Hyppää pääsisältöön

Tampereen yliopistoon ehdollisesti hyväksytyt

Lue tämä ensin

Huom! Sivun tiedot koskevat kevään 2023 hakua. Kevään 2024 haun tiedot päivitetään sivulle lokakuun 2023 loppuun mennessä. 

Jos hyväksyntäsi on ehdollinen, tarvitsemme joistain hakemuksesi liitteinä olevista dokumenteista

  • virallisesti oikeaksi todistettuja kopioita
  • ja/tai tiedon valmistumisestasi.

Perehdythän tämän sivun ohjeisiin, jos saamassasi tuloskirjeessä tai Oma Opintopolku -palvelussa valintasi kerrotaan olevan ehdollinen.

Huomioithan, että ehdollisuus voi liittyä myös suomen kielen kielitaidon todentamiseen tai sekä hakuperusteena olevaan tutkintoosi että suomen kielen kielitaidon todentamiseen. Tarkistahan siis huolellisesti, että toimitat määräajassa ne dokumentit, joita sinulta pyydetään valintasi vahvistamiseksi. Saat meiltä myös sähköpostiviestin heinäkuun alussa, jossa kerrotaan, mitä sinun tulee toimittaa, jotta valintasi ehdot täyttyvät. 

Huomaathan, että mikäli et toimita pyydettyjä dokumentteja ja/tai täytä hyväksymisen ehtoja, menetät tarjotun opiskelupaikan. 

Löydät tältä sivulta tietoa siitä, mitä vaatimuksia dokumenteilla on, miten ne voi toimittaa Tampereen yliopiston hakijapalveluihin ja mitkä ovat toimittamisen määräajat. Katsothan myös tutkintokohtaiset ohjeet alempaa tältä sivulta.

Emme lähetä sinulle kuittausta siinä vaiheessa, kun vastaanotamme dokumenttisi. Saat sähköpostiviestin Tampereen yliopiston hakijapalveluilta, kun olemme käsitelleet dokumenttisi ja valintasi on vahvistettu. 

Huomaathan ottaa opiskelupaikan vastaan määräaikaan mennessä, vaikka valintasi olisi ehdollinen. Kun olet saanut meiltä viestin dokumenttisi käsittelystä ja valintasi vahvistamisesta, tulee sinun sen jälkeen tehdä vielä lukuvuosi-ilmoittautuminen.

Mitä dokumenteilta vaaditaan?

Kaikkien dokumenttien tulee olla virallisesti oikeaksi todistettuja kopioita alkuperäisistä dokumenteistasi tai sähköisesti varmennettavissa olevia dokumentteja. Älä lähetä meille postitse virallisia alkuperäisiä koulutusdokumenttejasi. Postitse lähetettyjä dokumentteja ei palauteta.

Osa pyydetyistä tiedoista saadaan varmennettua sähköisesti (korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto VIRTA ja IB-organisaation tulospalvelu IBIS). 

Mitä ovat virallisesti oikeaksi todistetut kopiot?

Virallisesti oikeaksi todistetut kopiot tarkoittaa

  • Oppilaitoksen tai organisaation myöntämää allekirjoitettua ja leimattua kopiota alkuperäisestä dokumentista
  • Suomalaisen julkisen notaarin varmentamaa kopiota
  • Laillistettua (esim. Apostille) kopiota

Voit toimittaa pyydetyt koulutusdokumentit meille myös sähköisesti, mikäli dokumentit ovat varmennettavissa sähköisen varmennuspalvelun kautta. 

Jos dokumentit eivät ole suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, tulee sinun toimittaa näistä dokumenteista myös viralliset käännökset. Virallinen käännös tarkoittaa auktorisoidun kääntäjän tekemää tai oppilaitoksen myöntämää käännöstä. 

Yhteishaussa ehdollisesti hyväksyttyjen ohjeet, jos olet hakenut yhteishaussa kandidaatti- tai kandidaatti- ja maisterikoulutuksiin

Jos olet hakenut yhteishaussa maisteri-/DI-ohjelmiin