Koulutusohjelman rakenne
Sosiaali- ja terveysjohtamisen Executive MBA -koulutusohjelma on 80 opintopisteen (op) kokonaisuus, johon sisältyy johtamisen ydinteemat -opinnot (40 op), ajankohtaiset syventävät teemat -opinnot (20 op) sekä omalle organisaatiolle toteutettava kehittämistyö (20 op). Lisäksi ryhmäcoaching-tuokioita sekä kehittämistyön sparraussessioita.
Johtamisen ydinteemat
Johtamisen ydinteemat vahvistavat jo olemassa olevaa (liike)toiminnan johtamisen osaamista ja luovat teoreettisen pohjan, jolle kasvattaa lisää osaamistaan.
- Oman johtajuuden kehittäminen
8 op, 23.–24.11.2023 ja 21.3.2025
Tämä osio käynnistää yhteisen oppimisprosessin ja matkan johtajana kehittymiseen. Osio koostuu koulutuspäivistä, opintoihin liittyvistä yksilötapaamisista ja ryhmäcoachauksesta. Johtajana onnistumisen tueksi saat työkaluja laaja-alaiseen hyvinvoinnin johtamiseen. Saat tukea itsetuntemuksen ja reflektion syventämiseen, mikä vahvistaa voimavarojasi ja palautumistasi.
- Strateginen johtaminen
3 op, 18.–19.1.2024
Tällä jaksolla muodostat kokonaisvaltaisen kuvan modernista arvontuotantolähtöisestä strategiatyöstä. Avarrat näkemystäsi liiketoiminnan johtamisesta ja strategisesta kehittämisestä, ja miten ne ovat sidoksissa toimintaympäristöön, kilpailuolosuhteisiin sekä johtajan omaan ajatteluun.
- Asiakkuuksien ja verkostojen johtaminen
3 op, 21.–22.3.2024
Jaksolla on keskiössä asiakaskokemuksen johtaminen ja menestyksekäs verkostoissa toimiminen. Syvennät ymmärrystäsi asiakasarvon, vaikuttavuuden ja asiakaskokemuksen strategisesta johtamisesta niin omassa organisaatiossa kuin verkostoissa.
- Talousjohtaminen
3 op, 16.–17.5.2024
Jaksolla vahvistat talousosaamistasi johtamisen näkökulmasta. Ymmärrät, mitä taloudellisissa raporteissa (tuloslaskelma, tase ja tilinpäätös) olevat luvut kertovat taloudellisesta tilasta, miten ne syntyvät ja miten hyödyntää taloustietoa päätöksenteon tukena.
- Hyvinvointipolitiikka, sosiaali- ja terveystaloustiede
3 op, 14.–15.11.2024
Jaksolla pohdit, mikä on johtajan rooli hyvinvointipolitiikan edistäjänä, sosiaali- ja terveystaloustiedon hyödyntäjänä sekä vaikuttavien sote-palvelujen kehittäjänä.
- Uudistuminen asiantuntijaorganisaatioissa – osaaminen, hyvinvointi ja johtajuus
4 op, 16.–17.1.2025
Tällä jaksolla avarrat näkemystäsi uudistumiskykyisen ja kyvykkään organisaation johtamisesta. Mitä kestävän uudistumisen aikaansaaminen ja ihmisläheinen johtaminen tarkoittaa johtajan roolissa?
- Kansainvälinen sosiaali- ja terveyspolitiikka
2 op, 20.3.2025
Jaksolla perehdyt Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan ja -järjestelmän tasoon, ongelmiin ja ratkaisuihin kansainvälisestä vertailevasta perspektiivistä. Kasvatat ymmärrystäsi myös kansainvälisyyden vaikutuksesta Suomessa tehtäviin ratkaisuihin.
- Ulkomaan opintomatka
5 op, 19.–23.5.2025
Jaksolla tutustut kohdemaan sote-järjestelmään ja sen toimivuuteen vierailujen ja asiantuntijapuheenvuorojen kautta.
- Palvelutuotannon ja prosessien johtaminen
3 op, 21.–22.8.2025
Jaksolla syvennyt sote-palvelujen arvontuotannon johtamiseen sekä tehokkaiden ja tuottavien prosessien maailmaan.
- Tietojohtaminen
3 op, 23.–24.10.2025
Jaksolla perehdyt tietojohtamiseen ja sen tuomiin mahdollisuuksiin ja hyötyihin sekä dataohjautuvan toimintatavan edellytyksiin. Miten tieto tukee strategista päätöksentekoa ja operatiivista toimintaa, ja mikä on johtajan rooli tietojohtamisessa?
- Hyvinvoinnin huominen
3 op, 7.–8.5.2026
Jaksolla käsitellään Suomen sote-palvelujärjestelmää ja viitekehystä, jossa hyvinvointia tuotetaan. Pohdit, miten johtaa valitussa palvelujärjestelmässä ja miltä tulevaisuus näyttää.
Ajankohtaiset syventävät teemat
Teemat ovat vaihtuvasisältöisiä, ja ne päätetään ryhmän tarpeiden mukaan. Teemoja pidetään koulutuksen aikana kaksi. Teemoja voivat olla esim. kestävä kehitys, moderni johtajuus tai digitalisaatio.
Syventävä teema 1
10 op, 4 päivää: 13.6.2024, yön yli kestävä intensiivijakso 29.-30.8.2024 ja yhteenvetopäivä 27.9.2024
Syventävä teema 2
10 op, 4 päivää: 11.12.2025, yön yli kestävä intensiivijakso 22.–23.1.2026 ja yhteenvetopäivä 13.2.2026
Kehittämistyö
Sote EMBA-johtamiskoulutusohjelman aikana tehdään kehittämistyö omalle organisaatiolle. Kehittämistyön laatimista tukevat sekä yhteiset sparraussessiot että yliopiston nimeämä henkilökohtainen ohjaaja.
Voit valita aiheeksi oman osaamisen tai oman työn kehittämisen kannalta olennaisen kehittämishaasteen tai ratkaistavan kysymyksen. Tarkoituksena on soveltaa systemaattisesti lähikoulutuspäivistä, välitehtävistä, kirjallisuudesta ja muista lähteistä saatua tietoa omaan työhön ja toimintaympäristöön.
Kehittämistehtävässä valjastat teorian hyödyntämään käytännön kehittämistyötä. Kehittämistehtävän tueksi järjestetään sparraussessioita.
Koulutuksen päättäjäisjuhla pidetään 23.10.2026.
Oikeudet muutoksiin pidätetään.