Hyppää pääsisältöön

Sähkötekniikka, Tieto- ja sähkötekniikan koulutus

Tampereen yliopisto

Paranna maailmaa sähkötekniikan asiantuntijana

Digitalisaatio ja uusiutuvat energiaratkaisut ovat kestävämmän tulevaisuuden ytimessä. Sähkötekniikan opinnoissa perehdyt tietoliikenteen, elektroniikan, sulautettujen järjestelmien, koneoppimisen, älykkäiden sähköverkkojen, tuulivoiman ja aurinkoenergian innostaviin haasteisiin. Sähkötekniikan asiantuntijana yhdistät ilmiöiden teoreettisia perusteita käytännön sovelluksiin. Näin syntyy uusia oivalluksia, innovaatioita ja kestävää kehitystä!

Koulutustyyppi

Kandidaatti ja maisteri

Tutkintonimike

Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Suunniteltu kesto

3 + 2 vuotta

Koulutuksen laajuus

180 + 120 op

Kaupunki

Tampere

Sähköä on kaikkialla arkiympäristössämme

Yhteiskuntamme perustuu sähkön käyttöön sen kaikissa muodoissa: sähkön tuotannosta ja siirrosta pienenpieniin nanoteknologian mahdollistamiin rakenteisiin asti. Sähkö on energiaa ja viestintää. Sähkötekniikan diplomi-insinöörinä pääset pohtimaan sähköön liittyviä kysymyksiä monelta kantilta. Jos sinua kiinnostavat luonnontieteiden soveltaminen, digitalisaatio, energiamurros ja älykkäät energiaratkaisut tai teknisten ratkaisujen innovointi, sähkötekniikka voi olla sinun alasi!

Sähkötekniikka voi olla sinun alasi, jos innostut:

  • luonnontieteiden soveltamisesta,
  • digitalisaatiosta,
  • energiamurroksesta,
  • älykkäistä energiaratkaisuista, tai
  • teknisten ratkaisujen innovoinnista

Tärkeä rooli kestävän kehityksen edistämisessä ja hyvät työllisyysnäkymät

Sähkötekniikalla on merkittävä rooli ekologisessa, sosiaalisessa ja taloudellisessa kestävyydessä. Keskitymme kestäviin energiaratkaisuihin sekä saavutettavuutta ja turvallisuutta parantaviin digitaalisiin ratkaisuihin. Sähkötekniikan diplomi-insinööreille onkin laajasti kysyntää monipuolisissa tehtävissä työelämän kaikilla eri aloilla.

Motivoivaa, laaja-alaista oppimista ja kansainvälisiä mahdollisuuksia

Koulutuksen perustana ovat matematiikan ja luonnontieteiden perusopinnot sekä laaja-alaiset sähkötekniikan perusopinnot, joissa myös tietotekniikalla on vahva rooli. Myöhemmissä opinnoissa voit suuntautua sähköenergiatekniikkaan, tehoelektroniikkaan, elektroniikkaan ja sulautettuihin järjestelmiin, tietoliikennetekniikkaan tai signaalinkäsittelyyn ja koneoppimiseen.

Runsaat pääainevaihtoehdot, Tampereen korkeakouluyhteisön laaja opintotarjonta sekä innostava henkilökuntamme, tuutorointi ja tiivis opiskelijayhteisö kiltatoimintoineen tarjoavat hienot lähtökohdat opiskeluun. Meillä voit opiskella myös englanniksi kansainvälisten opettajiemme johdolla, yhdessä kansainvälisten opiskelijoidemme kanssa. Kansainvälistyä voit myös vaihto-opinnoissa tai yritysyhteistyön muodossa. Tule meille opiskelemaan tulevaisuuden tekijäksi!