Hyppää pääsisältöön
Narut

Sosiaaliantropologia, Yhteiskuntatutkimuksen maisteriohjelma

Tampereen yliopisto

Yhteiskunnallista ajattelua, ymmärrystä ja toimintaa

Tule tarkastelemaan maailman kulttuurista kirjoa ja sen dynaamista muutosta.

Yhteiskuntatieteiden maisteriksi valmistuvana sosiaaliantropologian opiskelijana näkökulmasi maailmaan ja siinä toimimiseen on globaali. Ymmärrät ihmisen toiminnan kulttuurisia ulottuvuuksia, ja osaat tarkastella kriittisesti kulttuurin, yhteiskunnan ja politiikan välisiä suhteita. Voit myös rakentaa erityisosaamistasi perehtymällä sinua kiinnostavaan kulttuuripiiriin.

Sinulla on valmiudet analyyttisesti tarkastella maailman kulttuurista kirjoa ja sen dynaamista muutosta. Pystyt sijoittamaan suomalaisen yhteiskunnan osaksi valtioiden rajat ylittäviä kulttuurisia, taloudellisia ja poliittisia suhteita ja prosesseja. Tunnet antropologian oppihistorian keskeiset suuntaviivat.

Olet etnografisen eli osallistuvan tutkimusotteen asiantuntija, ja osaat soveltaa sitä paitsi tutkimuksen tekemiseen myös työelämän erilaisissa tehtävissä. Opinnot antavat sinulle monipuolisesti valmiuksia toimia globalisoituvan työelämän erilaisissa ammateissa, hallinnon, opetuksen, tutkimuksen ja tiedottamisen kentillä, niin järjestöissä, yrityksissä kuin julkisella sektorillakin.

Kiinnostuitko? Lue lisää ja hae opiskelemaan!