huomioidaan niissä valintatavoissa, joihin koulutustaustasi soveltuu.
Jos tulet todistusvalinnassa hyväksytyksi jollekin alemmalle hakutoiveellesi, voit todistusvalinnan varasijasijoittelussa tai hakukohteen muilla valintatavoilla tulla vielä hyväksytyksi ylemmälle hakutoiveellesi.
Valintakoevalinta
Valintakokeeseen voivat osallistua kaikki hakukelpoiset hakijat. Jos sinut on hyväksytty todistusvalinnassa ensimmäiselle hakutoiveellesi, et voi osallistua enää valintakokeeseen. Jos sinut on todistusvalinnassa hyväksytty alemmalle hakutoiveellesi, voit osallistua vielä ylempien hakutoiveiden valintakokeisiin.
IB-ja EB-tutkinnon keväällä 2022 suorittavat: Vaikka sinut olisi hyväksytty todistusvalinnassa ennakkoarvioiden perusteella ensimmäiselle hakutoiveellesi, voit osallistua kaikkien hakutoiveidesi valintakokeisiin, koska lopulliset arvosanasi eivät välttämättä riitä todistusvalinnassa hyväksytyksi tulemiseen.
Valintajonojen täyttäminen
Jos jonoissa jää paikkoja täyttämättä, siirretään täyttämättä jääneet paikat muihin valintajonoihin alla olevan taulukon mukaisesti.
Alkuperäinen jono |
Täyttämättä jäävien aloituspaikkojen täyttöjärjestys |
Todistuspistejono ensikertalaisille hakijoille |
|
Todistuspistejono kaikille hakijoille |
Valintakoejono kaikille hakijoille |
Valintakoejono ensikertalaisille hakijoille |
|
Valintakoejono kaikille hakijoille |
Todistuspistejono kaikille hakijoille |
Ylioppilastodistus pisteytetään yhteiskuntatieteellisen alan pisteytyksen mukaisesti.
Ylioppilastutkintotodistuksesta otetaan huomioon enintään viisi ainetta:
1) äidinkieli (arvosanan tulee olla vähintään C)
2) painotettuna aineena paras seuraavista:
- suomalainen ylioppilastutkinto: filosofia tai historia tai psykologia tai yhteiskuntaoppi
- IB-tutkinto Diploma Programme -ohjelmassa: filosofia tai historia tai psykologia tai Global Politics tai Economics
- EB-tutkinto: filosofia tai historia tai psykologia tai Economics
- Helsingin Saksalaisessa koulussa suoritettu Reifeprüfung-tutkinto: historia
- Helsingin Saksalaisessa koulussa suoritettu Deutsche Internationale Abitur -tutkinto: filosofia tai historia tai taloustieto
3) parhaat pisteet tuottava arvosana ainereaalikorista
4) parhaat pisteet tuottava arvosana kielikorista
5) parhaat pisteet tuottava arvosana matematiikkakorista.
Todistus pisteytetään alla olevan taulukon mukaisesti. Jos hakijalta puuttuu jokin edellä mainituista aineista, ei hän saa siitä pisteitä. Hänet kuitenkin otetaan huomioon todistusvalinnassa, mikäli kynnysehdot täyttyvät. Vanhamuotoisesta reaalista ei voi saada pisteitä.
|
L |
E |
M |
C |
B |
A |
äidinkieli* |
33,0 |
27,5 |
22,0 |
16,5 |
11,0 |
5,5 |
filosofia tai historia |
34,0 |
28,3 |
22,7 |
17,0 |
11,3 |
5,7 |
Ainereaalit |
||||||
biologia |
22,4 |
18,6 |
14,9 |
11,2 |
7,5 |
3,7 |
filosofia |
20,0 |
16,7 |
13,3 |
10,0 |
6,7 |
3,3 |
fysiikka |
26,5 |
22,0 |
17,6 |
13,2 |
8,8 |
4,4 |
historia |
24,5 |
20,4 |
16,3 |
12,2 |
8,2 |
4,1 |
kemia |
22,4 |
18,6 |
14,9 |
11,2 |
7,5 |
3,7 |
maantiede |
20,0 |
16,7 |
13,3 |
10,0 |
6,7 |
3,3 |
psykologia |
22,4 |
18,6 |
14,9 |
11,2 |
7,5 |
3,7 |
terveystieto |
17,3 |
14,4 |
11,5 |
8,7 |
5,8 |
2,9 |
uskonto/ |
24,5 |
20,4 |
16,3 |
12,2 |
8,2 |
4,1 |
yhteiskuntaoppi |
20,0 |
16,7 |
13,3 |
10,0 |
6,7 |
3,3 |
muut reaaliaineet** |
22,4 |
18,6 |
14,9 |
11,2 |
7,5 |
3,7 |
Kielet (enintään yksi) |
||||||
kieli, pitkä |
28,3 |
23,6 |
18,9 |
14,1 |
9,4 |
4,7 |
kieli, keskipitkä |
25,1 |
20,9 |
16,8 |
12,6 |
8,4 |
4,2 |
kieli, lyhyt |
22,6 |
18,9 |
15,1 |
11,3 |
7,5 |
3,8 |
Matematiikka |
||||||
matematiikka, pitkä |
36,1 |
30,0 |
24,0 |
18,0 |
12,0 |
6,0 |
matematiikka, lyhyt |
28,3 |
23,6 |
18,9 |
14,1 |
9,4 |
4,7 |
*äidinkieli: suomi, ruotsi, saame tai suomi/ruotsi toisena kielenä
**EB-, IB-, RP-/DIA-tutkintoaineet, joille ei löydy vastinetta suomalaisessa ylioppilastutkinnossa pisteytetään kohdan muut reaaliaineet mukaan. Vanhamuotoisesta reaalista ei voi saada pisteitä.
Enimmäispistemäärä todistusvalinnassa: 157,9.
Eurooppalainen ylioppilastutkinto (EB), International Baccalaureate-tutkinto (IB) sekä Suomessa suoritetut Reifeprüfung (RP) -tutkinto ja Deutsche Internationale Abitur (DIA) -tutkinto pisteytetään todistusvalinnassa suomalaisen ylioppilastutkinnon tapaan. Näin luet taulukoita EB-, IB-, RP-/ DIA-tutkintojen osalta.
IB-, EB- ja RP-/DIA-tutkinnon keväällä 2022 suorittavien osalta todistusvalintapisteet lasketaan ennakkoarvioiden perusteella (predicted grades -arvosanat yhteispisteineen). Todistusvalinta on ehdollinen, kunnes hakijan saamat pisteet ja hakukelpoisuus on tarkastettu lopullisesta tutkintotodistuksesta.
Hakijan on saatava vähintään 50 % todistusvalinnan maksimipistemäärästä eli vähintään 79 todistuspistettä voidakseen tulla valituksi todistusvalintajonossa. Tasapistetilanteessa hakijoiden välisen järjestyksen ratkaisee äidinkielen arvosana ja sen jälkeen tarvittaessa painotettu aine (historia, yhteiskuntaoppi, psykologia tai filosofia). Jos pisteet ovat tämänkin jälkeen tasan, tasapisteissä olevista hakijoista ei valita ketään ja paikat siirretään valintakoejonoon.
Valintakokeen pisteytys
Valintakokeesta voi saada yhteensä enintään 60 pistettä: osiosta 1 0-30 pistettä ja osiosta 2 0-30 pistettä.
Kaikilta kokeeseen osallistuneilta arvioidaan osio 1 ja hakijat asetetaan sen perusteella paremmuusjärjestykseen. Kokeen osio 2 arvioidaan kolminkertaiselta määrältä hakijoita sosiaalityön yhteisvalinnan valintakoevalinnan aloituspaikkamäärään verrattuna. Osion 2 arviointiin pääsevät osiossa 1 parhaiten menestyneet hakijat. Jos useammalla hakijalla on sama pistemäärä osiosta 1 kuin viimeisellä osion 2 arviointiin pääsevällä hakijalla, osio 2 arvioidaan kaikilta näiltä hakijoilta.
Voidakseen tulla valituksi sosiaalityön yhteisvalinnassa, hakijan tulee saada osiosta 2 vähintään 7 pistettä.
Lopullisessa valinnassa huomioidaan osion 1 ja osion 2 yhteispisteet.
Tasapistetilanteessa hakijoiden välisen järjestyksen ratkaisee osion 2 pistemäärä. Mikäli nämä ovat samat, asetetaan hakijat paremmuusjärjestyksessä samalle sijalle.
Tarkista ennen valintakoetta mitä välineitä tarvitset koetilanteeseen mukaan.
Sosiaalityön yhteinen valintakoe järjestetään 31.5.2022 klo 9.00–13.00. Koe järjestetään samanaikaisesti jokaisessa yhteisvalintaan osallistuvassa yliopistossa, ja hakija voi osallistua valintakokeeseen haluamallaan paikkakunnalla. Osallistumispaikka ilmoitetaan Opintopolun sähköisellä hakulomakkeella. Ilmoitus on sitova.
Ruotsinkieliset hakijat
Sosiaalityön yhteisvalinnassa mukana olevista yliopistoista Helsingin yliopisto on kaksikielinen, muut yliopistot ovat suomenkielisiä. Riippumatta siitä, mihin yliopiston hakee ja missä paikkakunnalla kokeen suorittaa, valintakoekysymykset voi saada ruotsiksi ja niihin voi vastata ruotsiksi. Kielivalinta ilmoitetaan sitovasti hakulomakkeella.
Valintakoe koostuu kahdesta osasta: ennakkomateriaaliin perustuvasta osiosta 1 ja osiosta 2, jossa edellytetään ennakkomateriaalin tietojen soveltamista valintakokeessa mahdollisesti jaettavaan materiaaliin.
Valintakokeen ennakkomateriaali julkaistaan sähköisesti 2.5. klo 12.00. Materiaali voi olla englanninkielistä.
Yksilöllisiä järjestelyjä valintakoetilanteessa tarvitsevan hakijan tulee jättää kirjallinen hakemus yksilöllisistä järjestelyistä valintakokeessa viimeistään 6.4.2022 ennen klo 15.00. Yksilöllisiä järjestelyjä on haettava siitä yliopistosta, jossa hakija on ilmoittanut osallistuvansa sosiaalityön yhteisvalinnan valintakokeeseen.
Tampereen yliopiston tarkemmat ohjeet yksilöllisten järjestelyiden hakemisesta löytyvät sivulta yksilölliset järjestelyt valintakokeessa.
Hakukohde on mukana korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa ja siihen haetaan korkeakoulujen sähköisessä hakujärjestelmässä osoitteessa opintopolku.fi. Sosiaalityön yhteisvalinnassa voi keväällä 2022 hakea Helsingin, Itä-Suomen, Jyväskylän, Lapin, Tampereen ja Turun yliopistoihin. Hakija voi hakea niin moneen hakukohteeseen kuin korkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa on määritelty haettavien hakukohteiden enimmäismääräksi. Hakija asettaa hakemansa hakukohteet ensisijaisuusjärjestykseen. Katso lisätietoja yleisistä hakuohjeista.
Huomioithan hakemuksen täyttämisen yhteydessä sinulle mahdollisesti esitetyt liitepyynnöt. Tarkistathan liitteitä koskevat ohjeet ennen liitteiden lataamista hakulomakkeelle. Pääsääntöisesti liitteitä ei kuitenkaan pyydetä. Katso lisätietoja sivulta liitteet yhteishaussa.
Jos sosiaalityön valinnassa opiskelijaksi hyväksytty hakija ei ota saamaansa paikkaa vastaan, valitaan hänen tilalleen uusi opiskelija korkeakoulujen yhteishaun sijoittelukäytäntöjen mukaisesti todistuspisteiden tai koepisteiden perusteella muodostuvasta valintajonosta ensikertalaisille varatut paikat huomioiden.
Mikäli todistusvalinnan perusteella hyväksyttäville varattuja paikkoja jää täyttämättä, paikat voidaan täyttää valintakoepisteiden perusteella hyväksyttävillä hakijoilla. Mikäli valintakoepisteiden perusteella hyväksyttäville hakijoille varattuja paikkoja jää täyttämättä, paikat voidaan täyttää todistuspisteiden perusteella hyväksyttävillä hakijoilla. Ks. tarkemmin kohdasta Valintaperusteet - Valintajonojen täyttäminen.
Todistusvalinnan osalta tulokset pyritään julkaisemaan ennen valintakoetta, kuitenkin viimeistään 30.5.2022. Muutoin valinnan tulokset julkaistaan viimeistään 8.7.2022. Kaikkia yhteishakuun osallistuneita tiedotetaan valinnan tuloksesta. Hakijat voivat tarkistaa oman tilanteensa myös kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi.
Valintakokeeseen osallistuneilla hakijoilla on oikeus saada koevastauksensa nähtäväksi 14 päivän ajan edellä ilmoitetusta tulosten julkistamispäivästä (8.7.2022) lähtien siitä yliopistossa, jossa hän on osallistunut valintakokeeseen. Katso tarkemmat ohjeet sivulta valintakokeiden näyttöpalvelu.
Kirjallinen oikaisupyyntö sosiaalityön opiskelijavalinnassa mahdollisesti tapahtuneesta virheestä osoitetaan sen yliopiston tiedekunnalle, jonka valintaan haetaan oikaisua. Oikaisupyynnössä on selvästi yksilöitävä, mitä oikaisupyyntö koskee. Oikaisupyyntö käsitellään kaikissa niissä yliopistoissa, joiden sosiaalityön hakukohteisiin hakija on hakenut. Oikaisupyyntö toimitetaan 14 päivän kuluessa valinnan tulosten julkistamisesta Itä-Suomen yliopistoon. Katso tarkemmat ohjeet Tampereen yliopiston osalta sivulta oikaisumenettely.
Tarkemmat aikataulut, yhteystiedot ja yliopistokohtaiset menettelyohjeet julkaistaan myöhemmin Itä-Suomen yliopiston verkkosivuilla.
Valinnan tulosta ei saa edellä mainitun oikaisupyynnön johdosta muuttaa kenenkään opiskelemaan valitun vahingoksi.
Hae siirtohaussa
Yliopistojen siirtohaku kevät 2022
Siirtohaun hakuaika 2.5.-16.5.2022 15:00
- Haku on tarkoitettu toisista suomalaisista yliopistoista kandidaattivaiheessa siirtyville sosiaalityön pääaineopiskelijoille
Tähän hakukohteeseen ovat siirtohaussa hakukelpoisia muista suomalaisista yliopistoista siirtyvät sosiaalityön pääaineopiskelijat, joilla on voimassa oleva opinto-oikeus. Jos alempi korkeakoulututkinto on valmistumassa hakukeväänä, tulee tällaisen hakijan hakea siirtohaun sijasta suoraan ylempään korkeakoulututkintoon yhteishaun hakuaikana 16.3.–30.3.2022. Katso tarkemmat ohjeet sivulta siirtohaun hakukelpoisuus.
Sosiaalityön koulutus kuuluu SORA-lainsäädännön piiriin.
Suomenkieliseen koulutukseen hakeva voidaan hyväksyä siirtohaun hakukohteessa opiskelijaksi vain, mikäli hänellä on opintoja varten riittävä suomen kielen taito. Katso tarkemmat ohjeet suomen kielen taidon todentamisesta.
Sosiaalityön koulutukseen valitaan vuoden 2022 siirtohaussa enintään 1 opiskelija. Mikäli valintakriteerit täyttäviä hakijoita ei ole tässä hakukohteessa riittävästi, siirretään jäljelle jäävät paikat täytettäväksi hakukohteen "Sosiaalityön maisteriohjelma, Yhteiskuntatieteiden maisteri (2 v)" kiintiöön.
Valintajono Ulkoinen siirto.
Siirto-opiskelijahaussa voi hakea henkilö, joka suorittaa yhteiskuntatieteiden kandidaatin tutkintoon johtavia opintoja sosiaalityö pääaineenaan toisessa suomalaisessa yliopistossa.
Hyväksymisen vähimmäisedellytyksenä on, että
- hakija on suorittanut hakuajan päättymiseen (16.5.2022) mennessä hakukohteena olevan tai sen samansisältöisen lähiaineen yliopistotasoisia opintoja 25 op vähintään keskiarvolla 3/5 sekä opintoja yhteensä vähintään 90 opintopistettä
- hakijalla on perustellut sisällölliset syyt
- koulutuksen ja opintosuunnan resurssit sallivat opiskelijan hyväksymisen
Lisäksi hakijan siirron perusteena olevaa opiskeluoikeutta tulee olla jäljellä siten, että hän pystyy sen puitteissa suorittamaan tutkintoon vaadittavat opinnot.
Siirto-opiskelijavalinnan kautta hyväksyttäväksi tulevan hakijan opintomenestyksen tulee lisäksi olla linjassa saman hakukohteen avoimen väylän sekä maisterikoulutuksen valinnan kautta hyväksyttyjen kanssa.
Minimivalintakriteereiden täyttyminen ei sinällään riitä hyväksytyksi tulemiseen, vaan hakijoista valitaan opinnoissaan ansioituneimmat.
Mikäli valintakriteerit täyttäviä hakijoita ei ole tässä hakukohteessa riittävästi, siirretään jäljelle jäävät paikat täytettäväksi hakukohteen "Sosiaalityön maisteriohjelma, Yhteiskuntatieteiden maisteri (2 v)" kiintiöön.
Hakukohteeseen haetaan korkeakoulujen sähköisessä hakujärjestelmässä osoitteessa opintopolku.fi. Siirtohaun kautta valituksi tulleen opiskelijan on luovuttava siirron perusteena olevasta opinto-oikeudestaan ottaessaan opiskelupaikan vastaan. Tampereen yliopiston siirtohaun hakukohteet ovat mukana yliopistojen yhteisessä siirtohaussa, jossa ei ole valtakunnallista hakukohdemäärärajoitusta. Huomioithan, että hakukohteista enintään kaksi voi olla Tampereen yliopiston siirtohaun hakukohteita. Katso lisätietoja siirtohaun yleisistä hakuohjeista.
Huomioithan hakemuksen täyttämisen yhteydessä sinulle esitetyt liitepyynnöt.
Huomioithan hakemuksen täyttämisen yhteydessä sinulle esitetyt liitepyynnöt. Siirtohaussa sinun tulee liittää hakemukseesi:
- Ajan tasalla oleva opintosuoritusote
- Opiskelutodistus, josta käy ilmi opintojesi alkamisajankohta sekä käyttämäsi läsnä- ja poissaolokaudet (opintojesi alkamisajankohdasta lähtien)
- Motivaatiokirje
Valinnassa otetaan huomioon hakuajan päättymiseen mennessä suoritetut opinnot. Lisäksi sinua voidaan pyytää todentamaan suomen kielen taitosi erillisellä liitteellä. Tarkista liitteitä koskevat ohjeet ennen liitteiden lataamista hakulomakkeelle. Katso lisätietoja sivulta liitteet siirtohaussa.
Siirtohaussa ei ole yleensä varasijamenettelyä. Hakija voi tarkistaa mahdollisen varasijansa kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi.
Siirtohaun tulokset julkistetaan viimeistään 8.7.2022. Kaikkia siirtohakuun osallistuneita tiedotetaan valinnan tuloksesta. Hakijat voivat tarkistaa oman tilanteensa myös kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi.
Kirjallinen oikaisupyyntö opiskelijavalinnassa mahdollisesti tapahtuneesta virheestä on toimitettava Tampereen yliopistoon viimeistään 14 päivän kuluessa ilmoitetusta valinnan tulosten julkistamisesta. Oikaisupyyntö on toimitettava määräpäivään klo 15.00 mennessä Tampereen yliopistoon. Siinä tapauksessa, että tulokset julkistetaan vasta ilmoitetun ajankohdan jälkeen, mainitut 14 päivää lasketaan todellista julkistamisajankohtaa seuraavasta päivästä alkaen. Katso tarkemmat ohjeet sivulta oikaisumenettely (Tampereen yliopisto).
Valinnan tulosta ei saa edellä mainitun oikaisupyynnön johdosta muuttaa kenenkään opiskelemaan valitun vahingoksi.
Hae avoimen väylän haussa
Tampereen yliopiston avoimen väylän haku kevät 2022
Avoimen väylän haun hakuaika 2.5.-16.5.2022 15:00
- Valinta avoimien ja erillisten yliopisto-opintojen perusteella
Tämän hakukohteen kautta voivat hakea henkilöt, jotka ovat suorittaneet valintaperusteissa vaaditut opinnot avoimina tai erillisinä yliopisto-opintoina. Katso tarkemmat ohjeet sivulta hakukelpoisuus.
Sosiaalityön koulutus kuuluu SORA-lainsäädännön piiriin.
Suomenkieliseen koulutukseen hakeva voidaan hyväksyä avoimen väylän hakukohteessa opiskelijaksi vain, mikäli hänellä on opintoja varten riittävä suomen kielen taito. Katso tarkemmat ohjeet suomen kielen taidon todentamisesta.
Sosiaalityön koulutukseen valitaan avoimien yliopisto-opintojen perusteella enintään 5 opiskelijaa. Mikäli valintakriteerit täyttäviä hakijoita ei ole tässä hakukohteessa riittävästi, siirretään jäljelle jäävät paikat täytettäväksi hakukohteen "Sosiaalityön maisteriohjelma, Yhteiskuntatieteiden maisteri (2 v)" kiintiöön.
(Tietoja päivitetty 3.2.2022.)
Koulutukseen voidaan valita avoimia tai erillisiä yliopisto-opintoja suorittaneita, joilla on opintoja vähintään 90 op joista Tampereen yliopiston sosiaalityön koulutusta sisällöllisesti vastaavat sosiaalityön perusopinnot ja aineopintoja. Suoritettujen sosiaalityön opintojen arvosanojen keskiarvon tulee vähintään 3 ja kandidaatintutkielman arvosana vähintään 3. Toisessa koulutuksessa/oppiaineessa tulee olla suoritettuna vähintään 20 opintopisteen laajuinen opintokokonaisuus. Hakemuksen liitteenä toimitettavissa todistuksissa tai rekisteriotteissa on oltava opintokokonaisuuksien (perusopinnot, aineopinnot) kokonaismerkinnät. Yksittäisten opintojaksojen luettelo ei ole valintaperusteissa edellytettävä opintokokonaisuus. Opiskelijat valitaan kandidaatin ja maisterin tutkintoihin.
Valinta tapahtuu aikaisempien opintojen perusteella harkinnanvaraisesti ilman valintakoetta. Valinnassa otetaan huomioon hakuajan päättymiseen mennessä suoritetut opinnot. Valintakriteerinä käytetään suoritettujen opintojen laatua, määrää ja opintomenestystä. Erityisesti ratkaisevat opintosuoritusten arvosanat, mutta myös opintojen suoritusajankohta ja opintoihin käytetty aika voidaan ottaa huomioon. Valintaan vaikuttavat myös tutkintoon kuuluvien kieliopintojen ja valinnaisten opintojen suoritukset. Virallisten opintorekisteriotteiden tai vastaavien lisäksi hakemukseen on liitettävä perustelut. Varattua kiintiötä ei ole velvoitetta ottaa täyteen.
Koska hakijoita on ollut huomattavasti enemmän kuin on aloituspaikkoja, on hyväksymisraja varsin korkea, ts. kuuluminen tässä mainittuun ryhmään ei sinänsä riitä hyväksytyksi tulemiseen, vaan monista hyvistä hakijoista valitaan opinnoissaan ansioituneimmat.
Mikäli valintakriteerit täyttäviä hakijoita ei ole tässä hakukohteessa riittävästi, siirretään jäljelle jäävät paikat täytettäväksi hakukohteen "Sosiaalityön maisteriohjelma, Yhteiskuntatieteiden maisteri (2 v)" kiintiöön.
Hakukohteeseen haetaan korkeakoulujen sähköisessä hakujärjestelmässä osoitteessa opintopolku.fi. Tampereen yliopistoon voit hakea avoimen väylän haun kautta enintään kahteen hakukohteeseen. Katso lisätietoja avoimen väylän haun yleisistä hakuohjeista.
Huomioithan hakemuksen täyttämisen yhteydessä sinulle esitetyt liitepyynnöt.
Huomioithan hakemuksen täyttämisen yhteydessä sinulle esitetyt liitepyynnöt. Avoimen väylän haussa sinun tulee liittää hakemukseesi:
- Ajan tasalla oleva opintosuoritusote (hakemuksen liitteenä toimitettavissa suoritusotteissa on oltava opintokokonaisuuksien kokonaismerkinnät)
- Motivaatiokirje
Valinnassa otetaan huomioon hakuajan päättymiseen mennessä suoritetut opinnot. Lisäksi sinua voidaan pyytää todentamaan suomen kielen taitosi erillisellä liitteellä. Tarkista liitteitä koskevat ohjeet ennen liitteiden lataamista hakulomakkeelle. Katso lisätietoja sivulta liitteet avoimen väylän haussa.
Varasijoille asetettavien hakijoiden määrää voidaan rajata. Hakija voi tarkistaa mahdollisen varasijansa kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi.
Avoimen väylän haun tulokset julkistetaan viimeistään 8.7.2022. Kaikkia hakuun osallistuneita tiedotetaan valinnan tuloksesta. Hakijat voivat tarkistaa oman tilanteensa myös kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun osoitteessa opintopolku.fi.
Kirjallinen oikaisupyyntö opiskelijavalinnassa mahdollisesti tapahtuneesta virheestä on toimitettava Tampereen yliopistoon viimeistään 14 päivän kuluessa ilmoitetusta valinnan tulosten julkistamisesta. Oikaisupyyntö on toimitettava määräpäivään klo 15.00 mennessä Tampereen yliopistoon. Siinä tapauksessa, että tulokset julkistetaan vasta ilmoitetun ajankohdan jälkeen, mainitut 14 päivää lasketaan todellista julkistamisajankohtaa seuraavasta päivästä alkaen. Katso tarkemmat ohjeet sivulta oikaisumenettely (Tampereen yliopisto).
Valinnan tulosta ei saa edellä mainitun oikaisupyynnön johdosta muuttaa kenenkään opiskelemaan valitun vahingoksi.