Hyppää pääsisältöön
Opiskelijoita Porin yliopistokeskuksen auditoriossa

Ohjelmistotekniikka, Tieto- ja sähkötekniikan koulutus, Pori

Tampereen yliopisto

Paranna maailmaa tietotekniikan asiantuntijana

Tietotekniikka on maailmanlaajuisesti tärkein teknologia ja suurin työllistäjä länsimaissa. Tietotekniikalla on merkittävä rooli digitalisoituvan yhteiskunnan ja arkielämän sujuvuudessa. Alan osaajat auttavat ratkaisemaan muun muassa teollisuuden, talouselämän, lääketieteen, ympäristön ja yhteiskunnan haasteita. Opiskele meillä halutuksi tietotekniikan asiantuntijaksi yritysten, yhteiskunnan ja tieteen palvelukseen!

Koulutustyyppi

Kandidaatti ja maisteri

Tutkintonimike

Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Suunniteltu kesto

3 + 2 vuotta

Koulutuksen laajuus

180 + 120 op

Kaupunki

Pori

Koulutus sopii sinulle, jos 

  • Haluat olla rakentamassa tulevaisuuden kestävää tietoyhteiskuntaa  
  • Olet innostunut uusista teknologoista ja niiden soveltamisesta 
  • Nautit luovasta ongelmanratkaisusta yhdessä eri alojen asiantuntijoiden kanssa 

Tietotekniikan asiantuntijoita tarvitaan kaikkialla 

Tietotekniikka on tärkeä osa yhteiskuntaa. Kommunikaatio ihmisten välillä, tietoturva, lääketieteellinen diagnostiikka ja hoitomenetelmät, elektroninen kauppa ja älykkäät ohjelmistot, laitteet ja robotit kuuluvat arkeemme ja kehittyvät huimaa vauhtia eteenpäin.  Tietotekniikan osaajana voit olla mukana vaikuttamassa suurten murrosten, kuten digitalisaation, vihreän siirtymän tai tasavertaisuuden kysymysten ratkaisemiseen. Tietotekniikan alalla syntyy jatkuvasti uusia työtehtäviä – sellaisiakin, joita ei vielä hetki sitten osattu kuvitellakaan! 

Opintojen aikana pääset syventymään esimerkiksi: 
 •    ohjelmistotuotantoon, 
 •    verkko- ja pilvipalveluteknologioihin, 
 •    käyttäjäkokemukseen, 
 •    tietoturvaan, 
 •    tietoverkkoihin, 
 •    sulautettuihin järjestelmiin ja 
 •    koneoppimiseen 

Jo kandidaattiopintojen aikana voit painottaa opintojasi mm. valitsemalla sivuaineen monitieteisten vaihtoehtojen joukosta. Tarjolla on sivuainekokonaisuudet esimerkiksi automaatiotekniikasta, johtamisesta ja organisoinnista, markkinoinnista sekä digitaalisesta kulttuurista.   

Luo verkostot työelämään jo opiskeluaikana 

Teemme opintojen aikana erityisen tiivistä yritysyhteistyötä kandidaatin tutkinto-ohjelman paikallisten kumppaniyritysten kanssa. Yritykset ovat aktiivisesti läsnä opintojaksoilla, tarjoavat aiheita projektitöihin ja opinnäytetöihin sekä järjestävät tutustumispäiviä. Kumppaniyrityksille tietotekniikan opiskelijat ovat kiinnostavia tulevaisuuden osaajia, joille he myös pyrkivät tarjoamaan kesätyöpaikkoja opintojen aikana.  

Tiivis ja aktiivinen yhteisö 

Kansainvälistymismahdollisuuksia voit hyödyntää monella tapaa. Voit opiskella englanninkielisillä kursseilla yhdessä kansainvälisten opiskelijoidemme kanssa, hakeutua vaihto-opintoihin tai tehdä opintojen aikana projekteja kansainväliselle yritykselle. 

Haluttua tietotekniikan osaamista Porissa 

Opiskelet kolmivuotisen tekniikan kandidaatin tutkintosi Porissa. Koulutuksen toteuttavat Turun yliopisto ja Tampereen yliopisto yhdessä kahden aidosti monitieteisen ja työmarkkinoilla arvostetun yliopiston vahvuuksia hyödyntäen. Sekä Turun että Tampereen yliopistoilla on oma hakukohde tähän koulutukseen yhteishaussa.  

  • Turun hakukohde: Tietotekniikka (Pori), tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri (3 v + 2 v)  
  • Tampereen hakukohde: Ohjelmistotekniikka, tieto- ja sähkötekniikan koulutus, Pori, kandidaatti ja diplomi-insinööri (3 v +2 v) 

Molemmissa hakukohteissa on tarjolla 15 opiskelupaikkaa. 

Tietotekniikan kandidaatintutkinnon jälkeisen kaksivuotisen DI-tutkinnon suoritusoikeuden saat Tampereelle tai Turkuun tietotekniikan diplomi-insinöörin tutkinto-ohjelmaan. Tekniikan kandidaatintutkinto antaa pohjan hakeutua myös Tampereen yliopiston tietotekniikan diplomi-insinöörin tutkinto-ohjelmaan, johtamisen ja tietotekniikan diplomi-insinöörin tutkinto-ohjelmaan Porissa sekä automaatiotekniikan DI-tutkinto-ohjelmaan Turussa.