Hyppää pääsisältöön
Aihekuva_Pelituotanto_Tietojenkäsittely_peli_logo_3D_lasit_15052018

Ihmiset ja teknologiat -tohtoriohjelma

Tampereen yliopisto

Koulutustyyppi

Tohtori

Tutkintonimike

Filosofian tohtori
Tekniikan tohtori

Suunniteltu kesto

4 vuotta

Koulutuksen laajuus

240 op

Kaupunki

Tampere

Kampus

Keskustakampus
Hervannan kampus

Ihmiset ja teknologiat -tohtoriohjelma aloitti toimintansa 1.8.2021. Siihen on yhdistettynä aiempi vuorovaikutteisen teknologian tohtoriohjelma, informaatiotutkimus sekä tieto- ja sähkötekniikan tohtoriohjelmasta ’user experience’ sekä ’pelit ja pelillisyys’.

Ihmiset ja teknologiat -tohtoriohjelma antaa valmiudet toimia vaativissa ihmisen, yhteiskunnan ja teknologian väliseen vuorovaikutukseen liittyvissä tutkimus-, tuotekehitys- ja yhteiskunnallisissa asiantuntijatehtävissä. Ala on vahvasti monitieteinen ja edellyttää useiden tutkimusmenetelmien ja näkökulmien hallintaa. 

Ala keskittyy läheisesti ihmisen, tiedon ja teknologian välisiin suhteisiin. Tämä edellyttää usein monitieteistä lähestymistapaa, jossa osaaminen koostuu esimerkiksi tietojenkäsittely- ja informaatiotutkimuksen ja ihmistieteiden kuten psykologian ja sosiologian teorioista ja menetelmistä.

Tutustu ohjaajiin!

 

Opintopolusta löydät tämän tohtoriohjelman hakukelpoisuusvaatimukset, valintaperusteet, ohjeet hakemiseen sekä tietoa tulosten julkistamisesta. Perehdythän niihin huolellisesti ennen hakemista. Mikäli sinulla on kysyttävää hakuprosessista tai hakudokumenteista, olethan yhteydessä hakijapalveluihin. Mikäli sinulla on tutkintoon ja tutkimuksen tekemiseen liittyen kysyttävää, ota yhteyttä ohjelmaan osoitteella itc.doc.tau(a)tuni.fi.

Ennen hakemista hakijalla tulee olla vastuuohjaajaa. Miettikää vastuuohjaajan kanssa yhdessä mahdolliset muut ohjaajat ja ohjausryhmä.